Bebbe

Publicerat: 2009-06-22 Kl: 10:45:59 | I kategori: Gravid med Joline | 3 kommentarer

Vi längtar efter dig så otroligt.. Aldrig varit såhär lycklig någon gång..
Jag och din pappa brukar ligga och prata om dig, berätta hur glad vi är att vi fått denna chans. Det är inte alla som kan få barn ens. Det är inte alla som har en partner som vill ha barn. Det är inte alla som ens har en partner och då blir det ännu svårare att få barn. Vi är så glad att vi träffat varann och att ödet gav oss dig. Du är redan vårt allt! Älskar att känna när du sparkar eller bara buffar omkring där inne, älskar ännu mer när din pappa också känner eller lyssnar på dig och man ser hans lycka i ögonen! Nu är det mindre än 3 månader tills du är beräknad och vi är så redo, men klart du ska gro lite till.. Dock inte för länge ;) Är så nyfiken på vem du är.

Det här är livet för oss.

Förlåt..

Publicerat: 2009-06-22 Kl: 10:08:24 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Sorry för skitkass uppdatering.
Vi har en hel del att stå i, har precis fått hit alla grejer från lägenheten till pappa. Igår rensade vi hela vinden och det var inte lite att rensa där kan jag lova. Så nu är nästan allt nerpackat och väntar på att få byta vind till radhusets ;) haha.

I helgen har vi faktiskt inte varit i huset alls, någon gång måste man ju få ta det lungt då. Har istället varit i nickes stuga och firat midsommar, åt god mat och bara slappade. Lördagen for vi och kikade påå fotbollen på hemsön och hälsade på några släktingar, mot kvällen åkte vi till nina för att grilla och sedan åka ut mot gussjö noret. Det är absolut inte lika kul där ute när man inte dricker men det gjorde inte mig något direkt, fick ju ett gäng burgare istället ;)

Nu har jag precis klippt gräsmattan här hos pappa och väntar på att mamma ska höra av sig. Hon ska hjälpa mig med att slänga lite skit som finns i lägenheten och sen ska vi till stugan, är ju så sjukt varmt idag. Undra hur det ska gå, jag pallar verkligen inte solen längre.

Återkommer nångång framöver med nya bilder på huset.

PUSSAR til min baby! Älskar dig mest <3

Vecka 27

Publicerat: 2009-06-20 Kl: 09:19:36 | I kategori: Gravid med Joline | 0 kommentarer

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.

Anfådd har jag haft lätt för att bli under hela graviditeten, helt sjukt vad jobbigt det är att gå i trappor t ex. Och jag som alltid gått snabbt och nästan legat före den jag går med, ligger nu efter och vill gärna bli släpad. Hoppas verkligen att man får tillbaka konditionen sen. Drömmarna stämmer också, igårnatt drömde jag att vi gjorde ett till UL där vi fick veta att det är en pojk i magen ;) Och det med att barnet sparkar mot revbenen, check och bock, been there done that! 

Nästa månad blire till att dra på sig slösa-brallerna, ska köpa babyskyddet och spjälsäng med tillhörande täcke, kudde, bäddset, spjälskydd m.m. Längtar!! :) Då ska jag lägga upp listan igen och se vad vi har bockat av.

TACK!

Publicerat: 2009-06-15 Kl: 19:33:52 | I kategori: Gravid med Joline | 1 kommentarer

Gubben ringde mig på jobbet och sa att jag och bebis hade fått ett brev.
Vadå för brev tänkte jag? Bad han öppna fortast kvickt och i låg ett gravidsmycke.
Min gulliga syster har skickat en liten present!

Så himla tacksam!!! :) Taacktacktack! Love u.

Babyboom

Publicerat: 2009-06-15 Kl: 10:53:02 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Någon annan än jag som sett att stina-lee också ska bli mamma?
Gud vad kul, då har jag ännu en till mamma-blogg att läsa ;) wiho.
Har inte läst hennes blogg på länge och har helt missat denna nyhet.

Ska glutta igenom den nu innan jag ska fara till jobbet.

