Inte som planerat

Publicerat: 2012-02-26 Kl: 00:14:21 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Denna dag vart verkligen inte som planerat!

Hann vara på jobbet i en timme innan det började trycka i huvudet och örat. Tog min andra Alvedon för dagen kl halv 12. Väntade ut att den skulle börja verka till 12 men det vart bara värre. Så hem till mamma och bäddade ner mig i soffan och däckade i soffan i två timmar sen var det okej igen. Fattar ingenting. Har aldrig mått såhär förut. Tredje dagen på rad samma sak händer och samma tid! Övrig tid på dygnet känner jag mig helt okej ju.

Hur ska jag veta om detta sker imorgon med? Går ju inte att förutspå! Stackars Lillgumman som jag lovat ska få bada. Är i valet och kvalet hur vi ska göra. Åka till himlabadet eller inte? Får jag en sån där attack har jag ingenstans att vila och då går det ju inte över.. Imorn har jag käkat penicillin i 3,5 dagar och då sägs det ju att det ska vända och man ska må bra. Upp till bevis!

Såg att IKEA hade erbjudande på spjälsängen vi vill köpa men såklart var den tvärslut! Det förstog jag ju. Jag och Niclas har aldrig sån tur!

Ikväll har jag och Joline haft en mor & dotter kväll! Himla mysigt har vi haft. Hon är så himla go vår dotter. Vi såg på melodifestivalen och åt lördagsgodis. Joline dansade och showade en stund sen vart hon trött och ville ligga och gosa mot lillebror. Nu har hon känt både när han hickar och sparkar. Världens bästa storasyster <3 hon är så duktig och snäll! Vi behövde en ensamkväll tillsammans bara hon och jag. Det ska vi se till att det blir flera av när lillebror kommit ut också. Väldigt viktigt att Joline får sin tid med oss.

Saknar gubben gör jag som tusan! Man har det ju för bra. Är nyttigt att vara ifrån varandra ibland för då får man känna vad det är som betyder nåt för en. Det är Niclas som är min närmaste, min bästa vän, min kärlek, min trygghet. Han jag delar allt med! Vill aldrig någonsin förlora honom. Jag har dragit högsta vinsten, det har jag alltid sagt :)

Borgafjäll

Publicerat: 2012-02-25 Kl: 07:32:43 | I kategori: Vår vardag | 1 kommentarer

Ja nu är gubben i Borga och ska åka skoter. Han åkte igår på morgon, vi hann äta frukost tillsammans så det var mysigt :) hoppas han får riktigt skojigt där! Han har saknat att åka skoter, har blivit mycket jobb i badrummet istället för honom. Stackars älskling!

Nu har jag precis vaknat. Vi sover hos min mor för jag var hos syster i stan till rätt sent igår och idag ska mamma ha joline medans jag jobbar. Hoppas att det går bra på jobbet idag trots min bihåleinflammation. Dessa två dagar jag vart hemma har jag vaknat och mått bra, trott att jag varit frisk men sen vid lunchtid då har det slagit till och jag har fått sjukt ont i huvudet och ena öra. Har fått lagt mig i soffan, tagit Alvedon och sovit ett tag så har jag mått bättre. Hoppas jag inte får en sån attack på jobbet, då är det bara åka hem. Får grunda med Alvedon innan jag åker.

På söndag ska vi till himlabadet för det har vi lovat joline flera veckor nu. Blir nog inte mycket badande för min del dock. Vill verkligen bli frisk nu. Måste vara pigg när vi ska till Ullared ;) ska svänga in på IKEA med och köpa plastbackar för snart ska jag börja gå igenom alla bebiskläder vi har sen joline var liten.

Måste ju ha en byrå till lillen så han har någonstans att ha sina kläder med. En garderob har jag redan valt ut. Blir samma serie som spjälsängen. Hensvik! Det är ett rum med mycket vinklar som lillebror ska få bo i så det blir perfekt med en liten garderob, det skulle inte gå att få in en fullstor på ett snyggt sätt.

Har kommit på att lillebrors rum blir nog bara vitt till en början och sen om jag hittar nån gullig tapet får det blir fondvägg. Men jag har inte riktigt hittat den perfekta än. Får bli en söt gardin istället och söta sängkläder. Kanske några vimplar på väggen. Får börja leta tyger istället. Ska vara i en pastellblå/babyblå färg iallafall.

Mina älsklingar

Torsdag

Publicerat: 2012-02-23 Kl: 10:42:15 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Åh Gud så tråkigt att vara hemma! Äntligen känner jag mig lite bättre, har inte klivit upp än iofs.

