Vecka 29

Publicerat: 2012-01-29 Kl: 16:56:38 | I kategori: Gravid med Milo | 3 kommentarer

 

 

Tillbaka på noll

Publicerat: 2012-01-29 Kl: 13:43:45 | I kategori: Gravid med Milo | 5 kommentarer

Blir inget vagnköp idag! Fan också!
Den var alldeles för klumpig när man fällde ihop den och ha den i bilen. Tillbaka på noll nu igen. Har ingen som helst aning vad vi ska ha för vagn nu.

Kommer bli en sulky till Joline och helst en kombivagn till lillen. En vagn med sittdel som man har en mjuklift i. Som vi hade tidigare ;) vi var så jäkla nöjda med vår Emmaljunga cerox så det är förbannat svårt att hitta nåt bättre. Skulle vi hitta en nyare cerox och helst helsvart skulle vi nog köpa den;)

Men kom med tips på vagnar!! Vilka rekommenderar ni?

Britax B-Dual

Publicerat: 2012-01-26 Kl: 21:47:19 | I kategori: Gravid med Milo | 4 kommentarer

Var och hälsade på Birger, Peppen & Malin igår på sjukan. Syns att Birger växt på sig nu :) snart får de komma hem och slippa vara på sjukhuset. Fytusan vad tråkigt att sitta där, de har gjort det jäkligt bra. Vi var döless efter 3 dagar när vi fått joline. Denna gång vill jag hem direkt om allt går som det ska såklart. Vill inte vara ifrån min storjänta ju.

Efter vi varit på sjukhuset åkte vi till babyproffsen och provade vagnen, en Britax B-Dual! Bästa vagnen hittills! Vart glatt överaskad! Dock mindre bra pris så kändes inte alls nå kul. Visade Nicke när jag kom hem och hittade ett superbra erbjudande på internet. Så på söndag ska vi ner igen och provköra, så gubben kan få godkänna med :) ska se hur stor plats den tar i bilen och om vårt babyskydd går att klicka på med adaptrar på vagnen. Enligt internet verkar det gå :) håller tummarna!

Vi tror inte joline kommer åka denna vagn speciellt mycket men det är ändå skönt att veta att båda barnen kan åka sammtidigt fast det går att ha som singelvagn med. Joline kommer få en sulky med. Har en sån på lån nu och det är ju fruktansvärt smidigt. Tar lite plats, är lätt att fälla ihop och joline tycker det är kul att åka.

 

Det går framåt

Publicerat: 2012-01-24 Kl: 20:23:38 | I kategori: Vårt hem | 0 kommentarer

Snart är all rivning klar i badrummet! Det känns helt underbart!!:) då är det bara uppbyggnaden kvar och det är ju bra mycket roligare när man ser att det händer nåt! Har en del gammalt kakel som måste ner och även taket måste ner då vi ska in med nytt tak. Måste få hit en elektriker som kan dra om elen med :) snickarn är klar här, det gick superfort, duktig var han! Nu vet vi att det är riktigt gjort, skönt!

Har hamnat i en tvist med vår besiktningsman då han borde ha kunnat besikta skadan så vi får se vad som händer. Ska ta upp att det är kaklat runt alla badrumsskåp nere i badrummet med! Dolt fel ggr 1000! Skulle inte vara helt fel att få det åtgärdat så vi kan använda det som våtrum som vi tänkt.

Gubben är verkligen hur duktig som helst, han river, snickrar, åker till tippen med skrot och nu ska han börja dra avloppen och vattnet snart. Han kan bannemig allt! Jag är så glad jag har honom, är så stolt :-)

Längtar så fruktansvärt tills detta badrum är klart! När vi sitter i badet hela familjen :) eller när vi borstar tänderna vid varsitt handfat. När vi kommer hem med bebis nr 2 och har en ny och fin tvättbänk med skötbord på. Gud så bra <3

Magen

Publicerat: 2012-01-22 Kl: 02:46:48 | I kategori: Gravid med Milo | 0 kommentarer

Här kommer några få bilder på magen. Varför jag är så dålig på att lägga upp bilder på magen beror på att jag alltid bloggar från mobilen men jag fotar oftast med vanliga kameran. Iom att vi inte använder datorn så kommer det inte upp några bilder här!

