Dagen före dopparedagen

Publicerat: 2009-12-23 Kl: 13:10:35 | I kategori: Vår vardag | 1 kommentarer

Ikväll är det uppersittarkväll och vi ska försöka få tag i bingolotter så vi kan spela och mysa på.
Just nu väntar jag på att gubben ska sluta för de skulle bara jobba halvdag idag, sen ska vi sticka iväg och handla julmat och sen blir det till att förbereda massa mat inför imorgon. Ska även baka pepparkakor, hann inte det igår, eller orkade rättare sagt inte. Bakade iallafall knäck, fugde, nougatrutor och mozartkulor så man har nåt att fika på julaftonskvällen.D e t  b a k a s  f ö r  f u l l t  i  v å r t  l i l l a  k ö k

Nyss var sara här och lämnade paket till lillan, så himla snällt. Skönt att veta att det finns så många som bryr sig om lillgumman, hon har många om det skulle hända oss nåt (som det självklart inte ska).

Jul ska bli så himla mysigt och lugnt för vår del och det gillas. Inget ståhej och ingen stress, det är verkligen inte jul för mig. Att få vara med de närmsta på ett och samma ställe, äta och dricka gott, mysa framför kalle med lite glögg. Att få se när andra öppnar klapparna man gett, det är så mysigt och kul att se hur glad andra blir för deras paket. Är mer för att ge på julen än att .V å r  f i n a  g r a n  m e d  m a s s a  k l a p p a r  u n d e r

Snö

Publicerat: 2009-12-22 Kl: 12:27:41 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Äntligen har vi fått rejält med snö men då klagas det såklart på kylan istället, haha!
Det är så himla mysigt väder ute men att ta en promenad i denna kyla är inte att föredra, gjorde det förra veckan och tror jag förfrös benen, hua.

Vet ni? Att just idag vände sig lillgumman från magen till rygg för första gången. Pappa missade såklart det, han var hemma men missade det ändå, typiskt!! Kommer fler gånger och jag är så stolt över vår tjej. Undrar vad hon gör för framsteg härnest?

Hur ska ni fira jul? Vi ska iallafall göra ett eget litet julbord med bara det godaste gott och ha öppet hus. De som vill träffa oss får komma hit. Vi känner inte för att anpassa oss efter andra när det är Jolines första jul, vi tänker inte stressa, fara & flyga, aldrig! Hon ska självklart vara i hemmamiljö och må gott bara. Blir hur bra som helst!

Det bästa med julen kommer vara att nicke har tagit några dagar pappaledigt så vi tre får vara tillsammans.

Nu ska vi göra oss iordning för att träffa min syster, sen ikväll blir det att baka knäck osv:)

Ny vagn!

Publicerat: 2009-12-19 Kl: 17:50:58 | I kategori: Joline 0 - 6 månader | 13 kommentarerLillgumman har fått en ny vagn som vi ska ha med oss i slutet av februari när vi ska till GBG.
Då är hon stor nog att sitta frammåt, det finns liggläge så det behöver ni inte bli oroliga över. Man fick även med en fotsack vilket är toppen när det är blåsigt. Tänkte lägga i vår åkpåse i vagnen eftersom det är fortf kallt i februari. Annars tänkte vi ha denna vagn när vi går på birsta city osv. inte för att vi gör det så ofta. Men vi tyckte det var bra med en till vagn som är lite smidigare och färgen var viktig ;)

Update:

Jag visste att jag skulle få kommentarer ang vagnen vi köpt.
Skulle hon bli orolig och ledsen så skulle vi väl inte fortsätta dra hon i vagnen då tar vi ju självklart upp henne och löser det. Oftast så somnar hon på sekunden när hon åker vagn och det tror jag hon kommer göra även i denna vagn. Vi behövde en mindre och smidigare vagn när vi ska till gbg eftersom vi ska flyga och när vi väl är där nere ska vi åka en del bil och då kan ni försöka få in en emmaljunga cerox in i en renault twingo med 3 vuxna och ett babyskydd.

Vi ska vara där nere i 3 ynka dagar och hur många av dom timmarna tror ni hon kommer vara i vagnen ens? Ne, jag tror inte du behöver vara orolig för mitt barn. Det är lätt att säga att si och så får man inte göra och si och så ska man göra men man måste titta på barnets egna utveckling. Barnet säger till själv om hon nu skulle bli orolig eller stressad, samma med när hon sitter i sin matstol. Blir hon trött och slut i ryggen så säger hon till. Har rådfrågat med vår sköterska på BHV!