Vaknade vid 6 och hjälpte gubben med joline så hon kunde fara med honom in till dagis. Sen såg jag presskonferensen prins Daniel hade. Om att det fötts en prinsessa inatt. Mina hormoner spökar lagom så det var klart man grinade lite. :-)

Nu vill jag att min bebis ska komma snart! Är så himla nyfiken på hur han ser ut. Ett som är säkert är att det kommer en bebis med mycket och mörkt hår. Kan nästan slå vad om det. Eller vågar man det? Kan ju vara helt tvärtom också, svååårt :) kan tänka mig att det inte blir en så liten bebis iallafall. Både joline och denna bebis trivs så himla bra i magen, de har aldrig bråkat med mig på nåt vis. De har det gott helt enkelt. Fascinerande hur vissa kvinnor går igenom en graviditet hur lätt som helst och andra får bara massa problem. Vad tusan kan det bero på?

Jag är iallafall glad att det funkar så bra som det gör :) bara hålla tummarna att amningen funkar lika bra som den gjorde sist för det är nåt som jag tycker är viktigt och så himla mysigt! <3

Nä nu ska jag kliva upp. Ska hämta hem gumman från dagis tidigare för jag saknar henne hemma. Känns otroligt konstigt att vara hemma själv. Tror till och med att det är första gången vi lämnar henne på dagis när nån ska vara hemma. Men det var behövligt att få somna om och inte försöka underhålla henne en dag som denna.

Sjukis

Publicerat: 2012-02-22 Kl: 20:36:44 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Var på VC vid fyra idag. Fick pencillin och avsvällande tabletter tack och lov. Känner mig iofs ännu sämre nu när jag börjat tagit dem.

Fick även en liten uppläxning av sköterskan. Man ska inte jobba när man mår som jag gör tydligen.. Måste börja lyssna på min kropp. Som alla andra sagt men det är lättare att ta in av någon helt oberoende. Så efter besöket åkte jag hem och la mig, blir hemma imorgon med. Kanske fredag beroende på hur jag mår!

Jag känner mig så värdelös och som att man ser ner på mig när jag inte kan jobba! Fast ingen någonsin tyckt så! Vad har jag fått det ifrån? Hatar att känna så, men ändå så ploppar det upp i skallen. Vill aldrig förlora mitt jobb för jag trivs så otroligt och det är verkligen min hobby!

Aja, nu ska det bli ordning på den här bihåleinflammationen! Tänk om halsbrännan kunde försvinna i samma veva?

Bit ihop eller bryt ihop?

Publicerat: 2012-02-21 Kl: 21:02:44 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Bet ihop imorse när jag begav mig till jobbet. Är sällan jag tar värktabletter och dylikt men imorse hade jag så sjukt ont i huvudet. Gick till jobbet ändå, pinade mig igenom dagen.. Vid 5 var jag så jäkla slut och då hade jag ändå hunnit ta en tablett till. När jag kom hem bröt jag ihop. Så jäkla ont i huvud, bihålor och öra så jag dör! Nicke och joline fick pyssla om mig lite och då kändes det bättre.

Längtar tills Nicke jobbat färdigt i badrummet för ikväll så han bara kan rå om mig! Som bara han kan! Mår så otroligt mycket bättre då <3 har unnat mig glass med strössel nyss. Då vart det lite bättre med ;)

Inte lätt att vara gravid och superförkyld. Alla hormoner spelar redan kroppen ett spratt! hoppas verkligen att jag får må bättre imorgon för då måste jag verkligen jobba.. Men skulle nog helst vart hemma.

Hatar att jag får så dåligt samvete för allt. Att jag känner mig som ett hopplöst fall så fort jag måste vara hemma och sjuk.. Vet inte varför jag känner såhär.. Jobbigt är det iaf!

Söndag <3

Publicerat: 2012-02-19 Kl: 15:16:32 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Varför gillar inte folk söndagar?! Det är min älsklingsdag! Vi är ledig allihopa, behöver inte ställa nån klocka, köper alltid hem nån god frukost med färsk bröd / brämhults juice / ägg osv.

Idag så åkte vi till blå porten efter vi fikat, en jättemysig loppis bortanför oss. Där det finns hembakt man kan köpa och både möbler och småpryttlar. Lite lågsesång nu då det inte fanns så mycket möbler. På sommarn är det jättemysigt att kika omkring och avrunda med fika lite i trädgården där!:)

Sen åkte vi till stan för att hämta verktyg till Nicke som han behöver i badrummet och åkte förbi hans tremänning som är elektriker för att hämta nån slang som behövs innan spångolvet läggs.

