Någon måste skämta med oss

Publicerat: 2012-04-30 Kl: 15:34:15 | I kategori: Vår vardag | 1 kommentarer

Igår så var det min tur att kräkas. Hade den värsta magsjukan jag haft. Kräktes ända fram till fem i morse.. Kul att amma mellan kräkningarna..

Joline var superkass i magen och Milo pruttade som aldrig förr så Niclas hade det han gjorde om man säger så, jag rörde mig inte många meter..

Idag är det ombytta roller, nu ligger Niclas och jag får spring hit och dit. Magen är inte riktigt med än, så fort jag äter/dricker nåt så lever de rövare i magen så idag har det blivit två smörgåsrån till mat!

Lillagumman har inte ätit på flera dagar så idag åt hon två portioner makaroner och köttbullar :-) stackars barn som har helt utmattade föräldrar som inte orkar leka, för hon har energi till tusen.

Våra sötnosar

Publicerat: 2012-04-28 Kl: 12:22:36 | I kategori: Vår vardag | 5 kommentarer

?

Publicerat: 2012-04-28 Kl: 11:32:18 | I kategori: Joline 2 - 3 år | 0 kommentarer

Blir snurrig i huvudet.

Hela eftermiddagen/kvällen igår mådde Joline bra, åt bra och busade på som vanligt. Inte nån mer spya! Det kanske inte var magsjuka? För vi andra mår också bra.

Detta har hänt några gånger tidigare. Undra om hon är allergisk eller överkänslig mot nåt? Eller har hon bara kass mage som de flesta i vår släkt :P

Skönt att det inte verkar vara magsjuka iallafall men man blir ju lite orolig. Hur normalt är det att 2,5åringar kräks bara sådär?

Hoppas vi får må bra ett långt tag fram över nu :-)

Familjen otur?

Publicerat: 2012-04-27 Kl: 15:43:26 | I kategori: Joline 2 - 3 år | 0 kommentarer

Alltså jag blir helt galen!!

Nu har Joline magsjuka igen! Hon har inte varit på dagis på två veckor och varit frisk som en nötkärna och efter två ynka dagar så har hon magsjuka!! Jag blir förbannad, ledsen, frustrerad..

Jag tycker så synd om joline! Jag börjar undra vad det är för fel? Är det vi som har för dåligt immunförsvar eller är det föräldrarna som skickar barnen för tidigt på dagis? Eller vafan är det frågan om??

Hoppas verkligen att vi vuxna och Milo klarar oss den här gången.

Feber

Publicerat: 2012-04-25 Kl: 18:54:32 | I kategori: Milo 0 - 6 månader | 2 kommentarer

Var ute och pysslade på gården igår och kände hur jag blev helt matt i kroppen. När jag kom in fick jag världens frossa. Senare på kvällen kom febern. Har fått mjölkstockning för andra gången och Milo är bara 2 veckor gammal.

Högra bröstet verkar inte vara hans favorit direkt! Gör så sjukt ont i bröstet så jag överväger nästan att sluta amma. Men jag ger det en chans till. Det är ju så otroligt smidigt när det funkar. Har haft 39 graders feber hela dagen så Niclas har fått varit hemma och tagit hand om Milo..

Känner mig värdelös som mamma när jag mår såhär! Kan inte ens ta hand om mina barn.. Fyfan!

Måndag

Publicerat: 2012-04-23 Kl: 19:41:36 | I kategori: Milo 0 - 6 månader | 2 kommentarer

Har haft systrarna Kullh på besök idag och joline fick besök av oliwia och agnes :-) tjejerna busade på bra med varandra och efter ett tag tog vi en fikapaus för att orka busa lite till, hihi. Jättemysig dag för både mor och dotter.

Milo fick en superfin "mitt första år" bok, precis vad vi behövde :-) tack igen!!

Märker att joline saknar dagis nu, på onsdag ska hon dit igen! Det ser hon fram emot.

Babyboom

Publicerat: 2012-04-22 Kl: 19:33:51 | I kategori: Vår vardag | 2 kommentarer

Hur kul är det inte att 4 av mina vänner ska ha/har fått barn detta år?