Men nu har jag fått till några bilder med telefonen iallafall :-)

90 dagar

Publicerat: 2012-01-21 Kl: 15:50:56 | I kategori: Gravid med Milo | 1 kommentarer

Idag gick vi in i vecka 28. Det innebär att det vi har en tredjedel kvar av graviditeten eller 90 dagar ;-)

Jag mår fortfarande hur bra som helst. Men känner att när jag hjälpt till med badrummet så blir jag döslut och får ont i fogar osv dagen efter. Kan känna lillen i magen hur väl som helst då moderkakan ligger i bakväggen denna gång. Kan väl känna huvud, rygg, armar och ben :-) supermysigt! Han har börjat sparka lite mot revbenen men än så länge går det bra.

Idag har vi handlat de första kläderna till bebisen! Så himla mysigt <3 har en del unisex kläder sen joline då vi inte visste att det var en joline som gömde sig där inne. Måste ta mig tid nån dag att gå igenom alla kläder.

Vi har fortfarande ingen vagn, tittar blocket varje dag ifall man kommer över nån fin vagn men inte än så länge iaf. Har inte hunnit provköra britaxen än heller då barnenshus hade sålt visningsexet!:( men det löser sig nog! Annars har vi bannemig allt.

Stolt!

Publicerat: 2012-01-19 Kl: 07:35:52 | I kategori: Joline 2 - 3 år | 1 kommentarer

Idag väckte gubben mig och sa att Joline sovit hela natten i sin säng. La henne vid 9 igår och när vi lagt oss så grinade hon till så Nicke gick och stoppade om henne och sen dess har det varit lungt där inne :-) så underbart!

Nicke gick och väckte henne innan han skulle fara då det kommit hit en snickare! Då fick hon höra vad duktig hon varit, man såg vad glad hon var också:)

Stolt stortjej och ännu stoltare mamma & pappa!

Hoppas att detta inte var en engångsgrej nu utan att det håller i sig! Håll tummarna för oss <3

Måndag

Publicerat: 2012-01-17 Kl: 07:34:28 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Igår fick jag sluta lite tidigare så att vi skulle kunna få träffa LillBirger något denna vecka. Var så mysigt att få se han igen och utan alla slangar och grejer. Han är så liten och go :-) Stoltaste fastern fick hålla lillknytet med, va mysigt det var. Joline vart lite besviken att inte hon fick hålla i, men accepterade det tillslut när hon fick en muffins ;) så i bilen på väg hem så sa hon att när hon blir större ska hon hålla Birger!

Idag så kommer det en snickare till oss, vi har "kört fast" lite i badrummet. När vi började riva i det som var förråd så är ytterväggen blöt. Trät är utruttet och måste bytas. Kanske även taket måste bytas eller iallafall repareras. På ett sätt är det bra att vi upptäckte detta nu så vi kan åtgärda det och så att det inte kommer i efterhand när badrummet är klart men det tog lite musten ur oss. Det där är lite överkurs för oss och vi vill gärna ha det rätt gjort så det inte händer igen. Får se vad han säger idag!

Vi ska iallafall försöka få tid att sätta in en ny karm med innerdörr till badrummet någon dag denna vecka så jag slipper dammsuga varje gång vi rivit där inne. Just nu hänger det bara en plast för där. Vi har inte hittat någon dörr som tillhör karmen som sitter där nu, det är lite synd så gör om gör rätt :-)

Sen till helgen är det min lediga helg! Men den är fullbokad ändå ;P På fredag ska gubben iväg och roa sig med jobbet i Sundsvall, åka gokart och käka mat och på lördag ska jag iväg med mitt jobb till Sundsvall :) käka och umgås! Så söndag blir familjedag och ev lite badrums-dag.