Hann med att handla och slänga återvinning innan vi for hem igen. Åt taco rester till lunch och gick ut och skotta av gården tillsammans. Har smält himla mycket redan :-) mysigt när det droppar från taket.

Nu ska gubben snart jobba vidare i badrummet och jag ska fundera på nå mat. Ikväll blir det marängswisch framför big brother, Myspys <3

Stackars gubben!

Publicerat: 2012-02-16 Kl: 22:53:00 | I kategori: Vårt hem | 0 kommentarer

Tycker synd om älskling som ska ta emot 120kg badkar plus 400kg golvvärme grejer och spånskivor imorgon! <3 Tur han är stor och stark!

Min älskling är världens bästa. Han fixar och donar för vår skull. Tusen bollar i luften hela tiden. Inte undra på att han är helt slut ibland. Jag älskar dig Niclas! Längtar tills badrummet är klart och vi kan fortsätta njuta av vårt hus. Vi behöver ta det lite lungt framöver och bara bo.

På drygt ett år har vi hunnit göra om köket, bytt till bergvärme, gjort om altantaket, tapetserat/målat i princip alla rum och nu badrummet! Sen där i mellan är det snöskottning, gräsklippning, krattning och massa annat som ska hinnas med. Plus att båda har heltidsanställningar, hur fan hinner vi?!

Här kommer lite blandade bilder från huset. Dock skitkass kvalité pga kvällstid och mobilbilder. Vedspisen är bland det bästa vi har :-) blir så underbar värme av den. Någon gång ska vi kakla hela murstocken med samma kakel som ovanför diskbänken.

 

Torsdag

Publicerat: 2012-02-16 Kl: 21:07:08 | I kategori: Vårt hem | 3 kommentarer

Är ruskigt trött och slut i kroppen efter den här rackarns förkylningen. Fick hämta joline från dagis idag, hon hade varit missnöjd och klagat på att det gjorde ont när hon kissa. Så ska lämna in urinprov imorgonbitti. Lillvännen då <3 men hon har inte sagt nåt till mig. Imorse gick det bra och de gånger hon pinkat ikväll.

Nu håller gubben på i badrummet igen, börjar ordna upp sig med åsarna tydligen. Fallet ska vara på 2,5cm och innan var det ett bakfall mot tvättbänken på 2,5cm så de har fått höjt 5 cm för att fallet ska bli godkänt och fungerande. Sjukt att en snickare har gjort badrummet innan. Fusk fusk fusk! Men nu blir det rätt som tur är.

Har även hittat vår badrumsmatta nu. Blir ingen av de vi tänkt :) så kan det gå. Tog med mig prover hem igår från de två ynka leverantörer som finns och då hittade vi äntligen rätt matta. Ska beställa lite extra så vi har till lilla toan nere när vi gör iordning den. Jag är lite tråkig och vill ha samma stuk på båda toaletterna!

Blir en lite mörkare matta, skulle beskriva den som grå/brun/stenliknande. Jämförde med många andra gråa men de upplevdes nästan blåa och det går helt bort ;P white oak som vi funderade på var väldigt ljus och fick inte så bra kritik av två mattläggare så vi får lita på dem.

Till veckan åker gubben till borga och åker skoter, antingen på torsdagkväll eller fredagmorgon tills på söndag. Det unnar jag verkligen honom :-) han kommer få så kul. Hoppas han kommer hem välbehållen bara <3 och veckan efter det åker ju jag bort! Så tokigt det kan bli. Men snart är vi ju ledig alla helger tillsammans.

Här kommer en liten bild på golvet

 

Fy farao

Publicerat: 2012-02-15 Kl: 21:07:46 | I kategori: Gravid med Milo | 0 kommentarer

Gravid och döförkyld! Livet är inte lätt;)
Allt blir så himla mycket värre när man är gravid. En enkel liten förkylning gör mig så trött, får så ont i kroppen och mår allmänt piss.

Är i vecka 31 nu, 9 ynka veckor kvar. Det går fort nu. Jag längtar efter vårt lilla gryn :)

Nu ska jag se på fuskbyggarna och gubben är i badrummet och donar med snickarn. Inget fuskbygge där inte.

 

Ledig idag

Publicerat: 2012-02-15 Kl: 08:35:49 | I kategori: Vårt hem | 0 kommentarer

Idag är jag och Joline lediga, så himla skönt! Vi ska börja med att äta frukost med tjejerna på rutiga, ska bli mysigt.