Under renovering

Publicerat: 2009-06-15 Kl: 10:46:16 | I kategori: Vårt hem | 1 kommentarer

Renoverar för fullt sen en vecka tillbaks.
Eller ska man säga river för fullt? Haha, har hunnit riva ut hela köket inklusive köksgolvet (se bild) och har även rivit en vägg mellan sovrum och vardagsrum, ska bredda vardagsrummet litegranna. Håller även på att riva ut en vägg i badrummet för det ska oxå breddas. :) Längtar tills vi börjar bygga upp allt igen!

   

Mitt projekt: Gården! Ser inte mkt ut för värrlden nu men det kommer..

   

99 dagar

Publicerat: 2009-06-14 Kl: 21:29:15 | I kategori: Gravid med Joline | 1 kommentarer

Under hundra dagar kvar nu!!
Dagarna kommer bara springa förbi och snart är vår parvel här med oss :)

LOVE!

Vecka 26

Publicerat: 2009-06-12 Kl: 08:42:05 | I kategori: Gravid med Joline | 1 kommentarer

Kroppen: Du kan få graviditetsstrimmor. Dessa strimmor uppstår på grund av att huden sträcks ut för fort. Tre av fem kvinnor drabbas av detta. Din livmoder känns ungefär 6 cm ovanför naveln.

Musklerna i bäckenbotten börjar tänjas ut vilket gör att du kan kissa på dig då du hostar eller skrattar. Börja med knipövningar av bäckenbottens muskulatur! Be din barnmorska om hjälp!


Barnmorskan lyssnar alltid på barnets hjärtat och räknar hjärtslagen. Det gör att både du och blivande pappan själv kan höra hjärtljuden. I vecka 26-27 slår barnets hjärta i medeltal omkring 170 slag per minut. I vecka 38-40 slår barnets hjärta i medeltal omkring 130 slag per minut, vilket således beror på olika tidpunkter för utvecklingen av olika nervsystem. Skillnaden mellan olika barn är stor.


Du blir mer och mer medveten om ditt barns personlighet.
Är det en lugn och sömnig liten krabat du bär på eller är det en vilde?


Barnet:
I vecka 26 är medelkroppslängden 35 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 900 gr. Huvudets omkrets är nästan 25 cm. Ögonlock och ögonfransar är mycket väl utvecklade. Fingrarnas naglar är välutvecklade men ännu finns det inga naglar på tårna. Armar och ben får sina slutgiltiga proportioner. Ditt barns hicka uppfattar du som små rytmiska kittlingar.


Pappa: Nu kan du få din nattsömn störd. Barnet har vuxit och kan ge värk i ryggen hos den blivande mamman, det blir jobbigt att hitta en skön sovställning. Använd kuddar på lämpliga ställen till exempel mellan knäna då hon ligger på sidan. Prova er fram!

Än har jag inte skrattat så jag kissat på mig, det får man hoppas man slipper, hahah.  Och heller inga graviditetsstrimmor, eller bristningar som det oxå kallas, så långt ögat kan nå. Smörjer in magen då och då för man vill ju helst vara utan bristningar. Skulle de komma så är det ju bara acceptera, får ju världens bästa bebis ändå :) Men tänk att den lilla där inne är 30 cm, som en linjal. Nu är det bara 14 veckor kvar, 3 månader!! Snart är det även mindre än 100 dagar kvar.. ååh, längtar efter dig så otroligt.

Nuså

Publicerat: 2009-06-12 Kl: 08:31:42 | I kategori: Vårt hem | 1 kommentarer

Nu äger vi ÄNTLIGEN radhuset.
Alla papper är klara, nycklarna överlämnade och hemförsäkring täcknad. Så skönt, har varit där tre dagar i rad nu. Niclas och jens river väggar som tokar och jag och mamma sliter i trädgården. Det ser redan mycket mycket bättre ut. Känns lovande det här ;) än har vi inte ångrat oss, haha. Idag ska jag jobba och sen till zandra på studentskiva så blir inget pyssel i huset för mig idag, trååååkigt, men det kan ju vara bra att ta det lugnt ibland med.