Du hade inte behövt vara anonym för jag ser ändå på IP-nummret vem du är. Du kommer märka vad dina barn klarar av när du väl skaffare egna!Jag gillar min nya vagn

Saknar...litegranna;)

Publicerat: 2009-12-17 Kl: 13:48:22 | I kategori: Gravid med Joline | 2 kommentarerv 39+1
26 timmar innan älsklingsgumman kom till världen.

Jag hade rätt stor mage ändå fast jag insåg aldrig det själv, det är först nu när man tittar på bilderna i efterhand. Älskar att titta tillbaka på alla bilder på magen och på förslossningen och hur mycket man än har knäppt så är det ändå för lite bilder, är inte det konstigt?

 

1. Vi när vi precis blivit inlagda 2. Magen dagen efter förlossningen

Förlossningen var helt underbar och alla minnen från sjukhuset är helt ovärderliga. Vi är så lyckligt lottade.

Ett minus
till en viss undersköterska som var med under förlossningen (var inte till någon hjälp alls) och ett minus till en barnmorska som kom in dagen efter förlossningen när vi skulle flytta till vårdhotellet och läste innantill för oss från ett papper om lite info. Men ett stort plus till barnmorskan Valborg som hjälpte oss med allt från amning till eftervärkar som man inte ens trodde fanns. När bebis väl är ute så är inte smärtan över som alla säger, de ska alla gravida veta. Spara lite energi till efteråt med.

3 månader

Publicerat: 2009-12-17 Kl: 13:18:48 | I kategori: Månad för månad | 1 kommentarer

Nu är lillan tre månader gammal och i och med det har hon tagit den första vaccinationen.
Kom precis hem från sjukhuset. Vägde och mätte henne, nu är hon 61cm och väger 7080g och änvänder mest storlek 62 på kläder vissa bodys går bra i 56. Frågade om lite allt möjligt bara för att dra ut på de jäkla sprutorna. Ni som har barn vet nog vad jag talar om. Det ska tas två sprutor, en i vardera lår.

Gubben var självklart med för jag visste hur detta skulle sluta. Sköterskorna gjorde iordning sprutorna och jag och gubben stod uppe vid Jolines huvud och höll hennes händer, jag pratade med henne men sen kom det. Världens skrik, det värsta jag hört och gumman blev alldeles röd i ansiktet av panik. Självklart började jag grina, hua. Skär verkligen i mammahjärtat. Satt mig ner och gav gumman mat, hon grinade lite men det började gå över och efter ett tag fick jag till och med fram ett flin. Min tjej!! Du är så himla duktig, mamma blir så stolt.

Gick ner på apoteket och köpte flytande alvedon och eftersom det är 3månadersdagen just idag så fick hon även en bitring, rosa såklart.

Nu när hon är tre månader så kan hon jollra för fullt. Sen svarar vi henne med lite prat jag då "pratar" hon ännu mera, så himla gó. Man märker även att hon upptäckt andra bebisar, dem är jättekul att kika på och prata med. Igår hade hon och tindra en lång konversation, skitgulligt! De skrattar även åt varandra, hur mysigt som helst.

Hon har börjat greppa efter saker och är stark i nyporna. När hon ligger ner så kan man ta tag i hennes händer och då sätter hon sig upp och sen ställer hon sig upp. Det blir roligare och roligare att ligga på mage och det är nog inte långt kvar tills hon vänder sig till rygg. Herromveckan började hon även skratta med ljud, roligast är när man kittlar & pruttar på halsen.Ekorren & Pepparkakan

Våra julkort

Publicerat: 2009-12-17 Kl: 10:40:10 | I kategori: Joline 0 - 6 månader | 0 kommentarerBuzzador

Publicerat: 2009-12-15 Kl: 11:17:59 | I kategori: Buzzador | 2 kommentarer

Jag vet att jag tipsat om detta förut men jag gör det igen.

Jag är medlem i buzzador och har varit det i några år. Det är ett företag som gör marknadsundersökningar via "mun till mun". Alltså de skickar ut gratis produkter till medlemmar som sedan marknadsför produkten till vänner, släkt, bekanta osvosv. Man får prover hem som man kan ge bort för att sen få reda på vad andra tyckte om dem. Enda kravet är att man skickar in rapporter på allt man provar så företaget får veta vad man tyckte om produkten.

För varje färdig rapport så får man poäng och ju mer poäng man har desto fler kampanjer kommer man med i. Buzzador har precis gjort om sin hemsida så den är enklare att använda och nu kan man även få extra poäng om man skriver en bra rapport eller om man skickar in bilder på när man provar produkten.