Såå kul :-) riktig Babyboom är det nu. Ploppar upp gravid efter gravid! Vem kan nästa vara?;P

Vad kul vi ska ha till hösten med våra lekkamrater!

21 april

Publicerat: 2012-04-21 Kl: 21:59:02 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Idag var vår pojke beräknad till egentligen men ingen är gladare än jag att han kom tidigare!

Denna dag fyller barnens faster Julia hela 15 år! Ett stort grattis till henne :-)

Mammas myspojke

Publicerat: 2012-04-21 Kl: 14:27:20 | I kategori: Milo 0 - 6 månader | 0 kommentarer

Såhär kan det se ut en hel dag hemma hos oss! Så mysigt att sitta och gosa med lillgubben. Vill verkligen ta till vara på den här tiden <3

Vet ju hur fort tiden går..

Förlossningsberättelse

Publicerat: 2012-04-20 Kl: 11:23:08 | I kategori: Förlossningarna | 3 kommentarer

Vår förlossningsberättelse börjar redan onsdag den 4/4.

Hade inbokat ett BM-besök vid halv 9 på morgonen, väl där berättade vi att jag hade vaknat på natten av sammandragningar och värkar som gjorde ont och strålade ut i ljumskarna och benen. Min BM sa att man kan göra en undersökning av livmodertappen om man vill veta om det hänt något än. Men det tyckte vi inte behövdes. Sen så fick vi höra hjärtljuden och hon kände och klämde på magen, när hon kände på huvudet tyckte hon det var så långt ner så hon ville nog gärna känna på tappen ändå.

Jag var öppen 2 cm och allt var mjukt och moget tydligen. Hon trodde inte vi behövde ett BM-besök till och det hade hon så rätt i. Värkarna fortsatte lite smått under dagen men det drog aldrig igång riktigt. Dagen efter var alla värkar som bortblåsta. Gick och väntade och väntade men det hände ingenting. Vi gick på promenad på kvällen för att förhoppningsvis få igång det till dagen efter.

Fredagen vaknade jag av att jag var kissnödig så jag gick upp vid 6 tiden och då händer det något. Trodde vattnet gick men när jag tittade ner så var det massa blod. Väckte Niclas som hoppade upp ur sängen och ringde förlossningen. De ville att vi skulle komma ner så det var bara packa in oss i bilen, for och lämnade Joline hos farmor. Jag hade lite små värkar på väg ner i bilen som kom med ca en kvart emellan men ändå oregelbundna. De kopplade upp mig på CTG och hjärtljud men då hade värkarna lugnat sig. Det kom en rejäl och någon liten sketen värk medans jag låg där. De undersökte mig och det såg bra ut. Vi fick aldrig någon förklaring till blodet, bara att vi skulle komma in om det hände igen.

De tyckte att Joline skulle sova borta ifall att det hände igen, för skulle det vara från moderkakan så sa hon att det inte fanns tid till att lämna Joline osv. Så gumman fick sova hos farmor där hennes kusin även skulle sova så hon hade det supermysigt. Dagen efter åkte vi dit vi med, hade värkar denna dag också. Vissa så onda att jag grinade. Allt kändes så meningslöst, att ha ont flera dagar utan att det händer något.. Jag funderade väldigt mycket på när bebisen skulle komma, hur lång tid skulle det ta? På kvällen avtog värkarna.

På söndagen firade vi min mammas födelsedag i förskott då hon skulle fara till stockholm ett par dagar. Hade värkar lite då och då, men visste ju att de skulle avta så jag brydde mig inte om dem..

Måndagen kommer jag inte ens ihåg? Det var nog en lugn dag.

Sen kom tisdagen 10/4, min mammas födelsedag. Jag hade bestämt med elin att vi skulle ses på rutiga duken innan hon började jobba. Satt och surrade där, beklagade mig över hur långdraget detta kommer bli och hur less jag var nu. Hade inga värkar eller något. Sen åkte jag för att träffa min syster, vi åkte på Erikshjälpen och en annan loppis. Fortfarande inga värkar.. Åkte och handlade lite och hämtade Nea på dagis. Var hemma med dom en stund tills jag skulle hämta Joline på dagis. Då åkte vi hem och gjorde skinksås och makaroner.