Sen behöver jag åka på dollar för att köpa glödlampor. Jag försöker spara pengar så mycket som det bara går iom att jag ska till Ullared och shoppa loss helgen om två veckor. Ska bli sjukt kul, hoppas bara att kroppen orkar med ;) vi kommer vara 9 tjejer varav två gravida. Jag kommer vara i v 34 och Malin nån vecka mindre ;P blir ju väldigt spännande.

Igår var det alla hjärtans dag, vi firar inte direkt den dagen men jag och joline hade fixat en liten blomma till gubben och ett brev som låg på bordet när han kom hem. Han vart glad :) och när jag kom hem hade jag fått jättesöta rosor och joline hade köpt en liten ljuslykta med ett hjärta på. Maten stod även på bordet så det var bara att sätta sig och äta (iofs har jag den lyxen varje jobbdag) helt underbart! Jag älskar min lilla familj <3 vad skulle jag gjort utan er?

Efter maten idag ska gubben fortsätta i badrummet, vi ska få hjälp att få nån ordning på golvåsarna. Så det blir rätt med fall och sånt till avlopp. Förra golvet lutade mot tvätthörnan så när man tappade ur badet så rann det bort mot tvättmaskinen. Har hittat mycket byggfusk i detta hus! Tur vi får nån ordning på det nu.

Gubben Beställde fräst golvspån igår plus massa grejer till golvvärmen så det borde komma till veckan och då är det bara börja med det :D underbart! Ska kika på golvmatta idag, har hittat en fin från tarkett som heter white oak. Hoppas den är lika fin när man ser mattprovet. Men jag är rädd att det blir för ljust?! Nere på toan ligger en ljusblå matta, där syns allt jävla skit!

Var på Ikea i söndags och tittade på Bänkskiva till tvätthörnan och kommoden. Luckorna och handtagen blir nog som på bilden under och bänkskivan den ljusa om vi tar golvet jag hittat. Den mörka passar bättre mot ett grått golv.

 

Nu börjar det

Publicerat: 2012-02-13 Kl: 07:37:59 | I kategori: Vårt hem | 2 kommentarer

Nu har älsklingen börjat med avloppen i badrummet. Innan onsdag eller om det var torsdag ska allt vatten och avlopp vara klart då vi ska få hjälp att lägga igen golvet så vi måste köpa spån att isolera med och spångolv. Känns hur bra som helst att få igen golvet :) då kan vi börja med väggarna och taket för att sen gå vidare med golvvärmen. Ska ta hjälp sen med flytspackling och golvmattan.

I fredags beställde vi även badkaret. De hade satt ner karet 2400:- så då passade vi på. Till veckan kommer det och de väger 121kg. ;P Fy vad pengar det försvinner nu.

Har även köpt golv till hallen uppe och lillemans blivande rum då de satt ner det från 359:-/m2 till 159:-/m2 mer än hälften alltså. Blev vitoljat trägolv, som joline har på sitt rum. Helt sjukt att det är billigare än vissa laminatgolv.

Och igår beställde vi vagnen! Så nu slipper vi oroa oss för att inte ha en vagn till lillebror. V 13 ska vi hämta den. I samma veva som jag slutar jobba alltså :) blir kanoners.

 

Vecka 30

Publicerat: 2012-02-09 Kl: 22:12:51 | I kategori: Gravid med Milo | 0 kommentarer

Nu är vi i slutet av v 30!

Har känt bebisen hicka ett bra tag nu men det känns inte som med joline. Hennes hicka såg man utanpå magen och den kändes tydligare på nåt vis. Denna bebis ligger så långt ner så hickan känns precis under magen ner mot utgången ;) Han har garanterat lagt sig med huvudet neråt nu för nu är det mycket sparkar mot revbenen. Ofta trycker han på nåt organ som gör så himla ont med. Har börjat få som mensvärk som trycker bak i ryggen och strålar ner i låren på kvällarna, och under dagarna får jag sammandragningar och magen blir stenhård. Tre dagar har de gjort riktigt ont fast bara för en minut. Nu förstår jag vad alla menar med att man får kissa oftare som gravid, hade aldrig det problemet med joline. Men nu får jag springa på toa stup i kvarten.

Verkligen kul hur mina graviditeter är så himla olika. Denna gång går allt så himla mycket lättare på nåt vis. Ingen foglossning så långt ögat kan nå. Inga inflammationer i musklerna kring revbenen. Men denna förbannade halsbränna! Det brinner i halsen på mig :P

Tänker mer och mer på förlossning och allt vad det innebär. Jag vet att jag kommer klara det galant men jag är ändå nervös. Jag vet hur ont det gör denna gång. Jag vet hur tiden efter är med läkning och första veckornas amning men i slutändan är det så värt allt men det är jobbigt.. Jag kan inte sluta tänka på det..

