Pratande Milo

Publicerat: 2013-01-24 Kl: 20:12:18 | I kategori: Milo 6 mån - 1 år | 0 kommentarer

Världens goaste kille har börjat prata lite smått. Över en natt då kom en drös med ord :) mamma är så stolt!

Idag när vi gick ifrån dagis så vinkade han till farmor och sa; heddå. Såå söt då man smälter. För nån morgon sen så vaknar jag och Nicke samtidigt av att Milo står upp i spjälsängen och ropar glatt; Pappa, pappaaa! Så klockrent, vi tittade på varann och frågade Hörde du?!:))

Mamma säger han med såklart. Och sist vi var på öppna kröp han mot en spegel och sa; titta dää! Kan rabbla upp hur mycket goa ögonblick som helst med denna grabb. Han är så fin och go!

Och storasyster, vilken tjej! Hämtar nappen åt brorsan, busar med han, gosas, retas, bär, skjutsar runt i gåstolen.

Vill aldrig att denna mammaledighet ska ta slut. Är sjukt nöjd med livet just nu. Trivs som hemmafru ;) med inslag av lite jobb då och då. Haha!

Nä i april börjar allvaret igen, tack och lov har vi massvis med dagar kvar på båda barnen till kommande sommarlov, vinterlov, sportlov, påsklov you name it ;)

9 månader

Publicerat: 2013-01-10 Kl: 10:15:09 | I kategori: Månad för månad | 0 kommentarer

Lika länge utanför magen som i magen! Vad sjukt fort tiden har gått. Känns som det var igår vi skulle ha kräftskiva här hemma och jag tog ett graviditetstest "i fall att". Japp, så gravid som man kunde bli :)

Nu är du hela nio månader världens finaste pojke! Mammas och pappas ögonsten.

Nu väger han 9470g och är 74cm lång, storkille. Sökt dagis gjorde vi förra månaden och nu väntar vi på svar. Samma dagis som joline såklart.

Milo har tre olika kryp-stilar. Han ålar, kryper vanligt och sittkryper. Snabbast går det att åla och han ser ut som en militär på en krypövning. Drar sig fram med armbågarna och skjuter iväg sig med insidorna på fötterna. Han har lärt sig sätta sig upp från liggande och varje morgon står han upp i sin säng och "ropar" på oss så vi ska vakna.

Sommar vid 7 tiden och sover till 6 tiden i sin egen säng. Dock har han blivit mer svårsövd nu än tidigare, då har han bara vänt sig om och somna efter vällingen. Nu får vi vara kvar med han en stund och klappa i rumpan tills han somnar. Går oxå om man håller fast han lite för han vill så gärna ställa sig upp :P

Klappa händerna, vinka och spela på munnen är han jätteduktig på! Men bara om han vill själv haha. Leker mer och mer själv, vill gärna ha nån nära hela tiden. Men i tisdags chockade han mig genom att krypa ut själv i kapprummet på öppna. Det händer inte ofta att han sticker iväg men han blir mer och mer nyfiken.

Milo är en väldigt lättsam liten kille bara vi följer våra rutiner. Märks direkt när han får för lite sömn eller lägger sig för sent.

Vi väntar fortf på pratet men det verkar han spara på ;) när han vill nåt så hummar han mest. Hmm hmm hmm!!

Gillar att lyssna på musik och dansa såklart och att busa med storasyrran. Herregud vad kul de kan ha ihop trots att han är så mkt mindre. Han har en så omtänksam syster som är rädd om lillbrorsan men hon vill gärna bära, lyfta och gå med honom (hon håller hans händer), vi tycker dock inte att hon ska det men det lystnar hon inte på.

2013

Publicerat: 2013-01-02 Kl: 14:44:34 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Vilket år detta varit!

Jobbade tills 10 dagar innan Milo kom till världen. Den 10 april <3 en överraskning utan dess like. Inte en värk på hela dagen och halv 6 går vattnet och värkarna kommer direkt. Halv 8 är han född och då har vi hunnit tagit undan middagen, packat jolines grejer och lämnat henne och tagit oss ner till sjukhuset. Helt underbar förlossning! Åkte hem dan efter men fick åka tillbaka och sola.

Sommaren kom och vi var hemma tillsammans hela familjen i 4 månader. Så himla mysigt! Vi åkte två svängar med husvagnen till furuvik, var i Turkiet, var på bröllop, älskling fyllde år, joline fyllde år och semestern avslutades med dop för Milo.

Hösten kom, jag och Milo började gå på öppna förskolan på tisdagar när vi lämnat joline. Jag och Nicke håller på och jobbar med hallen uppe och ett eget rum till Milo men vi tar en paus när julen smyger sig på.

På lucia var vi på dagis och tittade på joline och hennes kompisar som sjöng men joline valde att sätta sig hos oss för hon orkade inte sjunga nåt mer sa hon ;) Sötnos! Fyra dagar innan jul får joline magsjuka trots att vi haft henne hemma från dagis två veckor, tredje blev hon sjuk ändå. Hon piggade på sig till dagen efter så det blev julfirande ändå med släkten. Vi andra verkade ha klarat oss så julafton blev jättemysig och sådär lagomt perfekt som vi vill ha det, uppesittarkvällen var också jättemysig.

På julaftonsnatten hör Nicke hur det droppar i Milos kommande rum. Läckan vi tror vi har lagat visade sig vara en annan läcka, tack för den! Juldagen får Nicke magsjuka på kvällen. Vi börjar undra varför vi alltid drabbas.. Tills jag får magsjuka dagen innan nyår, då fattar vi att det är nån som hatar oss där uppe i det blå :P

Vi får komma till pappa/morfar på nyår ändå för de har ju varit upp i oss hela tiden ändå. Väldigt god mat intogs och vi spelade Bingolotto, barnen härjade och kl 12 smällde vi raketer :)

En väldigt bra början och ett riktigt dåligt slut på 2012 men jag har insett att det ska vara såhär när man har barn! Det blir aldrig som man tänkt sig men man får göra det bästa av situationen!

Nu hoppas vi på ett riktigt bra 2013 med. Dock är det inget som kommer slå 2009 och 2012 för då kom våra underbara ungar <3