Klockan fem var maten klar, så då satt vi oss allihopa och åt. Halv sex hade vi ätit upp och jag la mig för att vila på kökssoffan som jag alltid brukar göra. Observera att jag fortfarande inte haft någon värk. Då knäppte det till mellan benen på mig och jag skrek till för det gjorde lite ont, som att bebisen sparkade mig i underlivet. Sen började det sippra.. Skrek till Nicke och bad han kolla om det var blod, men det var det inte. Bara vanligt vatten. Nu började det komma några stackars värkar. Niclas ringde till förlossningen, egentligen tyckte jag inte att det behövdes då jag inte hade kraftiga och regelbundna värkar än.

Men de ville att vi skulle komma på en gång. Så sagt och gjort, vi packade in oss i bilen en gång till och for för att lämna Joline hos farmor igen. Värkarna blev starkare och kom med 5 minuters intervaller. Men de var fortf hanterbara, inte som när vi åkte in när vi väntade Joline då gjorde dem sjukt ont. När vi kom till garaget på sjukhuset och vi skulle gå till hissen fick jag en jättevärk, stod och höll i mig i en pelare, när den var över sa jag till nicke att nu är det brottom upp. Hann till hallen på förlossningen så kom det en till. Barnmorskan ville ha in mig i ett undersökningsrum men föst skulle de bara bädda iordning, jag grät för det gjorde ont. Niclas frågade om de kunde skynda sig så jag fick lägga mig för benen bar mig inte. Tillslut fick jag lägga mig då var klockan 18:35 enligt journalen.

Vi märkte direkt att barnmorskan vi hade var helt ny för hon kändes osäker. 18:49 satt hon CTG och den visade ju helt fel. När jag hade riktigt starka värkar så gick kurvan neråt och som högst var den uppe i 30, men på fredagen hade jag värkar som var uppe i 120. Hennes svar till det var att det spelade ingen roll för man såg ju på mig att jag hade värkar. Då bad jag om att få ta bort CTGn eftersom att den gör ont när värkarna kommer. Den stör mig. Men det fick jag inte.. Hon gav mig en knapp jag skulle trycka på när värkarna började men i fredags så fick jag den knappen för att trycka när bebisen sparkade "Eh, ja just ja, så är det ju" Fick jag till svar. Jag grinade för att jag visste mer än henne, jag fick känslan av att jag fick hjälpa henne.. Vi ville byta barnmorska men vi hann inte säga något innan jag börja känna att jag inte pallade något mer. Skrek efter någon smärtlindring. Fick panik så fort värkarna kom.. Kunde inte kontrollera mig. Sa det flera flera gånger men det kändes som hon inte lyssnade på mig. Hon undersökte mig och jag var öppen 5 cm, trodde jag skulle avlida när hon sa det till mig. Hur fan skulle jag klara 5 cm till?!

Tillslut fick Nicke förklara att jag har väldigt hög smärttröskel och att det nog var dags att ge mig något för smärtan. DÅ fick vi komma in i ett förlossningsrum. Hade en värk strax innan jag skulle gå dit. Så fort jag började gå så kom det en till. Fick hänga över både Niclas och barnmorskan. Klockan var då 19:15. Började känna att det tröck på neråt. Hade inte hunnit av med brallorna innan krystvärkarna kom. Hörde undersköterskan säga, "Oj den här bebisen vill ut nu".

Fick äntligen lustgasen!! (som jag hade behövt betydligt tidigare) Den hjälpte så sjukt mycket, nu fick jag nya krafter, det var en underbar känsla! 19:30 föddes han, världens finaste grabb!

Vår Milo!
2012.04.10
49 cm & 3058 g

1 vecka och två år!

Publicerat: 2012-04-17 Kl: 09:57:51 | I kategori: Milo 0 - 6 månader | 0 kommentarer

Idag blir Milo en hel vecka gammal! Vart tar tiden vägen? Min bebis får aldrig växa ifrån mamma ;)

Kan inte förstå att det var en vecka sen vi satt och käkade middag och vattnet gick.. Helt ofattbart! Hade vi sluppit vara på sjukhuset så hade vi kunnat njuta av den här veckan på ett annat vis. Dagarna hemma har varit helt underbara <3 sjukan hade jag gärna sluppit men allt för lillemans skull.