Tiden går så himla fort, jag vill stanna tiden. Kan inte fatta att jag varit gravid över ett halvår redan. När ska man hinna njuta? Jag vill ha min mysiga bebismage längelänge till :) men jag vill även ha min bebis här hos oss. Och jag vill att han ska vara bebis lääänge. Med joline ville man att hon skulle lära sig nya saker hela tiden. Först hålla huvudet själv, sen rulla runt, sen sitta, sen krypa osvosv. Inte denna gång för det betyder att han blir mindre och mindre bebis för varje grej han lär sig ;P

 

Feber

Publicerat: 2012-02-09 Kl: 07:22:54 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Lillgumman är sjukis! Tycker hon klarat sig länge från att bli sjuk nu. Lite små snorig oså är hon ju från och till men hon har inte behövt vara hemma från dagis på ett bra tag..

Men igår morse var hon stekhet över hela kroppen! Precis då vi är en man kort på jobbet och Nicke kunde inte heller vara hemma men då hade vi turen att farmor kunde vabba med Joline! Så tacksam är vi att vi har så många nära & kära som ställer upp för oss.

Nu hoppas vi att febern försvinner tills vi ska på himlabadet på söndag ju. Hade tänkt ta med mormor, moster och kusin dit. Skulle vara superkul:)

Emmaljunga City Cross

Publicerat: 2012-02-05 Kl: 21:55:59 | I kategori: Gravid med Milo | 0 kommentarer

Nu har vi bestämt oss! Äntligen!

Vi ska beställa en Emmaljunga city cross till lilleman, med mjuklift. Var och provade den på barnenshus idag och den känns bäst för oss. Den är identisk med vår förra cerox förutom att denna sittdel är avtagbar vilket också ger oss möjlighet att klicka på vårt Britax babyskydd! Det var nåt jag saknade med ceroxen. Så det blir toppen.

Får bli en tur till birsta framöver. Får se om det blir babyproffsen eller barnenshus. Gillar personalen så mycket bättre på babyproffsen.

Har varit på en dagstur upp till övik idag så joline fått träffa Tyra-myra som hon säger ;) vi var på paradisbadet och sen åkte vi till farfar Ingemar och blev serverade pannkaka och till efterrätt semla. Var en himla mysig dag med familjen <3

Fick träffa Birger en sväng nu på kvällen med! Var mysigt <3 så tråkigt att man inte hinner ses oftare.

Nu är det nattinatti efter en lång och mysig dag!

 

Dumma fågel

Publicerat: 2012-02-04 Kl: 18:52:30 | I kategori: Vår vardag | 1 kommentarer

Knackningarna var en fågel som höll på att boa till sig under vårt tak ;) imorse hörde vi båda knackningarna och när jag drog upp rullgardinen så stack en liten fågel iväg..

Haha :) så lurad man kan vara! Nu vet vi definitivt att det inte spökar och vi slipper flytta. Haha skämt å sido.

Ikväll är det lördagsmys på hög nivå! Ska se på melodifestivalen och äta chokladpudding, mums!

Sjukt bra

Publicerat: 2012-02-03 Kl: 07:30:19 | I kategori: Vårt hem | 1 kommentarer

Igår tog jag med mig joline och åkte för att träffa några vänner :) vi åt tillsammans och bara umgicks som vänner gör. Joline showade som vanligt! Väldigt underhållande. När vi kom hem somnade hon direkt efter vällingen, hehe.

Medans vi var borta hade gubben hjälp hemma i badrummet. De hade rivit klart allt och burit ner allt som ska kastas, helt jävla underbart! Han är så duktig min man;) och när han sa "nu är det bara börja med avloppen och vattnet och sen kan vi bygga igen" så kändes det så jäkla bra. Man ser ljuset i tunneln om man säger så ;)

Har sagt det förr och säger det igen, fyfan vad bra det kommer att bli :):)

Synd att det är nu pengarna börjar rulla ut bara. Och passande att skatten på båda bilarna kommer denna månad. Sånt man får räkna med ;)

 

Knack knack!

Publicerat: 2012-02-02 Kl: 07:31:28 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Halv 4 inatt vaknade jag av att det knackade på dörren! Vem fan knackar på dörrar den tiden?!

Nicke gick ner och kollade men det var ingen där.. Och tydligen inga fotspår i snön heller.. Men jag inbillade inte mig!

Så nu är jag svintrött då jag knappt sovit och svinont i huvudet då jag säkert legat och spännt mig inatt.

Åhh....