Jag har provat allt från mat och godis till duschcreme och nu håller jag på att prova Neuotrogena 2-in-1 wash mask.
Detta är självklart helt gratis, du behöver inte ens betala frakt.
Men om du inte hämtar ut ditt paket så blir du av med ditt medlemsskap. 

För att bli medlem klicka här.Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du klicka här.

Mina hjärtan

Publicerat: 2009-12-15 Kl: 10:58:56 | I kategori: Joline 0 - 6 månader | 0 kommentarerDet här är det bästa jag vet. Mina älsklingar!
K Ä R L E K

Vår underbaring

Publicerat: 2009-12-14 Kl: 15:46:28 | I kategori: Vår vardag | 2 kommentarer

Dagen efter jag skrev detdär om skrattet så busade vi lite med gumman och vad hände dåå?
Jo; hon skrattade såklart :D Så underbart, nu har pappat fått höra hennes skratt med.

Gick jättebra att ha barnvakt i fredags, vi var borta i 3,5h och jag saknade och tänkte på henne hela tiden, hua. Ringde en gång för att höra hur det gick då hade hon ätit och bytt om till pyjamasen. Morfar hade matat henne och det hade gått jättebra, en hel nappflaska, glupska onge;) sötkorven våran. När vi kom hem så busade jag lite med henne då kom det massa skratt igen så mormor och morfar har också hört. Efter ett tag somnade hon helt utslagen i min famn.

På lördag morgon begav vi oss mot övik för att hälsa på det nya tillskottet, jolines kusin Tyra och självklart hälsade vi på frida & richard med, hehe. Hon var så himla liten och gó! Så snäll hon med, kusinerna kommer busa ikapp sen! Åkte rätt tidigt på söndag, hälsade på jolines farfar en sväng och sen vidare hemmåt för att fira att min bror fyllt år. Fick smörgåstårta, YUMMIE, det är så gott och bättre än massa kakor.

Nu idag har vi tagit det lugnt, knppt bilder till julkorten och fixat två olika motiv på julkorten, nicke ska få bestämma vilket vi ska använda oss av. Imorgon blir det öppna som vanligt, på onsdag är det nå föräldragrupps-tjofräs och på torsdag ska lillvännen vaccineras :( HUA!! Vill inte se henne ha ont, lilla hjärtat, det går förhoppningsvis bra. På fredag kommer systra mi hem, ska bli jättekul! Vill helst ha hon hemma jämt.. dumma stad som knappt har nå jobb.

Nu tänkte jag börja med någon slags mat!
AdjökenPepparkakstjejen påväg upp till övik

Lägger inte upp några bilder på kusin Tyra med respekt för hennes föräldrar!

God Jul & Gott nytt år

Publicerat: 2009-12-14 Kl: 13:57:06 | I kategori: Joline 0 - 6 månader | 2 kommentarer

God Jul & Gott nytt år
önskar
Våran lilla familj

Min dotter

Publicerat: 2009-12-11 Kl: 16:00:39 | I kategori: Joline 0 - 6 månader | 4 kommentarerJag älskar dig sååå!
Har varit på stan med jolines mormor, fixat ett sparande till lillgumman och satt in pengar på det kontot. Kollade lite ang vår barnförsäkring med, eller vi har ju 3 st försäkringar på henne för tillfället men måste ju välja bort en. Eller måste och måste.. Räcker med en tycker vi! Men det ska vara den bästa försäkringen för henne, kosta vad det kosta vill. Hon ska ha det bästa!

Ikväll ska vi ha barnvakt en stund medans vi ska på julbord med niclas jobb, hua! Nyttigt men jobbigt. Vi kommer sakna henne så!

Skratt!

Publicerat: 2009-12-10 Kl: 13:10:23 | I kategori: Joline 0 - 6 månader | 0 kommentarer

Igår var en bra dag, en MYCKET bra dag!
Var bjuden ut till Sara & Olle i gussjö med föräldragruppen. De bjöd på fika och vi pratade och hade jättemysigt tillsammans. Efter ett tag tog jag tag i joline och låtsasboxade mot tindra och guud vad gumman skrattade. För första gången i hennes liv så skrattade hon rejält! Så underbart skratt, jag blev helt tårögd och ville inte att hon skulle sluta.

När vi kom hem ville jag självklart att pappa skulle få höra men vi fick inte fram nåt skratt. Heller inte idag när han var hemma på lunch. Lillgumman, du måste ju visa pappa hur söt du är när du skrattar. Det kommer väl tids nog men jag tycker så synd om honom, jag har varit först med att få se det mesta. Första sparkarna, första hickan i magen... Så typiskt!