Rutiner

Publicerat: 2012-01-11 Kl: 20:33:06 | I kategori: Joline 2 - 3 år | 3 kommentarer

Har precis lagt Joline för natten! Hon har blivit jätteduktig och somnar i sin säng varje kväll. Ger hon välling och stoppar om hon sen så somnar hon själv där inne. Ibland hör man att hon får ligga ett bra tag innan hon somnat..

Men nu till problemet som håller på att driva mig till vansinne! Efter 3-4 timmar. Oftast när vi precis somnat så vaknar hon och skriker som en dåre! Ibland är hon snabb och kommer in till oss ibland slutar hon inte grina förrän vi går in till henne. Oftast vill hon följa med till oss men vi vill ju att hon ska sova hela natten i sin säng. Så vi försöker stoppa om henne igen. Ibland somnar hon. Ibland inte. Men då kan det gå en kvart så skriker hon som en dåre igen. Så kan vi hålla på. Hur många gånger som helst! Slutar alltid med att hon ligger mellan oss och sover så gott. Vaknar inte en gång.

Detta funkar inte då vi snart har en liten som jag gärna inte vill att hon väcker på kvällarna/nätterna sådär! Och vår målsättning är ju att hon ska sova hela nätterna i sin säng.

Finns det nån som kan komma med några vettiga tips till trötta föräldrar som oss?!

Nästa bebis kommer vi vara hårdare med. Blir inget sova mellan oss då. Bara egen säng!

Planlösning

Publicerat: 2012-01-07 Kl: 20:05:44 | I kategori: Vårt hem | 0 kommentarer

Vi har ju gjort om en hel del sen vi flyttade in i vårt hus för drygt 1 år sen. Tänkte lägga upp bilder på hur planlösningen var innan vi började renovera och hur den kommer se ut nu när vi blir klar med nya badrummet.

Före renoveringarna:

Planlösningen efter vi renoverat och gjort klart:


Vi har:

* Öppnat upp för en walk in closet till vårt sovrum
* Stängt igen en dörr från vårt sovrum till tvättstugan
* Rivit en vägg mellan två små sovrum och gjort till ett stort
 
Vi håller på att:

* Riva halva väggen från tvättstugan in till ett konstigt avlångt förråd
* Flytta in toa och dusch in till tvättstugan (nya badrummet)
* Byta badkar till ett avlångt där man kan sitta två brevid varann.
* Göra om toan till ett förråd

Badrum

Publicerat: 2012-01-07 Kl: 18:52:24 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Idag började premiär rivningen inne i tvättstugan. Vi ska renovera om så att vi får badrum/toa/tvättstuga i ett. Där vi har toa/duschrum nu kommer det bli ett förråd då vi inte har nåt sånt utrymme just nu.

Känns att jag inte har mycket till ork gravid och stor som man är. Rev en vägg med panel iaf och plockade bort foder och Fönsterbräda som vi ska spara. Sen vart jag helt slut. Mina armmuskler är obefintliga.

Tur gubben min är desto starkare och duktigare än mig ;) ska ta hjälp av en snickare så Nicke kan få lite hjälp framöver! Ska bli så underbart fint när det är klart <3

Lillgumman hade film-mys medans vi rev!

Faster Sara <3

Publicerat: 2012-01-06 Kl: 08:41:28 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Igår blev jag faster åt en väldigt liten prins på 1900g och 42,5cm lång :) Idag hoppas jag att vi får se honom efter att jag slutat. :) Längtar!

Hade tänkt att Joline inte skulle följa med men dessvärre verkar vi inte ha någon barnvakt. Hon vart lite rädd när jag visade bild på honom eftersom han har sond och nåt i munnen eftersom lungorna inte är riktigt färdiga. Blir hon rädd får nån av oss gå iväg med henne.

Lillgumman vart så rädd när hon såg att jag hade plåster på fingret i onsdags eftersom jag tagit prover hos BM. 'men mamma, vad har hänt?!:('

Hon är så rädd om oss <3

Har tagit hem vaggan för nån kväll sen. Joline hann inte märka det då hon somnade mycket tidigare så jag bäddade iordning den så den stod klar när hon vaknade. Det första hon sa när hon vaknade: 'mamma, kolla! Vad är det där då? Lillebrors säng?'

