Packar

Publicerat: 2009-08-28 Kl: 14:52:30 | I kategori: Gravid med Joline | 5 kommentarer

Har packat lite grejer till BB-väskan nu.
Läst ganska mycket på internet, forum, tidningar osv vad man ska ta med och vad som man inte ska ta med. Det är en djungel, men jag tro det löser sig ändå ifall man inte skulle ha packat något alls. Finns ju dom som aldrig hinner packa väskan, det kan ju bli akut. Man kan ju säkert glömma väskan med ;P Som jag skrivit förut så ska vi ju stanna nån/några extra dagar för observation, därför kankse jag har packat mer än nödvändigt, jag vet faktiskt inte? Men jag tror vi klarar oss med detta. Säg gärna till om ni hittar nåt jag glömt skriva som ni saknade vid er förlossning eller som ni fått tips på att ta med!

Här är iallafall min lista på saker som ska med:

Mamma och pappa:


[X] Tandborstar + tandkräm
[X] Schampoo + balsam
[X] Tofflor/inneskor
[X] strumpor, underkläder
[X] ammningsbh + inlägg
[X] bindor
[X] Deo
[X] Lypsyl
[X] TENS-apparaten
[] hårborste
[] smink + sminkborttagning (?)
[] vattenflaska
[] Mobilladdare
[] Kameraladdare + kamera
[] Id-kort + patientbricka
[] parkeringspengar
[] Sköna kläder! (2 mjukis, linnen, koftor)
[] GODIS
[] Dextrosol & resorb för mer ork.
[] Mat och dryck


Bebis:


[X] Blöjor
[X] Tvättlappar
[X] Gosfilten
[X] Set kläder strlk 44
[X] Set kläder strlk 50
[X] Set kläder strlk 56
[X] Overall för hemfärd
[X] 2 st mössa
[X] 3 st strumpor
[X] pyjamas
[] Små handdukar
[] Babyolja
[] babyskyddet

Nu är det nära!!

Publicerat: 2009-08-27 Kl: 21:13:16 | I kategori: Vårt hem | 1 kommentarer

Både med huset och att bebis vill titta ut.
Har haft så himla ont i ryggen idag, har strålat ner i benen tom och lite värre 'mensvärk'. Vänta några dagar till bebbe, 9onde vill jag ha dig ute i min famn ;) Vore inte det ett coolt datum då? 9/9-09.

Just nu är gubben i huset och lägger golv, jens hjälper till och det går undan. Sen är det bara upp med grejerna i badrummet (toa, duschdörrar, spegelskåp) och sen invänta elektrikern, han var tydligen sjuk. Om han var piggare imorgon skulle han komma, tror dock inte det.. :/ Vi kan ju inte bo där utan ström! På lördag får vi hjälp med att flytta grejer, städa ur skåpen från damm och sen är det bara packa in allt. Alla fönster har mamma redan putsat utan och innan, skönt det. Fönsterbrädor, gardinstänger och sånt är köpt men det kan man ju sätta upp när man bor där, måste ju ha nåt att greja med då också. Förövrigt så var det ett helskotta för målaren att tapetsera hallen men fyfan vad jag älskar den tapeten, min favvo :)

Lägga mig och vila nu, ryggen vettu!

PUSS älskling ♥

Vecka 37

Publicerat: 2009-08-25 Kl: 11:58:33 | I kategori: Gravid med Joline | 4 kommentarer

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 25 aug 2009.
Din graviditet startade Tis 16 dec 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 30 dec 2008 (ägglossningen).
 Du är på dag 253 av 280. (90,4%).
Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 0 fulla dagar (v36+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 21 sep 2009
Du har 27 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras. Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.