Till veckan blir det till att flytta möbler från lägenheten till ett garage vi fått lånat uppe vid huset och sängen ska till pappa. Vill flytta såfort som möjligt så vi slipper ha den här lägenheten i bakhuvudet. 20onde kommer all post komma till radhuset så då behöver vi verkligen inte denna lägenhet. Ska bli så skönt att få bo på fastlandet igen, gillar inte härnön! Det är inte min sida av staden, hua.

Har fotat massa men kameran är kvar uppe i huset så ni får vänta ett slag på att få se kaoset.

Nu ska jag vila lite innan jobbet, hoppas verkligen det går bra med tanke på foglossningen och smärtan i revbenen/ryggen. Har inte alls varit så pigg de senaste dagarna.

PUSS till min älskling! Du är så duktig så baby, min händiga man! ;)

Sneakpeak

Publicerat: 2009-06-10 Kl: 15:42:26 | I kategori: Vårt hem | 2 kommentarer

Varsegod!
En liten sneakpeak på vad vi kommer syssla med framöver. Vårt fina radhus.

       

Fasad baksida, baksida trädgård, master bedroom & vardagsrum.

Radhusägare

Publicerat: 2009-06-10 Kl: 09:11:12 | I kategori: Vårt hem | 0 kommentarer

Nja, inte riktigt än, men inte långt ifrån.
Har ju fått tillgång med nyckel och skrivit kontraktet men nu är det bara sista etappen kvar. Betalningen såklart. Kl 10 på torsdag ska vi ses allihop på banken. Ska bli så skönt att äntligen få äga huset!! Igår var vi där i tre timmar, jens och nicke hann riva hela köket och jag och mamma rensade massa på gården, så idag har jag vääääärldens foglossning.

Värt att nämna oxå är att jag var hos sjukgymnasten igår och fick låna ett bälte. Tänk hur ont jag hade haft nu om jag inte haft bältet, huuua. Hon tyckte jag hade rätt stora problem och jag kunde komma tillbaka om inte bältet hjälpte något så skulle jag få prova en TENS-apparat som skickar ut elektropulser på huden som ska verka smärtstillande, verkar coolt. Då kan man även få ta med den till förlossningen, vore inte helt fel.

Bilder på huset kommer, har på kameran men just nu ligger jag utslagen i soffan och orkar inte lägga in bilder, haha. Den som väntar på nåt gott.. eller.. hm, det är ju inte så himla mkt att se nu iofs men det blir fint.

Hungriiiig.. kanske ska ta och fika något.
Återkommer senare!

Babyskydd

Publicerat: 2009-06-09 Kl: 15:46:32 | I kategori: Gravid med Joline | 2 kommentarer

Vi spanade lite smått på babyskydd när vi var i birsta igår.
Åkte självklart på babyproffsen eftersom de finns bäst säljare där, en jättegullig tjej som hjälpt mig flera gånger. Vi kikade på britax och akta graco, fastnade för två olika modeller.

En som de inte hade inne för tillfället, akta graco duo logic 2, verkar jättesmidig och är upp till 4 år istället för att man ska köpa en bilbarnstol när bebis är 9 - 10 månader. Har även hjul och draghandtag ifall man ska in en snabbis på affärn eller så.



Sen tittade vi på britax babysafe plus. Även den verkar jättebehändig och smidig.



Båda babyskydden funkar ihop med en bas som man sätter fast i bilen istället för att krångla med bälten varje gång. Men man kan även använda skyddet utan bälte om man t ex ska åka med någon annan bil nångång.

Tycker verkligen detta är en djungel och alla på marknaden är ju krocktestade och uppfyller standarden. Vissa har vunnit i olika mätningar/tester osv men vilken ska man välja?! Snälla hjälp, haha.

Kom med tips/idéer/förslag, våga säg vad just du tycker. Detta är ju en så pass viktig grej.
Vill aldrig utsätta mitt barn för en fara.

Beräknad förlossningsdag

Publicerat: 2009-06-08 Kl: 10:13:02 | I kategori: Gravid med Joline | 9 kommentarer

Ja, som ni vet så är vår beräknade förlossningsdag 21 september.

