Växande kille

Publicerat: 2012-11-28 Kl: 10:07:00 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Det märks så tydligt att Milo växer och blir mer medvetande nu.
Det ska inte alls sovas. Det är en match varje läggning. På dagarna har det bara varit att lägga han i vagnen när man märker att han är trött och gunga på vagnen lite. Men nu får man spänna fast han då han ska snurra runt och hålla på och tjura :) Han vill inte sova! För mycket att upptäcka just nu.
 
Vi har varit och lämnat Joline på dagis och nu är vi hemma. Ska slå in lite mer julklappar. Ska även handla en julklapp idag så efter det är det bara 5 personer att köpa till kvar. Det är dyrt med Jul nu när det kommit så mycket barn. Köpte en strykbräda till Joline på erikshjälpen igår som jag ska renovera upp lite också, kommer bli bra. Dock tänkte jag på en grej, vet hon ens vad en strykbräda är? haha, vi använder aldrig det. Ska vi stryka så stryker vi på köksbänken eller dyligt. Har inte ens en strykbräda.
 
Nä nu ska jag passa på att slå in klappar när Milo sover.

Tandläkaren

Publicerat: 2012-11-26 Kl: 21:10:51 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Idag var det en stolt mamma som gick med sina barn från folktandvården. Första gången för Joline och hon gapade så fint. Fick MVG på tandborstningen :) inga hål och jättefina! Känns skönt, en bekräftning på alla års borstning.

Tummen upp för folktandvården som för två månader sen kallade oss till ett studiebesök. Där fick joline se hur allt funkade, stolen, verktyg osv. Räknade tänderna och ja, ett förberedande för riktiga besöket. Så idag gick det hur bra som helst! Stolt mamma!

Har även beställt kort på barnen idag som vi fotade på öppna förskolan! Så fina <3

Julklappar

Publicerat: 2012-11-19 Kl: 19:53:56 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Äntligen har jag kommit på vad vi kan köpa till Milo i julklapp. Har inte varit alldeles lätt eftersom han har så mkt saker efter joline. Men det är klart han ska ha egna saker som han kan spara sen :)

Joline är klar i princip. Fattas bara ett dockskåp som vi ska få köpa av en släkting :) det tjatar hon om så det ska hon få! Det längtar mamman efter med så vi kan renovera lite mer ;) joline börjar ju bli duktig på det nu. Ikväll skruvade hon gipsskivor med pappa och igår målade hon med mig och förra veckan så spacklade hon! Kommer bli en bra hjälpreda av henne :)

Igår sa älsklingen; "Kan vi inte börja Julpynta snart?"

Så idag satt jag upp julgardinerna i köket. Måste hitta några juliga längder till vardagsrummet. Ska pynta lite i veckan med medans joline är på dagis och annars blir det till helgen allt kommer upp när vi båda är ledig.


Förkylningsastma

Publicerat: 2012-11-19 Kl: 08:23:07 | I kategori: Milo 6 mån - 1 år | 0 kommentarer

Var på Barnmottagningen förra veckan med Milo pga att han varit sjuk så länge. Fyra månader nu från och till och han har funnits i sju månader..

Barnläkaren där tog oss på allvar som inte gjorts på VC. Hon trodde att det var förkylningsastma. Det har aldrig blivit så illa så han inte kunnat andas men hon trodde ändå det eftersom han aldrig blir kry. Så vi fick nåt pulver att ge på sked varje kväll och vi märker att slemmet och snoret verkar släppa. Han har kräks slemm några gånger och allt låter värre precis som att det är påväg att släppa. Så vi hoppas på det. Att det blir värre för att sen kunna bli bättre :)

Vi skulle ses för uppföljning om en månad med, det gillas. På VC får man ringa själv och tjata. Jag har sprungit där så mycket med Milo så dom måste tro att jag är värsta sortens överbeskyddande mamma. Men jag vill ju bara att han ska få bli pigg nån gång!

Man känner sig jobbig när man kommer på VC, här kommer vi igen, han är fortf inte bättre. Men allt låter bra och ser bra ut? Aja nu kör vi vidare på barn iaf och hoppas detta blir bra!!

Världens bästa storasyster

Publicerat: 2012-11-15 Kl: 15:42:06 | I kategori: Joline 2 - 3 år | 0 kommentarer

Var på BVC idag med Milo och han väger 8720g och är 70 cm lång. Helt lagom kille. Följer medelkurvan på både vikt och längd. Joline låg alltid lite över ;)

Storasyster var med eftersom att tiden var precis så jag hann hämta henne. Och allt var frid och fröjd tills vaccinationen. Såg i jolines ögon hur hemskt hon tyckte att det var när lillebror fick sprutor i vardera lår. Hon började grina och skrek att såhär får ni inte göra med min lillebror. Milo grinade litegrann men det var joline jag fick trösta.