Barnet:
Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

Tycker veckobeskrivningarna stämmer rätt bra varje vecka för min del! :) När vi var hos BM sist så frågade hon om jag tänkte föda tidigare än beräknat. Eftersom jag har förvärkar varje dag och bebis är i princip fixerad. Hon rekommenderade att jag skulle ta det lungt nu, om 2 veckor får jag ut och röra mig, städa och dona. Så jag kommer igång. Vill ju gärna in i huset innan skruttis kommer. Nu är vi verkligen på upploppet, det känns. Allt är så mycket tyngre nu och jag har mindre ork. Vila, vila och åter vila. Det behöver jag för att orka med en förlossning. Nu har vi även skrivit förlossningsbrevet och det känns skönt. Har dock inte packar BB-väskan än!! Måste handla lite nödvändiga grejer innan, så det sitter i det.

Magen igår!

Publicerat: 2009-08-24 Kl: 12:37:50 | I kategori: Gravid med Joline | 1 kommentarerVärldens finaste! vecka 35 + 5.

Sneakpeak

Publicerat: 2009-08-24 Kl: 12:35:22 | I kategori: Vårt hem | 0 kommentarerFöreEfter

En liten förhandsvisning, just nu fogas det för fullt och imorgon kan man börja sätta in toa osv. Så himla underbart! Nu är det baskemig inte långt kvar. Min farbror kommer och hjälper till med tapetsering idag också, tar nog någon dag att få upp alla, sen ska vi bara in med golvet i hallen så är allt gjort. (förutom lister osv;) Elektrikern måste också komma inom kort så vi får någon ström, har bara det i ett rum för tillfället.

Namn..

Publicerat: 2009-08-22 Kl: 16:42:26 | I kategori: Gravid med Joline | 2 kommentarer

Det är så himla svårt, ännu svårare när man inte vet könet på bebben.
Kan ni inte komma med förslag på gulliga namn till oss, både flick- och pojknamn?
Vi gillar mer ovanliga namn, gärna med lite äldre stuk.

Har några favvisar redan men jag vågar inte offentliggöra dem! :)

Jag älskar dig

Publicerat: 2009-08-18 Kl: 15:37:31 | I kategori: Vår vardag | 1 kommentarerDu är den som betyder mest för mig!
Du har gjort att livet fått en mening, du har gett mig allt jag någonsin önskat. Kommer aldrig kunna tacka dig nog. Världens finaste pojkvän och världens bästa pappa till vår skrutt i magen. Skulle aldrig klara mig utan dig baby.

J a g  ä l s k a r  d i g

Vill ha

Publicerat: 2009-08-18 Kl: 13:43:02 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer3 bilder

Publicerat: 2009-08-18 Kl: 13:10:20 | I kategori: Gravid med Joline | 3 kommentarervecka 34vecka 35Magen just precis NU :) v 36

Vecka 36

Publicerat: 2009-08-18 Kl: 12:51:24 | I kategori: Gravid med Joline | 2 kommentarer

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 18 aug 2009.
Din graviditet startade Tis 16 dec 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 30 dec 2008 (ägglossningen).
 Du är på dag 246 av 280. (87,9%).
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 0 fulla dagar (v35+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 21 sep 2009
Du har 34 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Har fått höra att magen börjat sjunka på mig, har tittat efter själv och ja det har den ju. Känns skönt, trycker inte lika mycket när man sitter ner. Igår hade jag 'mensvärk' (förvärkar) i princip hela kvällen, kände även av i ryggslutet och i svanken. Det gjorde inte ont direkt, utan mer som en molande känsla. Lillen börjar väl göra sig redo för avfart, vår lillskrutt. På torsdag ska vi till BM igen och då äre dags att skriva förlossningsbrevet, pirrigt. Sen ska jag hem och börja packa iordning BB-väskan, eller väskorna lär det bli, haha. Känns som det är dags nu. Någon som har nåt bra tips på vad man kan ta med sig?! Förutom det som står här ovanför.. ;p

Hej och hå

Publicerat: 2009-08-18 Kl: 12:39:34 | I kategori: Vårt hem | 2 kommentarer

Här går det undan :)
Nu har badrummet börjat kaklats och det blir så fint. Kommer nog ta hela veckan innan det är klart. Vill flytta in snart!! Innerdörrarna är även insatta och ikväll ska parkettgolven börja slipas. Tapeter kommer upp under veckan. Inte långt kvar alls nu. Längtar efter att få bädda i vaggan, pyssla med alla bebisgrejer, sätta upp gardiner och köpa blommor.