Men vad tror ni?
Gissa även kön om ni vill :) Vore jättekul att se om någon får rätt!

Niclas - Flicka
Jag - Pojke som gärna få komma tidigare än BF, kanske 9/9-09?
Syster - Flicka som kommer tidigare än beräknat.
Sarab - Flicka som kommer 25 september.
Emilie - Flicka som kommer 26 september (emelies födelsedag;)
Krullan - Pojke som kommer 27 september.
Anna - Flicka som kommer antingen 19 eller 23 september.
Elin - Pojke som kommer runt den 18 september.
Maria - Flicka som kommer 15 september.

Känns som det är flest som tror på en liten jänta.. Och ingen har chansat på att vi får i oktober, TUR! ;p

Ny design

Publicerat: 2009-06-08 Kl: 10:10:12 | I kategori: Mina designer | 1 kommentarer

Har klurat på en ny design ett tag nu!

Fick bli såhär :) Den känns himla sommrig och jag är så nöjd. Har skapat några flikar ovanför headern, en flik på bebbe (såklart!), en flik där det ska stå some fact om mig och säkert lite niclas oxå ;) sen resebloggen.. Så man snabbt hittar i bloggen! det blir fin fint.

Hojta till om ni hittar några buggar osv.

Nu ska jag göra mig iordning för en fika med krullan,

Pussi!

Så glad!! :)

Publicerat: 2009-06-03 Kl: 09:05:32 | I kategori: Gravid med Joline | 5 kommentarer

Vilken underbar start på dagen!
Bebisen sparkade hejvilt när vi vaknade, sparkade på kissblåsan så jag fick kuta upp. Den väckte även mig inatt genom några rejäla sparkar, så mysig så. :) Jag som trodde den började få lite med plats, den har ju haft uppehåll med sparkarna ett tag, men inte då. Skulle vara hos barnmorskan vid kl 8 och hon tog blodprover, skickade remiss till sjukgymnasten, mäta magen och sen fick vi lyssna på lillhjärtat vårat. 150 slag i minuten som förra gången. Niclas berättade även att han hört hjärtat genom magen herromkvällen när vi låg för att sova, hon tyckte det var skitskoj och att det var tidigt men det går absolut. Mitt SF-mått var på 24cm och det var helt normalt, sen pratade vi lite om amning. Jag hoppas verkligen att amningen kommer funka bra, det låter så himla mysigt. Fick oxå veta att en läkare vill att vi ska ligga kvar på BB minst 1-2 dygn för observation, skönt att veta att man inte blir hemskickade efter 6 timmar eller att man måste bo på patienthotellet. Blev så himla glad över det, bättre kunde det inte blivit.



Nu ska jag och bebis invänta min mamma, ska gå en runda på stan och slänga lite skit på hemab.

PUSSAR till min baby! Love you long long tiime.

Valrossen ;)

Publicerat: 2009-06-02 Kl: 14:39:21 | I kategori: Gravid med Joline | 1 kommentarer

Att gå över gränsen

Publicerat: 2009-06-02 Kl: 12:25:53 | I kategori: Gravid med Joline | 1 kommentarer

Nu har jag oxå varit med om det, de andra pratar om..
Främmande folk som kommer fram och ska ta på magen.

Igår på jobbet.. Hade avdelningen själv och sprang runt som en dåre för att fixa olika saker när en kollega ber mig hjälpa några kunder, en man och hans fru/syster.. vad vet jag.. Visst tyckte jag, hjälpte så gott jag kunde och efter en liten stund börja karln fnissa och ta mig på magen?! Backade och tittade konstigt på honom och tänkte för mig själv "är han hög eller?!" Gör man sådär?? Hm, fortsatte prata och visa telefoner när han börja fnittra jättekonstigt igen och tar mig på magen en andra gång. Tänkte "Men vadfan!!" backade igen och tittade på kvinnan brevid honom, "ska hon inte säga åt han?"  hon tittade surt tillbaka på mig som att hon var irriterad på mig.. Aja, bad dem ta telefonen till kassan och betala där, men då börjar han ta på magen en tredje gång.. Då gick jag. Vad ska man göra? Jag hade backat två gånger och vi hade förflyttat oss flera meter för att jag inte ville stå nära han. Ingen annan på avdelningen som kunde hjälpa mig, jag var själv. Niclas tyckte jag skulle ha sagt till han men jag trodde det räckte att backa undan. Upperbarligen inte, men jag vet inte vad jag får göra och inte får göra? Iofs han har ingen rätt att ta mig på magen heller. Fyfan.. vilket jäkla folk det finns.