7/12

Publicerat: 2009-12-07 Kl: 18:25:05 | I kategori: Vår vardag | 2 kommentarer

Nu är jolines mormor & morfar i sverige igen efter 3,5v i thailand.
Sitter och väntar på att dem ska komma hit nu! Kankse ska ta och bjuda på käk? Vet ju själv hur orkeslös man är efter den långa resan hem till sverige. Ska iaf göra lasagne tänkte jag, och prova på att göra egen bechamelsås, har aldrig gjort det faktiskt, heh..

Har nyss städat hela huset, varit och slängt sopor och hämtat posten, varvar ner lite i soffan för tillfället. Tänkte lägga upp lite bilder på gógumman som vanligt, man knäpper så himla mycket kort nu för tiden, konstigt va?! haha. Har redan ca 2000 bilder och filmer, måste börja framkalla snart. Vore himla tragiskt om datorn går sönder och alla bilder försvinner :(

Den här veckan är fullspäckad, imorgon ska anna komma och käka frulle med oss sen ska vi iväg på öppna förskolan som vanligt. På onsdag är vi bjuden ut till gussjö där en av föräldragruppsmammorna bor, ska bli skitkul :) Sen på kvällen ska lilla familjen ut till nickes mormor & morfar. Torsdag är det inget planerat än så länge men på fredag funderar vi på att lämna bort lillgumman till en pålitlig barnvakt för vi är bjuden på julbord på spjute.

Har pumpat ut mjölk i isbitsformar och igår testade vi om hon skulle tycka om flaskan. Så vi tinade 2 st isbitar och det blev ca 30ml, väntade tills mjölken svalnat lite sen fick pappa mata. Hon tog flaskan direkt men jag tror hålet är för stort. Pappa tyckte det var så mysigt så =) Jag blev lite rädd, tänk vad stor hon blivit redan, tiden går för fooort.. Jag måste köpa en bättre pump, har den från apoteket och den suuuger. Tar lång tid att få ut mjölk och det gör ont och är jobbigt, orkar inte sitta med den. Vill ju att gumman ska äta bröstmjölk så länge vi kan!

             

1:a bilden är på när vi gjorde knäck, all knäck är dock slut nu så det är bara göra mer ;) 2. joline i hennes matstol, chefen vettu. 3. Joline nyvaken och jättegosig 4, 5 & 6. är från när vi var på jakt efter julgran att ha på baksidan. 7. Jolines dörr som äntligen är på plats. 8. MYS!

Impulsköp

Publicerat: 2009-12-02 Kl: 14:03:39 | I kategori: Inköp och inspiration | 1 kommentarer

Igår när gubben kom hem från jobbet så pratade vi om hur tomt det ser ut i vår hall.
Skulle man inte kunna ha ett skoskåp till här då? frågade gubben. Vi vill ju inte ha ett för djupt skåp för att hallen är så smal och skoskåp är ju bara 22cm djupa. Var ju en skitbra idé av min älskling! Så vi gick in på ikeas hemsida och kikade på olika skåp och fastnade för en modell. Vi åker och köper den nu, vi har två timmar på oss, sa gubben. Helt oväntat och efter ett tag var vi påväg ner till birsta, haha.Med hem följde även blommor, krukor, ljusluktor, tavellist, stol till joline, lister till köket som man kan hänga krokar på (svårt att förklara, bild kommer) och massa värmeljus.. Vi hade helt enkelt spenderarbyxorna på!

Idag var jag på stan för att byta en julklapp som blev fel och då fick även ett väggord följa med hem "välkommen" som ska stå på tavellisten ovanför skoskåpet, se bild ;)

Önskelista

Publicerat: 2009-12-02 Kl: 10:43:41 | I kategori: Joline 0 - 6 månader | 1 kommentarer

Tänkte skriva en önskelista över saker vi skulle vilja ha/behöver till lillgumman.

1. Gungelefant från Coop
2. Gåstol
3. Hoppgunga
4. Bebispulka
5. Fota hela familjen hos fotograf
6. Portionsburkar för att göra egen barnmat
7. Kläder från strlk 68
8. Hårborste, hårspännen, hårsnoddar
9. En till kusin ;)

Det kommer jag på just nu..


Äntligen!

Publicerat: 2009-12-01 Kl: 09:47:52 | I kategori: Vår vardag | 3 kommentarer

En söt litenhar äntligen kommit till världen.

Grattis till Niclas syster Frida & hennes sambo Richard.