Före

 

EfterFattas ju fortf kakel, men vi har iaf fått in golvet (inte på bilden). Sen ska det upp lite spottar i taket + under väggskåpen och på med dekorlister och socklar.

Ett kök

Publicerat: 2009-08-14 Kl: 10:59:55 | I kategori: Vårt hem | 2 kommentarer

Har uppdaterat väldigt dåligt om huset, det kan jag hålla med om.. Bebisen är viktigast, går alltid i första hand! Det har även kännts som att det aldrig händer något, varför ska jag då skriva om det? Idag har vi spacklat och slipat och sen visa en bild på det? Kul läsning, haha..
 
Men NU äntligen händer det grejer. I förrgår kom köksstommarna upp och igår var jag och gubben där till 11 på kvällen för att sätta upp alla luckor osv, gubben satt även in diskhon och blandaren, så fint så och nu har vi vatten i köket, så underbart. I dagarna kommer golvet läggas in i kök och hall. Sen på måndag ska pappa min slipa parkettgolven och samma dag skare börjas med kakelsättningen i badrummet. Sen är det bara tapeter som ska upp, najs va?

Måste kila, ska köpa doppresent eftersom vi ska på dop på lördag..
Bilder kommer, jag lovar!

Vecka 35

Publicerat: 2009-08-14 Kl: 10:54:52 | I kategori: Gravid med Joline | 0 kommentarer

Uträkning utgår från dagens datum: Fre 14 aug 2009.
Din graviditet startade Tis 16 dec 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 30 dec 2008 (ägglossningen).
 Du är på dag 242 av 280. (86,4%).
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 3 fulla dagar (v34+3).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 21 sep 2009
Du har 38 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

Halsbränna? CHECK! Aldrig någonsin har jag haft sån fruktansvärd halsbränna, ussha! Känns som det brinner i halsen på mig, som att jag blivit en drake eller nåt, hua.. Magen växer och växer, knökigt att sitta i vissa ställningar pga bebisen. När den inte gillar hur jag sitter sparkas den upp mot brösten och revbenen, då äre bara maka på sig ;p sötnöten! Den 20onde ska vi till barnmorskan igen och då är det dags att "planera" förlossningen, som det står där uppe så ska vi gå igenom hur jag vill att det ska vara, vilka bedövningar jag ska ta om jag nu tar några osv.. Jag vet ju på ett ungefär hur jag vill att det ska bli men sen kan det ju ändras, klart man vill försöka utan bedövning men när man väl ligger där och håller på att avlida, ja då får de nog gärna ge mig nåt ;)

Vad händer vecka för vecka?

Publicerat: 2009-08-05 Kl: 14:46:22 | I kategori: Gravid med Joline | 0 kommentarerHittade en hemsida där man kan se precis hur organen inuti magen flyttar sig ju fler veckor som går och ju större bebisen blir. Klicka på bilden så kommer ni till sidan. Faktiskt jättekul att se, svårt att förstå att sådär ligger min bebis, det börjar verkligen bli trångt nu. Lillhjärtat vårt, vore bättre om du fick ligga i en filt i vår famn ju, kan du inte förstå det? Nä, klart du ska vara kvar några veckor till, men inte för många, då blir mamma och pappa otåliga.

Efterlyses

Publicerat: 2009-08-05 Kl: 11:06:29 | I kategori: Gravid med Joline | 2 kommentarer

Är det någon som vet av en babybjörn bärsele till salu för billig peng?Vi vill jättegärna ha en eftersom vi fått höra så mycket positivt om dem. Känns dock lite väl att punga ut strax över 1000 kr för en splitterny. Så vet ni av nån som ska sälja sin bärsele till ett bra pris, hojta till! Ska gärna vara i bra skick också ;)

Update: Fick tag i en helsvart, begagnad för 400kr inkl frakt. På tradera såklart!