Blev så himla äcklad och irriterad, man kan faktiskt fråga om man få ta och isåfall räcker det med en gång!! Familj och vänner ni är inte påträngande så er tycker jag det bara är kul om ni vill känna och prata med magen :)

Min graviditet

Publicerat: 2009-06-02 Kl: 10:26:44 | I kategori: Gravid med Joline | 0 kommentarer

Namn: Sara
Första graviditetssymtom: Sen mens, ont i magen.
Positivt gravtest i vecka: Tror de var vecka 5
Vilka jag berättade först för: Samma dag = mamma. Första kompisen var krullan.
Min barnmorska heter: Magdalena
Mat jag bara måste ha:
Har blivit mer sötsugen än annars, men inga cravings direkt.
Mat jag absolut inte kan äta: I början kunde jag inte äta rostmackor, fick kräkkänsla direkt :P
Illamåendet började: Tidigt, när jag ringde mvc första gången för att berätta att jag var gravid och hon räknade på hur många veckor jag gått (ca v7 / 8)  så sa hon "vissa kan börja må illa vid den här tiden"  Jo tack, jag märker det :P
Och slutade: Vecka 20 kankse, inte alls speciellt längesen.
Mina första mammakläder: Mjukis från H&M
Första sakerna som vi köpt:  Det första var björnoverallen som vi spanat in långt tidigare..
Barnvagn, barnsäng och bilbarnstol: Barnvagn, emmaljunga cerox. Säng blir nog från IKEA och babyskydd har vi inte riktigt hunnit med ännu.
Då kände jag bebis för första gången:  Första gången räknar jag första gången jag är övertygad att jag kände något. Det var i vecka 20 när niclas var ute och jag låg hemma för att sova..
Då kände pappa första sparken:  Någon dag efter jag kännt.
Vi tror att bebisen i magen är: Jag tror stenhårt på en pojk medans gubben tror tjej.
Namn vi funderar på:  HEMLIS1
Grejer som händer med min kropp: En hel del. Större mage, större bröst. Hårigare mage än vanligt och ingen hårväxt alls på benen. Foglossningen ska väl nämnas oxå.
Så motionerar jag:  Haha, pass..
Värsta graviditetsminne: Det var när jag fick besked från jobbet att jag skulle få gå ner i procent, världen gick liksom under. Sen allt illamående och de gånger jag kräkts, hua
Bästa graviditetsminne: Ultraljudet, helt klart. Sen alla mysiga sparkar. När jag och niclas har legat och kikat på magen när den rör sig.

Vecka 25

Publicerat: 2009-06-02 Kl: 09:18:42 | I kategori: Gravid med Joline | 0 kommentarer

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på MVC för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 140-150 och hjärtljudet låter som en galloperande häst.



Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Om man misstänker för tidig födsel kan mamman få cortisonbehandling för att påskynda lungutvecklingen. När barnet är fött måste det sedan behandlas på neonatalavdelning tills lungorna är färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade.

Jag har nu gått 60% av graviditeten, det är 111 dagar kvar och jag är i 6 månaden. Helt sjukt vad fort veckorna går nu, förut tyckte jag att det gick så hiiimla segt. Nu hinner vi knappt blinka så är det ny vecka och ny info att läsa. Lillen börjar bli livligare i magen igen och har sparkat pappa i huvudet flera gånger. Vi har även fått kännt rumpan, så mysigt så <3 Imorgon ska vi till barnmorskan för att mäta SF-måttet och ta lite prover, ska nog lyssna på lillhjärtat med. Ska bli jättekul att se kurvan sen, se hur bäbisen ligger till i utvecklingen.