Valborg

Publicerat: 2010-04-30 Kl: 14:51:57 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Hej allihopa, kikar bara in en sväng för att önska er en trevlig valborg!
Vi sitter just nu och väntar på att gubben ska sluta och sen sticker vi upp till Övik. Är bjuden på middag hos niclas pappa och dit kommer även niclas syster med familj så det kommer bli supertrevligt. Sen ska vi självklart ut och kika på brasan.

7 månader

Publicerat: 2010-04-22 Kl: 13:52:03 | I kategori: Månad för månad | 0 kommentarer



Tjillivippen allihopa! Nu är jag hela 7 månader gammal.
Har inte varit på BVC på jättelänge men mamma har vägt mig hemma och då väger jag ca 9 kg. Uppskattar längden till ungefär 67/68 centimeter, får se nästa månad hur det stämmer, på 8månaders-kollen. Jag använder fortfarande storlek 74 i kläder och de kommer jag nog kunna ha ett bra tag till för nu växer jag inte lika mycket som förut.

Kom nyss hem från babysimmet, där tog vi undervattenskort. På söndag är det avslutning och då tänkte jag ta med mormor och farmor och visa hur duktig jag är nu. Sen blir det inga fler kurser för sen är det sommar och då vill man ju vara utomhus och mot hösten så hoppas jag att både mamma och pappa jobbar och att jag fått en dagisplats.

Denna månad den 17onde så döptes jag. Var jättesnäll hela tiden, och tyckte det var jättekul när prästen lyfte upp mig mot taket. Att få vatten på huvudet brydde jag mig inte om, de har jag fått så många gånger ändå. Roligast var det efteråt när jag fick hälsa på alla. Fick massa fina paket från alla snälla människor.

Nu så kan jag dansa när någon frågar "kan joline dansa?" och om man frågar "Joline hur låter katten?" så får jag fram kss kss.. Har ju kunnat säga tutte länge och det har ju mamma och pappa på film. Nu går det bättre och bättre att åla fast nu skulle man kunna kalla det krypa för framåt går det fast magen är i marken. Har även börjat att klättra på mamma och pappa när vi sitter i soffan och jag drar mig upp mot ryggstödet. Vi har börjat använda lära-gå-vagnen lite smått och det är superkul, men mamma och pappa får hålla i mig än så länge.

Det går jättebra med maten, mamma lagar egen mat till mig och till efterätt äter jag gärna en frukt. Brukar också få smaka macka när mamma och pappa äter frukost, det är hur gott som helst. Jag sover fortfarande i eget rum och det går superbra. Somnar oftast vid 7-8 nångång och vaknar vid 7 på morgonen, då är jag utvilad och är redo gör massa nya bus.

Så kär!

Publicerat: 2010-04-20 Kl: 19:55:29 | I kategori: Vår vardag | 6 kommentarer

Äntligen, äntligen & äntligen så har vi våra ringar på ringfingret!
Helgen efter alla hjärtans dag så var ju jag och gubben på högakusten hotellet och käkade, då frågade han, om jag inte ville gifta mig med honom ;) självklart ville jag det!! Han hade med sig två ringar, men de var bara atrapper och måndagen efter så var vi tillsammans på kalling och tittade på ringar.

Vi klurade på datum och kom på att efter Jolines dop far vi iväg och bor på södra berget och går på spa osv. Dagen kom och vi lämnade joline till farmor efter dopet och for ner till sundsvall. Checkade in i vår svit och herremin.. vilken utsikt. Så himla fint! På rummet fanns en korg med mousserat vin, jordgubbar, frukt, kex och ost osv. Skitmysigt! Då frågade han igen, om jag ville gifta mig med honom och JA!! självklart. Han är verkligen mina drömmars man. Jag är så lyckligt lottad som har honom.  Kan inte med ord beskriva min kärlek till niclas. Det går liksom inte för inga ord räcker till.

Efter vi myst ett tag och gjort oss iordning så tog vi taxi till casinot, åt mat och spelade litegranna. Dagen efter så åt vi hotellfrukost och gick på spa. Efter två timmars spa-ande så åt vi lunch och skyndade oss hem till lillgumman som vi saknade så mycket.

