Workin'

Publicerat: 2012-06-30 Kl: 23:53:16 | I kategori: Vårt hem | 0 kommentarer

Idag har jag jobbat mitt första pass på tre månader. Var supernervös att jag skulle ha glömt allt men det satt som en smäck ;-)

Var hur kul som helst och jag tror man blir bättre mamma om man får sakna de små lite med. Var bara fem timmar jag var borta. Milo fick ett litet mål ersättning av pappa och när jag kom hem var det lagomt till nästa mål mamma-mat :-)

Imorgon ska gubben och plattsättarn kakla hela dagen så då lär det hinnas med en del, skönt. Är en och en halv vägg klar redan. Ska bli så underbart att få klart nångång. Är lite sugen på att börja pyssla på i trädgården, göra lite rabatter oså :-) har en plan på att göra en hörna med pallkragar som jag ska sätta jordgubbar och lite allt möjligt ätbart i och ha bärbuskar och träd runt om där barna kan gå och plocka.

Hellu

Publicerat: 2012-06-27 Kl: 00:17:04 | I kategori: Vår vardag | 1 kommentarer

Har haft riktigt svårt att sova på kvällarna ett tag nu. Vet inte om man gör för lite på dagarna kanske :P får se om jag sover bättre på lördag då jag ska jobba för första gången på 3 månader.. Ska hjälpa till 3 pass i sommar, det känns lagomt och bra :-)

Nu sitter all panel uppe på väggarna i badrummet och badrumsmöblerna har kommit. Imorgon får gubben hjälp att börja kakla :-) är tydligen lite små svårt med våra plattor som är så stora! 30x60cm. Men bra blir det! Nu är det nära...!!...

Joline har åkt på vattkoppor! Hon trodde det var myggbett och det ser nästan ut som det. Det har kommit i pannan, på ryggen, på magen och på benen.. Flera stycken. Bara sådär, har inte sett dem tidigare under dagen, superkonstigt. Nu hoppas vi att de försvinner lika fort som de kom. Milo har fått feber så undra om han blivit smittad med, får vänta och se.

Jag har haft både vattkoppor och bältros så jag borde klara mig :-) synd att detta skulle komma precis just nu. Hade velat träffa en vän som är hemma på besök med sin dotter. Synd att de bor så långt bort! Är så kul att det äntligen börja komma lite bebisar i mitt tjejgäng :-) längtar till hösten när de tre andra ongarna kikar ut.

<3

Publicerat: 2012-06-24 Kl: 00:08:07 | I kategori: Månad för månad | 0 kommentarer

Har inte riktigt tid för bloggen nu när fin vädret börjar smyga sig på!

Hoppas ni haft en fin midsommar för det har vi haft!

Nu sitter tätskikten i badrummet så nu kan vi börja kakla och sätta panel så till veckan önskar jag dåligt väder (förlåt alla!!) för annars vill man inte stå inne och jobba.

2 månader

Publicerat: 2012-06-14 Kl: 22:57:22 | I kategori: Månad för månad | 1 kommentarer

Nu har lilleman hunnit bli två månader gammal. Var och vägde och mätte han igår på BVC och nu väger Milo 5650g och är 57,5cm lång. Kurvan går rakt upp precis som storasysters gjorde.

Vi har märkt att unge herr Åberg är en riktig knähund. Gillar inte alls att ligga själv speciellt mycket. Babysitter och babygym funkar kortare stunder. Det är mysigt men pappa och mamma kan bli lite smått galna på dig gubben :)

Det är kul att se hur olika syskon kan bli. Joline var och är en riktig sjusovare medans Milo gärna kliver upp i tid på morgon. Joline sov hela nätterna från det att hon var superliten men Milo vill gärna äta med sina 4 timmars intervaller, har varit 2 eller 3 nätter han sovit 7 timmar.

Han är så stark i nacken nu så vi enbart håller i hans händer när han vill sitta eller stå. För det vill han göra hela hans vakna tid nu. Träna träna hela tiden.

Nåt som är lite roligt är att han är väldigt skvätten av sig och det märkte jag redan när han låg i magen. Kom det plötsliga ljud så skvätte han till i magen och så gör han nu med.