Mammas älskling! Det var kanske dumt att hon följde med. Nu vet vi hur rädd hon är om sin lillebror och hur mycket hon älskar han. När det var klart kramade hon Milo hårt och länge :)

Våra underbaringar! Alla skulle fått ha en sån bra storasyster som Milo har <3

7 månader

Publicerat: 2012-11-13 Kl: 20:24:00 | I kategori: Månad för månad | 0 kommentarer

Nu är guldklimpen sju månader. Tiden rusar förbi i en rasande fart. Om två dagar ska vi till BVC för att väga och mäta och för att ta 5 månaders vacciner. Han har varit så förkyld och hostig samt ätit penicillin och då har han inte fått tagit nåt vaccin därför är det lite försenat.

Nu ställer sig Milo på knäna mest hela tiden, han står och gungar och tar steg med knäna men med armarna står han still så det slutar med att han lägger sig på mage och skjuter sig bakåt och runt. Är så himla nära på att krypa nu.

Han har ju varit superförkyld från och till i fyra månader och idag var vi till barn mottagningen och hon sa att han troligtvis har förkylningsastma så vi fick lite ny medicin. Äntligen! Nu ska han bannemig bli frisk!!

Fick en snilleblixt för ett tag sen att lägga massa böcker under spjälsängens huvudända. Har ju läst att det ska hjälpa vid förkylning. Varför gjorde vi inte det tidigare? Funkar mycket bättre! Han har sovit många hela nätter efter det.

Han kör stenhårt på sina mat och sovrutiner vilket är jätteskönt! Vaknar oftast vid kl 6 och äter välling. Får gröt vid halv 10, lunch vid halv 2 och middag halv 5. Välling i sängen vid halv 7. Mellis emellan också såklart.

Självklart rekar tiderna lite hit och dit men på ett cirka iaf. Sen sover han 2-3 gånger per dag. Ca 1 timme per gång. Annars blir han inte rolig att ha och göra med om man inte sover ner han.

För ca 1 vecka sen fick han den tredje tanden och strax efter sprack den fjärde igenom. De är upptill och känns väl mer än vad de syns men de två nertill syns mer än väl, risgryna. Han älskar att få sina tänder borstade och att borsta själv

 

Han börjar klappa händerna lite smått. Tenderar till det iaf och mammahjärtat skuttar av stolthet :) han får träna lite till bara. Spela på munnen kan han också och låta som en indian, men det är när han är på riktigt bra humör :-)

Vår Sötnos! <3

Dagisfoto

Publicerat: 2012-11-08 Kl: 07:50:30 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Idag ska Joline fota sig på dagis. Ska bli kul att se resultatet :) vet ju att hon inte är mkt för att fota sig så jag blir glad om hon fastnar på nåt kort, det är inte att ge sig fan på.

Hon har valt en söt klänning, strumpbyxor och tofsar i håret som Pippi.

Världens mest genomgulliga tjej

Publicerat: 2012-11-02 Kl: 20:00:06 | I kategori: Vår vardag | 2 kommentarer

Vår Joline är så sjukt gullig. Varje kväll när vi nattar så berättar vi hur mycket vi älskar henne "mamma och pappa älskar dig" men ibland på dagen när det bara är hon och jag så blir det "mamma älskar dig Joline" och svaret blir ändå "älskar er med" pappa och lillebror får inte glömmas, någonsin.

Hon är så genomgo vår tjej!

Vi älskar dig Joline <3

Fredag

Publicerat: 2012-11-02 Kl: 07:44:53 | I kategori: Vår vardag | 1 kommentarer

Äntligen fredag! För nu blir det fredagsmyyys..

Sjukt tråkigt när Milo fick 39,5 i feber i onsdags. Vi skulle ju ha tjejerna med bebisar här då men icke sa Nicke ;) får bli nästa vecka. Dagen efter var febern som bortblåst och kvar är bara lite täppt näsa.

Och igår var dagis stängt för planering så då var vi bara hemma och ritade, gick prommis och lite sånt. Joline kan nu läsa när det står Joline & Milo. Mio och Ica maxi har hon kunnat läst länge men det är för att hon känner igen skyltarna haha :-) kul att börja träna på bokstäver och sånt!

Milo försökte ta ett krypsteg igår men det gick inte bra så han trilla på näsan. Han har stått på knäna och gungat ett tag nu så vi väntar på att han ska vilja krypa iväg. Lillgubben tänkte visst bli stor fast mamma säger nej ;-)

Nu skulle jag vilja fortsätta med hallen och Milos rum. Är ett ända slagfält där. Måste dra in ett element på Milos rum och ett element i hallen ska flyttas. Väntar bara på rörmokarn ;) sen ska hela hallen gipsas och en vägg i Milos rum, så snickarn måste komma med, haha. Men sen kan jag ta över och spackla, slipa, tapetsera. Det är jag faktiskt ganska bra på. Så nu måste jag handla tapeter någon dag med.

Nån som vill hänga på till birsta i veckan? ;)