Jag och älsklingen har även varit förlovade i två år idag. Tiden går fort när man har roligt :) alla år med min älskling har varit de bästa i mitt liv. Känns helt sjukt bra att jag hittat han jag vill dela resten av livet med.. Han och våra två barn <3

Vi ska nog inte göra nåt speciellt idag, gubben ville åka och käka någonstans men jag vet inte hur det kommer gå med två barn. Vi får se helt enkelt, bara vi är tillsammans!

Mina finaste

Publicerat: 2012-04-14 Kl: 22:12:56 | I kategori: Milo 0 - 6 månader | 1 kommentarer

Det går framåt

Publicerat: 2012-04-13 Kl: 16:10:37 | I kategori: Milo 0 - 6 månader | 2 kommentarer

Värdena har gått ner som tur är :) han har varit superduktig. Inget gnäll alls fast han måste ligga själv i den där plastlådan. Himla svårt att hålla sig från att ta upp och gosa med han med.. Vi vet att ju mer han ligger där desto fortare får vi gå hem, så de är vårt ljus i tunneln!

De skulle släcka ner lampan inatt och kolla värdena imorgonbitti igen och om de gått ner till någon viss gräns så åker vi hem :) ska göra hörselprovet nån gång också, idag eller imorgon.

Nu väntar jag på gubben som är och hämtar Joline! Vi ska mysa här på rummet med en film och godis :) hoppas hon uppskattar det! Sen får hon sova med Nicke i ett gästrum! Men vi kanske knölar in oss allihopa i detta lillrummet om ingen i personalen säger nåt :P

Milo väger 2925g nu men är påväg upp igen. Han äter ungefär var 3dje timma, hungrig grabb är det :) går jättebra med amningen, idag är det dock Dolly Parton dagen då mjölken runnit till så jag har lite ont och han har svårt att greppa, det är bara mata på som gäller så går det till sig..

Eftervärkarna har äntligen börjat avtagit! De har varit hemska! Sist visste jag inte ens att eftervärkar fanns och nu fick jag veta att de blir värre ju fler barn man skaffar ;) kul va?

Måste bara ge tummen upp för hela min graviditet och denna förlossning! Det har varit a piece of cake ;) jag har njutit varje liten sekund och nu ska jag njuta av vår son!

Han är världens vackraste skapelse. Så lik Joline när hon var nyfödd! Ska lägga upp kort på både Joline & Milo några timmar gamla när vi kommer hem och har tillgång till datorn igen..

Storasyster <3

Publicerat: 2012-04-13 Kl: 03:39:05 | I kategori: Milo 0 - 6 månader | 0 kommentarer

Det är inte lätt att vara en familj när storasyster saknas!

Imorgon eftermiddag hämtar gubben hit henne, de ska handla fredagsmys och hyra film sen får hon sova här med oss! Vill helst av allt hem så vi kan få vår familjetid..

Men allt beror på om lillemans värden går ner nån gång. Dagens tester visade en liten ökning. Hoppas att det ser bättre ut imorgon. PKU har vi klarat av med så nu är det väl bara hörselprovet kvar, har ingen aning när det ska ske dock.

Mamma och pappa älskar dig mest av allt Joline! Vi saknar dig så det gör ont i hjärtat <3

Lilla Milo

Publicerat: 2012-04-12 Kl: 17:01:54 | I kategori: Milo 0 - 6 månader | 5 kommentarer

Nog kom han ut i tisdags ändå :) på sin mormors födelsedag! Förlossningsberättelse kommer senare.

Vi fick åka hem dagen efter men idag är vi tillbaka för Milo hade för högt bilirubinvärde så nu ligger han och solar. Får se hur länge vi blir kvar, det beror på hur fort värdet går ner :) han är superduktig som ligger där inne med sina solglasögon;)

Milo Kurt August
10/4 19.30
3058g & 49cm

Väntar & väntar

Publicerat: 2012-04-10 Kl: 08:39:43 | I kategori: Gravid med Milo | 3 kommentarer

Känns inte som man gör annat än att vänta nu!:( siktet är bara inställt på bebis men han verkar ju inte vilja komma ut. Envis liten rackare som gillar att retas med mamma.