Supermysigt var det och jag är så himla lycklig. Nu ser alla att vi hör ihop, det är bara titta på våra fingrar!











Bilden över utsikten är inte rättvis! Det var så himla fint och självklart glömde vi digitalkameran hemma.

Joline Julia Wiktoria

Publicerat: 2010-04-19 Kl: 12:12:35 | I kategori: Joline 6 månader - 1 år | 2 kommentarer

Sådär, då var lillan döpt!
Det blev ett väldigt enkelt men fint dop. Vi hade bjudit ca 80st + barn så vi vart ett helt kompani kändes det som, haha. Fick en smärre chock när vi gick ut i kyrkan från sakristian, var så himla många som satt och tittade på just oss (Joline!). Benen började skaka lite smått, hua, men det gick ju superbra. Sjöng tre psalmer, dock tycker jag det var lite tråkigt att vissa inte ens försökte sjunga, respektlöst!! Sen sjöng även frida "Det är du" med Shirley Clamp för oss, var så himla fint och jag fick bita mig i läppen för att inte tårarna skulle rinna.

Joline var så himla snäll hela tiden, dock var det lite jobbigt för nicke att hålla i henne så pass länge, hon väger ju ändå ca 9 kg. Så när allt var över fick han äntligen pusta ut, stackarn. Trodde att hon skulle bli rädd när prästen tog henne och när hon skulle få vatten på huvudet men det gick så himla bra, våran duktiga tjej.

Efter cermonin så sprang våra systrar ner och låste upp församlingsgården och släppte in folk medans vi stannade kvar i kyrkan och knäppte fyra generationer bilder. Anna var jättegullig och knäppte tokmycket kort åt oss med hennes systemkamera. Vart superfina bilder, lägger upp några här nedanför.

När vi knäppt klart så gick vi ner med lillan och gick runt och pratade med alla gäster. Det var så himla bra stämmning fast det var supermånga som inte kände varann, verkligen jättekul. Allt flöt på och fika serverades. Fick massvis över men så är det ju alltid. Var jättekul att träffa alla våra släktingar och vänner och att alla samlades tillsammans. Fick massa fina paket men som vi valde att öppna hemma, dock ångrar vi det lite nu, hade varit kul att se vissas miner, haha!

TACK till alla som närvarade den här dagen, kunde inte blivit mer lyckat!



Jättenervösa föräldrar innan dopet.



Joline och mormor innan dopet.



Puss älskling!



Äkta kärlek!



Världens bästa svägerskor!



Världens finaste barn och en stolt mamma!



Joline och prästen.



Gubben och en massa tjejer ;)



Världens finaste älskling <3



Joline i pakethavet.



Där satt hon bra :)



Joline hälsar tack till alla som var med denna dag!
KRAMAR

Moster är hemma!

Publicerat: 2010-04-13 Kl: 10:18:10 | I kategori: Joline 6 månader - 1 år | 3 kommentarer

Nu sitter vi och väntar på att jolines moster ska vakna!
Hon kom inatt med tåg och det tar ju en bra stund så hon ville sova ut nu på morgonen. Sen ska vi på stan en sväng, vår mor (jolines mormor) fyllde ju år i helgen så vi ska fixa en present. Sen ikväll ska vi allihopa till henne för att käka middag, ska bli mysigt.

Som sagt, i helgen var vi i övik. Nu är Tyra döpt och herreminge vilket fint dop! Frida sjöng "välkommen hem" med sonja aldén till Tyra och då tror jag inte att ett öga var torrt. Hoppas vårat dop blir lika uppskattat. Vi har väl planerat det mesta nu, nu ska det bara bakas och på fredag får vi tillgång till lokalen, då ska vi dit och duka osv.



Niclas & Joline som charmade alla niclas kusiner. :)
(bilden tagen av niclas kusin sara)



Våran gladfis!
(bilden tagen av niclas kusin sara)



Tyra får vatten på huvudet.



Joline & Farfar.



Trötta efter dopet.



Men dagen efter var det full fart igen. Gå bakom lära-gå-vagn.



Cooling är påväg ut på utflykt.



Satt oss ute i solen och käkade det som blev över på gårdagens tårta. Jättemysigt.