Han är så härlig när han ler och pratar man lite med han får man lite joller tillbaka, det är så otroligt sött.

Kusinerna bus

Publicerat: 2012-06-09 Kl: 21:26:45 | I kategori: Vår vardag | 3 kommentarer

Såhär kan det se ut när man bor på landet :-)

Fiske

Publicerat: 2012-06-08 Kl: 23:14:22 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Kom in för en stund sen! Har varit ute hela dagen, så underbart!

Vi har grillat och ätit på altanen, Jens kom och gjorde oss sällskap. Sen åkte vi till åmsjön för att fiska lite :-) fick några små rackare! Det är riktigt kul att fiska när det nappar. Måste åka till ett ställe där jag fick en anabola abborre förra året :-) är sugen på en till sån.

Nu sitter jag i soffan! Joline sover uppe och Milo i min famn. Grabbarna är ute och skjuter luftgevär.

Älskar livet på landet!

Planterat lite

Publicerat: 2012-06-07 Kl: 16:06:58 | I kategori: Vårt hem | 0 kommentarer

Beställt

Publicerat: 2012-06-07 Kl: 08:22:20 | I kategori: Vårt hem | 0 kommentarer

Såja, nu har vi beställt badrumsmöbel. Blev inte den vi tittat på först utan en annan. Fick sjuk beslutsångest när vi väl skulle klicka på "köp".

Dessa blev det iallafall;

Äntligen

Publicerat: 2012-06-06 Kl: 20:27:43 | I kategori: Milo 0 - 6 månader | 0 kommentarer

Nu så äntligen är lilleman bättre i magen. Började med sempers magdroppar förra veckan. Rådfrågade på BVC vad hans magproblem kommit från och det var nog ersättningen som ställde till det. Huga. Han har dock varit snäll och go hela tiden fast han varit jätterisig i kistan men nu märker man att han är gladare! Ler och pratar hur mycket som helst :-)

Nu är han superstark i nacken. När han ligger mot bröstet på en så ska han upp och kika :-) nyfiken i en strut!

Är så otroligt lycklig. Min familj är det dyrbaraste jag har, gör allt för dem <3

Badrummet

Publicerat: 2012-06-06 Kl: 09:44:17 | I kategori: Vårt hem | 3 kommentarer

Nu ligger mattan på golvet i badrummet. Den blev så sjukt bra. Nu ska den bara svetsas och sen ska tätskiktsmatta upp på väggarna sen är det bara börja kakla och sätta panel.

Gud vad jag längtar efter det färdiga resultatet nu ;-)

Köksvåg

Publicerat: 2012-06-02 Kl: 11:25:14 | I kategori: Vår vardag | 1 kommentarer

Har länge varit ute efter en Köksvåg till vårt kök. Idag när jag var på Lions loppis så står den perfekta vågen där och bara tittar på mig :-)

Så nu är den min för det överkomliga priset 60:- och den är helt fungerande.

Myskväll

Publicerat: 2012-06-01 Kl: 16:12:16 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Igår var det myskväll med film och gotta hos Krullan. Var supermysigt och kul att få prata av sig lite :-) hyrde en film men det vart inte jättemycket kollat på den tyvärr ;-P

Hade med mig Milo såklart och Malin hade med sig Hilda som är precis på dagen en månad yngre än Milo! Det är läskigt hur mycket det skiljer på bebisar på bara ynka en månad. Milo såg så himla stor ut och han ville vara vaken och med medans Hilda ville sova mest :-)

Tänk när Sara x 2 och Zandra får sina små i september! Då kommer Milo vara en jätte i jämförelse. Men om ett år kommer det inte märkas. Är bara första året det händer så otroligt mycket. Tänk att för tre år sen väntade jag mitt första barn precis som dem och här sitter jag nu med två guldklimpar <3 tiden har gått så sjukt fort!

På tisdag är Milo 8 veckor gammal och nu jollrar och ler han mer och mer. Så himla kul att få respons när man bebispratar med honom ;) nu väntar vi på pappan i huset för att sen fara till stan och gå på marknad/tivoli, ska bli supermysigt. Idag jobbade gubben även sista dagen innan pappaledigt/semester. Så nu är vi hemma båda två tills i oktober :-) MYS!

Hemmapappa och hemmamamma <3