Igår hade jag värkar hela dagen och inpå kvällen igen, inte jättestarka men tillräckligt för att de ska kännas jobbigt och när jag känner på mig att de ska avta så blir jag så besviken och ledsen. Undrar vad det ger att jag ska ha ont när jag inte får ut nåt av det..

Hur länge ska man behöva gå såhär?! Känns som kroppen inte komma orka med en förlossning när jag måste gå flera dagar med värkar! Det började ju i onsdags.

Idag fyller min mor år! Hoppas vi kan ge henne ett barnbarn men det verkar inte som så. Väldigt lungt nu..

Less

Publicerat: 2012-04-07 Kl: 19:08:07 | I kategori: Gravid med Milo | 2 kommentarer

Nu har jag gått hela dagen med värkar från 8 till 15 till 20 till en timma emellan. Sjukt oregelbundna men det är lika jävla jobbigt ändå..

Jag är otroligt less redan nu och hela kroppen ömmar! Nu får det vara nog bebis, kom ut!! :-(

Långfredag och ingen bebis

Publicerat: 2012-04-06 Kl: 22:42:33 | I kategori: Gravid med Milo | 0 kommentarer

Nu ligger vi hemma i vår säng och ska sova. Joline är hos farmor ifall att det händer något mer snart.

Vaknade kl 6 imorse, skulle gå på toa men hann inte långt förrän det hände nåt med mig. Trodde vattnet gick eller att jag pinkade på mig men det var blod. Nicke ringde förlossningen och de ville ha ner oss. Värkar hade jag haft under natten, precis som på onsdagen. Men inte speciellt kraftiga eller täta.

Lämnade joline hos farmor, vid halv 8 var vi inne och fick ligga med CTG. Fick värkar med 8 min mellanrum i bilen men nu när vi var framme så var de supermesiga och kom sällan. Fick göra en undersökning pga blodet och det var 1cm kvar på livmodertappen men nån förklaring till blödningen fick vi inte. Bara att om det händer igen måste vi komma. Även om jag inte har värkar..

Fick gå till patienthotellet, åt frukost, hade några värkar med 5 min mellanrum.. Gick en prommis och allt dog av! Så himla surt!

La oss och sov nån timma på rummet och sen gick vi ner i kulverten och gick i ca 40min till. Fortf inga värkar! Skulle vara tillbaka på förlossningen kring 1 så vi hann käka lunch och sen gick vi dit. De tog CTG igen och inga värkar som sagt så nu kunde vi åka hem.

Har haft värkar hemma men det kan gå timmar emellan. Inget regelbundet alls! Blir så himla ledsen..

Nu är vi hemma och väntar på att nåt mer ska hända.

Men åh

Publicerat: 2012-04-05 Kl: 08:02:03 | I kategori: Gravid med Milo | 1 kommentarer

Det stannade av!

Vad besviken man blir. Hade jag hållt igång lite mer kanske det hade hänt nåt mera men jag var så otroligt trött i kroppen. Nu har jag fått sova mina timmar iallafall så nu kanske man orkar föda barn :-) haha

Undra hur det är med personal på förlossningen när det är påsk? Kanske bäst att knipa till efter alla helgdagar!

Idag ska jag och joline göra absolut ingenting!! Så skönt :) en prommis blir det nog.

Nu väntar vi på att Charlie & Lola ska börja, jolines favvoprogram <3

Sista besöket?

Publicerat: 2012-04-04 Kl: 09:53:07 | I kategori: Gravid med Milo | 2 kommentarer

Vår barnmorska trodde inte att fler BM-besök behövdes för vår del. Hoppas hon har rätt <3

När hon kände på huvudet var han så långt ner så hon ville känna på livmodertappen och då var jag öppen 2 centimeter och allt var mjukt och fint tydligen, kroppen är redo!

Hon kände även huvudet innifrån, haha att gubben missat det då :-) riktigt läskigt! Nu är det nära..