Pappsen packar ner lillan i vagnen.

Sticker till övik!

Publicerat: 2010-04-09 Kl: 12:03:45 | I kategori: Joline 6 månader - 1 år | 0 kommentarer

Just nu väntar jag och joline på att anna ska komma förbi och vara med oss en stund.
Hon har varit borta i USA i nästan en månad så måste få höra hur hon haft det och se bilder såklart. Nån gång i livet vill jag oxå resa runt i USA. Det kommer, det kommer..

Sen när hon farit ska jag börja packa för efter nicke slutat åker vi upp till Övik. Jolines kusin ska ju döpas imorgon och vi vill hjälpa till med lite småpyssel, det behövs alltid. Om inte så kan vi iallafall underhålla Tyra medans hennes mamma och pappa planerar och pysslar. Längtar :) är så mysigt  att vara allihopa och småtjejerna är så góa!  Jag vet dock inte vad jag ska ha på mig, vet knappt vad jag ska ha på mig på jolines dop. Komplicerat det där, jag är ju inte riktigt inne i modesvängen längre. Jag vet inte vad som passar med vad och jag är för snål för att köpa kläder till mig själv, haha.



Godingen somnade med kinden mot sofftyget, ser hemskt ut :(



Nya väggordet!



Cooling! Nu är vi redo för sommar och sol!

Det närmar sig

Publicerat: 2010-04-06 Kl: 10:24:43 | I kategori: Joline 6 månader - 1 år | 3 kommentarer

Nu är det mindre än två veckor kvar till dopet.
Vi har äntligen köpt kläder som matchar och igår hade vi möte med prästen. Kommer bli så bra så. Joline får en helt egen dag, precis på hennes 7 månaders dag. Jag frågade prästen om det är många som döper barn i den här åldern, har läst att 3-4 mån är vanligast. Men han tyckte att när det är vinter så märks det att många föräldrar skjuter på dopet, just pga jul nyår och det tråkiga vädret. Tycker det blir perfekt nu när jag slutat amma och hon inte behöver hänga i mina bröst den dagen. Vill helst ha koll på allt jag :)

Till helgen är det dags för jolines kusin Tyra att döpa sig, det ska bli kul. Deras lilla familj var hos oss i helgen och vad mysigt vi hade. Så kul nu när de är nyfikna på varann, barnen. De kommer ha så roligt här framöver. Till sommarn blir det en liten pool på baksidan där de kan plaska. Appropå plaska så var vi och badade allihopa i söndags, passade på eftersom det inte var nåt babysim förra torsdagen. Det är så mysigt och joline fick visa pappsen allt hon lärt sig. Tyra verkade trivas som fisken i vattnet, gulljäntan.

Just nu sitter jag och väntar på jolines faster julia som ska vara barnvakt en stund medans jag uträttar ett ärende, är hyffsat nervös. Går vdet vägen kommer jag berätta för er.



Fina vita tulpaner från niclas syster m. familj.



Äntligen är snön borta, altanen ska göras om till sommarn.



Söta tjejer!!



Busfian drar i mammas blommor.



Orkanen Joline har dragit fram.



Mammas & pappas gójänta, rödblommig och mysig!

Glad joline

Publicerat: 2010-04-06 Kl: 09:54:30 | I kategori: Filmsnuttar | 0 kommentarer

Joline blir superglad när jag startar babblarna åt henne!

Prinsessan

Publicerat: 2010-04-01 Kl: 08:59:58 | I kategori: Joline 6 månader - 1 år | 3 kommentarer





Såhär mysigt har min prinsessa det för tillfället!
Man blir ju så himla lycklig när man går in och tittar till henne, hon är ju så himla fin, mitt barn.
Jag har det så jäkla bra alltså, är så himla tillfreds med livet. Kunde inte fått det bättre.

Hon har dock vaknat två gånger inatt och grinat jättemycket, sista gången fick hon nässpray och sen har hon sovit hur bra som helst. Tycker så synd om henne, nu har hon varit förkyld/sjuk i tre veckor. Hostan är mycket bättre men hon är snorig som tusan och på nätterna blir hon täppt. Vad är det för fel? Lillgumman..