Bilder

Publicerat: 2009-08-04 Kl: 14:23:16 | I kategori: Vår vardag | 3 kommentarer

Varsegoda! Här kommer två bilder från vecka 32 och 33.
Har märkt att vi missat att knäppa kort på en vecka igen, vecka 31.. Så synd. Men eftersom man inte sitter så mycket vid datorn och dagarna går så fort är det lätt hänt, tyvärr..vecka 32vecka 33

Ganska så stor nu va?

Just det!

Publicerat: 2009-08-04 Kl: 13:13:16 | I kategori: Gravid med Joline | 0 kommentarer

Viktig info!!

Har börjat känna och se på magen när bebis hickar, så mysigt men jag tycker synd om lillstackarn.
Självklart fick inte gubben vara med första gången jag märkte det men dagen efteråt ville bebis visa pappa ;)

Vi längtar efter dig hjärtat

Huset

Publicerat: 2009-08-04 Kl: 13:02:42 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Bygget går framåt och det känns verkligen inte långt kvar nu!
Två rum är klara för tapetsering, det är inte långt tills alla är klara. Ska bara slipa ner spacklet en vända.. Badrummet är klart för flytspackling och sen äre bara upp med kaklet som vi beställde igår. Kommer bli så fint så :) Har även köpt innertak eftersom det ska sänkas i kök, hall och badrum. Vi är verkligen på gång någonstans nu! Tror inte det är omöjligt att komma in och bo där i slutet på denna månad!

Orkar inte riktigt sitta här mer, har åkt på tolvans förkylning. Är nog ganska nära feber med för jag svettas ihjäl så nu blire duschen sen invänta gubben som börjat jobba igen efter semestern.

Hare bra!

(bilder kommer så småningom)

Vecka 34

Publicerat: 2009-08-04 Kl: 12:57:14 | I kategori: Gravid med Joline | 0 kommentarer

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 4 aug 2009.
Din graviditet startade Tis 16 dec 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 30 dec 2008 (ägglossningen).
 Du är på dag 232 av 280. (82,9%).
Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 0 fulla dagar (v33+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 21 sep 2009
Du har 48 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen:
Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått "för bra" och tänka att "det får inte vara så här lätt". Eller så tänker du motsatsen, "allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad". Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.Var hos BM idag, allt såg bra ut och magen hade växt 1 cm på bara 10 dagar. Lyssnade på lillhjärtat som låg kring 150 s/m som vanligt. Pratade även om smärtan i mina revben och hon tycker det låter jättekonstigt och att om jag går och har ont så kan livmodern sätta igång och jobba vilket kan resultera i en för tidig förlossning. Så hon skickade en remiss till en specialist i sundsvall så på måndag ska vi få komma dit. Hoppas på ett ultraljud då så vi får se vår älskling :) Jag har börjat tänka lite mer på förlossningen men jag är fortfarande inte rädd eller så. Den 20onde ska vi skriva förlossningsbrev tillsammans med BM, då kommer det bli ännu mera verkligt. Bebis ska ju faktiskt ut på ett eller annat sätt ;) Har fått låna en TNS-apparat av gubbens farmor också som jag vill ha med på förlossningen. Den är bra mot foglossningen och revbenen också, har dock inte hunnit testa den så mycket än.

Vecka 33

Publicerat: 2009-08-04 Kl: 12:49:11 | I kategori: Gravid med Joline | 0 kommentarer

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär - för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.


Vår bebis ligger redan med huvudet nedåt, känns så himla skönt. Har även börjat få förvärkar men det var normalt sa vår BM, bara de inte blir regelbundna och gör ont. Då är det förlossningen som gäller. Åh, längtar så grymt nu! Lilla bebis, vill inte vänta längre trots att jag vet att jag måste. Kroppen känns så tung nu..