Sen har hon provlegat där och den verkar OK ;)

Badhuset.

Publicerat: 2012-01-05 Kl: 07:39:43 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Igår var jag ledig. Började dagen med ett besök hos barnmorskan. Allt såg finfint ut :) lillhjärtat tickade på i 145 slag/min och mitt SF-mått var 24cm. Alla värden var bra som vanligt med. Nu är det en månad till nästa besök.

Joline fick vara hos farmor medans jag var där. Åkte även på banken och dollar och gjorde lite ärenden. Sen plockade jag upp Joline och farmorn och for på stan en snabbis. Vi blev bjuden på lunch av farmor anki på kanalkafeet, tack så mycket igen!! Sen bar det av till badhuset. Var jättemycket folk där. Joline tyckte det var superkul :-) och vi hittade ett par armringar så lillan kunde simma lite själv. Åkte rutschkana med farmor gjorde hon också :-) Och är det inte mysigast att sitta i bastun och äta frukt?

På kvällen hade lilla Nea sitt kalas! Nu är hon hela 1-år gammal. Tiden går så himla fort. Att det var ett år sen Tina ringde och sa att det nog var på gång, kan inte fatta det! Jag hade ju turen att få vara med när Nea såg dagsljuset för första gången, det var jag som klädde på henne sina första kläder. Små barbapappa kläder! Vad passar inte bättre då än en barbapappa tårta när man fyller år?:-)

Sen åkte vi hem och jag bytte gardiner i hallen! Blev jättebra. Fick krångla lite och sy om ena då fönstret bara är 86cm brett! Men fint vart det. Nu är det bara köket kvar att byta i, vet inte om jag ska sätta upp de jag alltid haft eller om jag ska köpa nya, tål att funderas på ett tag till.

Joline <3

Publicerat: 2012-01-02 Kl: 07:46:29 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Igår åt vi middag hos min mor och efter det hade joline bestämt att hon skulle sova hos momma. De är lediga tillsammans idag, kan tänka mig att de får en mysig dag :)

Men nu saknar jag henne så fruktansvärt! Vaknade inatt och hade lite halvpanik över att hon inte var i vår säng (hon kommer alltid över till oss på natten) sen kom jag på att hon inte ens var hemma. Mamma älskar dig joline <3

Idag startar januari rean på jobbet. Hoppas på mycket och glada kunder, hehe. Denna vecka kommer bli helt underbar med en ledig dag på onsdag sluta tidigare torsdag & fredag :-)

2012

Publicerat: 2012-01-01 Kl: 14:46:58 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Gott Nytt År Gott Folk :-)

Nu är det 2012 och detta kommer bli ett händelserikt år. Först ska jag bli faster, sen ska vi bli föräldrar för andra gången och joline blir storasyster, Niclas syster ska gifta sig, vår familj ska förhoppningsvis ha semester hela sommaren tillsammans, till hösten hoppas vi på en liten resa och joline börjar stora avdelningen på dagis. Resten får tiden utvisa :-)

Vi gick ut vid 10 halv 11 tiden igår då barnen blev så himla trötta. Sköt 7 raketer och skickade iväg 2 ufo-ballonger :-) väldigt fint var det! Synd att våra grannar skulle ringa och klaga! Partypoopers! Kan bli så sjukt irriterad speciellt när människan står och hittar på att kossorna vart tokiga och sprang som dårar i skogen då de stod vid sin bal och åt hö hela tiden!!!! Nog om det.

Hade en väldigt mysig nyårsafton med mina syskon, svägerska och systerdotter! <3

Nu är gubben ute i garaget och skruvar ihop skotern som han lagat. Jag har precis plockat bort alla julsaker som ska ner i källarn igen :-)

Nu är det nära tills vi börjar riva i badrummet. Nästa helg kanske :-D

På onsdag är det kalas för Nea som fyller 1 år! Kan inte fatta att tiden gått så fort.. Ska bli kul iallafall :-)