Blir kanske inte idag och inte imorgon., men jag vill gärna ha det gjort nu när det väl satt igång! Hon sa att öppen kan man vara veckor innan för hon ville inte göra oss besvikna.

April april?!

Publicerat: 2012-04-04 Kl: 07:13:51 | I kategori: Gravid med Milo | 1 kommentarer

Känner mig helt lurad just nu.

Vaknade vid tre inatt av "mensvärkar" och sammandragningar. De kom hela tiden efter varann.. Nu är det på G tänkte jag. Strålar ut i ljumskarna och benen, nästan så jag fick lite småpanik.. Vart lite rädd men jag somnade om. Vaknade igen efter inte ens en timma! Fortfarande samma plus att det spänner ner mot rumpan och baksida lår.

Helt annorlunda mot för med joline. Där hade jag värkar mot rygg och svank så Nicke kunde massera mig. Mycket jobbigare att ha värkarna i benen.. Hua! Och detta är ju bara smakprov.

Kommer fortfarande lite småvärk från och till men absolut inte som inatt. Fan att det skulle dö av då! Hade vart skönt att ha detta avklarat idag. Nu är man ännu lite mer nervös när man fått smaka på det litegrann, åh;(

Ska till BM vid halv 9 idag, då får vi se vad hon säger :) hon kanske kan få han att vilja komma ut. Jag hade tippat på att han kommer 17onde men 4de går också bra. ;)

Joline har åkt på dagis redan! Nu går hon tisdagar och onsdagar och pappa lämnar och mamma hämtar. Jättetokigt tycker joline eftersom det varit tvärtom tidigare. Men så glad hon blev igår när jag hämtade henne, sötgumman <3 mammas stortjej som fortfarande är utan tutte och det går hur bra som helst, aldrig nån fråga eller grin efter den.

Sött

Publicerat: 2012-04-03 Kl: 19:58:13 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Hade precis skrivit ett låååångt inlägg men sen försvann det när jag skulle bifoga en bild?!

Orkar och hinner inte skriva om så slänger in en bild på lillens spjälsäng..

Vilken röta vi hade som fick tag i en Hensvik till slut :-) nu har han garderob och säng i samma. Väldigt nöjd!

En bild på vrålåket blir det också. Har även köpt till ett tillbehör som gör att vi kan fästa babyskyddet på chassit när vi vill. Det saknade jag med jolines vagn!

Fyfan

Publicerat: 2012-04-01 Kl: 19:21:15 | I kategori: Vårt hem | 2 kommentarer

Idag är det inte kul att vara husägare!

Jag hade räknat med att ha ett bebisrum till lillen när han väl kommer men när jag river det sista för att ta fram timmer/brädväggen så är det dyngsurt där bakom. Bara ringa vår skadereglerare imorgon igen. Åh, jävla otur.. Så himla less man blir.

Hade inte räknat med att det skulle kosta så mycket att göra i ordning rummet då vi har nog med utgifter i badrummet och att vi måste byta plåtar och skit från utsidan på taket nu i sommar iom vattenskadan som var där!! Nu har vi samma jävla fel på andra sidan huset. Hur många fler ställen läker det på?! Ser pengarna bara försvinna ut i intet.. Kanske måste lägga om hela taket?? Billigt!

Nä jag vågar inte tänka mer på det där nu.. Känner mig så otroligt less bara..

Joline har fått sin studsmatta idag iallafall, hon fick en liten lekstuga i plast med :-) verkligen supersnällt! Så nu ska vi lägga ut lekstugan på blocket då vi (jag) inte tycker den passar till vårt hus, det är en timmrad stuga och det är så långt ifrån vårt hus som det går.

Vill få nån ordning på gräsmattan med, måste plana ut och göra fint :) och då har hon lekstugan i plast provisoriskt, tills vi hittar den som hon/vi vill ha. Lekstugan i plast går ju montera ner på vintern och flytta om man vill. Det är inte så dumt.

Har en stor bod på gården med som ska bort. Den är halvrutten och vi behöver den inte.. Hönshus med gård har vi också, haha.. Det har vi heller ingen nytta av egentligen men den kan få stå kvar ett tag :P