Loppis

Publicerat: 2012-05-30 Kl: 11:51:15 | I kategori: Vårt hem | 0 kommentarer

Igår var jag med mamma på en liten loppisrunda. Det är så kul att gå och kolla på gamla möbler och prylar. Hittade en massa fint som jag tänkte visa.

Fruktskål på fot 5:-, Kruka 10:-, Termos som passar finfint till mina IB Laursen muggar 20:-, SIA ljuslykta 28:-, Godisskål med lock 45:-

Så nöjd! Nu håller jag tummarna på att en byrå jag spanat in på blå porten finns kvar :-)


Morsdag

Publicerat: 2012-05-27 Kl: 11:22:17 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Ett stort grattis till alla mammor idag! Själv ska jag uppvakta min mor med en liten blomma när hon kommer hit.

Nu sitter jag ute på altanen med mina underbara barn! Väntar på gubben som är och handlar nu. Sen ska vi gå ner och kika på hönorna som bonden har. Vaknade av ett "kuckelikuuu" imorse. Så underbart! Vill absolut inte flytta till stan igen, ussha :)

Vid fyra får vi gäster, ska fira nickes födelsedag i efterskott. Så vi blir 17 st som ska käka och äta tårta. Mysigt.

Grattis älskling

Publicerat: 2012-05-25 Kl: 09:32:11 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Idag fyller älsklingen hela 27 år <3
När han kommer hem ska han få sina presenter och på söndag blir det kalas!

Grattis på födelsedagen älskling! Älskar dig av hela mitt hjärta <3

Underbar dag

Publicerat: 2012-05-24 Kl: 21:00:18 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Idag har vi varit ute hela dagen! Har blivit lite solbränd :-) det gillas! Vi var en sväng till åmsjön och sen har vi varit på gården och studsat Studsmatta osv. Hur mysigt som helst, dock saknades Nicke. Men han jobbar ju bara en vecka till sen är vi hemma tillsammans i 4 månader <3

Idag har Milo äntligen fått bajat, han har pruttat väldigt illa och inte bajsat på fem dagar men idag släppte det äntligen. Såg hur lättad han blev, mitt lillhjärta. Har varit så synd om honom. Nu struntar vi i ersättningen, garanterat den han inte tål! Mamma-mat är det bästa!

Ikväll har vi grillat med nickes pappa och min mamma, satt på altanen och bara hade det gott. Så himla underbart!

Till veckan hoppas jag att mattläggaren kommer för just nu håller Nicke på att gipsa det sista. Även vår besiktningsman ska komma och kolla på skadan som skett. Hoppas verkligen han inte bara slår ifrån sig felet för besiktningsmiss är precis vad det är.

Sommar

Publicerat: 2012-05-23 Kl: 19:53:07 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Äntligen lite sommarvärme :-) det gör skillnad för humöret.

Hoppas det håller i sig nu bara. Om det är fint imorgon ska jag ta med barnen ner till sjön så ska vi leka lite där, känna på vattnet osv.

På fredag fyller älsklingen år, hela 27 år <3 då ska han ut och käka med några kompisar och sen iväg på metropol. Hoppas han får skoj, jag och Milo ska iväg till mina vänner och joline ska vara med farfar! På lördag ska vi till stugan och på fredag är våra familjer bjudna hit på mat och tårta!

Storpojken

Publicerat: 2012-05-21 Kl: 22:18:10 | I kategori: Milo 0 - 6 månader | 0 kommentarer

Idag var vi på sjukhuset för att ta blodprov på Milo och då fick vi väga och mäta med så nu är han 53,5 cm lång och väger 4664g. Kurvan går rakt upp, precis som joline.

Är så nöjd med vår barnvagn. Har använt babyskyddet på vagnen ett flertal gånger och det är verkligen hur bra och smidigt som helst. Hur klarade vi oss utan det med joline?

Imorgon ska jag hjälpa mamma att måla i hennes hall. Så kul att kunna hjälpa till :) blir så fint med och lägenheten är så perfekt!



Familjefoto

Publicerat: 2012-05-20 Kl: 20:14:47 | I kategori: Vår vardag | 2 kommentarer

Har fotat oss idag, här kommer några bilder;

















Mina hjärtan ♥

Tavlor

Publicerat: 2012-05-18 Kl: 07:52:46 | I kategori: Vårt hem | 1 kommentarer

I samma veva som jag beställde en ny bloggdesign av www.annaform.se så beställde jag även tavlor till Lillgubben.

De kom för ett tag sen och när jag var på Ikea så köpte jag ramar. Blev så himla fint! Nu längtar jag ännu mer tills hans rum är klart. Vill ju pyssla och dona där. Men det verkar dröja..

Vi upptäckte ju ett läckage när jag började riva där inne. Beror på samma fel som i badrummet, att luftspalt saknas. På måndag ska vår mäklare höra av sig för vi har lämnat in besiktningsprotokollet till han. Vi hoppas vi får nån slags ersättning då det är enorma summor som måstes ut på att åtgärda det.. Dolt fel eller besiktningsmiss!

Måla

Publicerat: 2012-05-17 Kl: 15:11:12 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Igår och dagen innan det så har jag hjälpt min mor att måla i hennes nya lägenhet! Blir verkligen superbra.

Glad att hon har bytt lägenhet, den andra var fin men läget på den nya är tusen gånger bättre! Bra nu när hon har 4 barnbarn som slipper gå i en massa trappor och nära till lekpark och grönområden. Tummen upp :-) imorgon ska de åka med alla möbler så jag Joline & Milo blir väl i nya lägenheten och ser så allt kommer på rätt plats, haha. Blir pizza till middag då, mums!

Idag har Nicke pysslat lite med vårt kök, har varit lite kvar att göra. Fogning och en lucka plus lite handtag :-) nu är det bara krönlister kvar och sen ska vi även bygga en liten hylla bakom spisen, kommer bli jättefint!

Vi väntar på att elektriker och mattläggare ska komma och jobba lite i badrummet för Nicke har gipsat klart och reglat ner taket så för att kunna fortsätta behövs dem. Nu är det så sjukt nära! Måste köpa kakel, kommod och skåp till tvättbänken bara sen har vi allt, så skönt!

Här kommer en bild på gårdagens jobb, mammas nya sovrum;

Nöjd

Publicerat: 2012-05-12 Kl: 14:48:31 | I kategori: Vår vardag | 3 kommentarer

Har vägt mig idag och jag är riktigt nöjd. Tittar jag mig i spegeln så är jag också nöjd nu :)

48kg var min inskrivningsvikt och då var jag inte speciellt nöjd med hur jag såg ut. Joline åt i princip upp mig när hon ammade och sen har jag aldrig kunnat gå upp till min normala vikt på 52kg.

62 kg vägde jag vid mitt sista besök hos BM så 14 kg lyckades jag lägga på mig.

Nu väger jag 55kg och det kan jag gärna fortsätta med för min del men jag vet att när amningen är över så kommer jag tappa 2-3kg i bröst :P hoppas dock inte det!

Här kommer den absolut sista bilden på magen och en bild från idag!

Morgon

Publicerat: 2012-05-12 Kl: 08:57:53 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Väntar på att min familj ska vakna nån gång. Vill kicka igång dagen :-)

Men först lite morgonmys såklart.

Fredagsmys

Publicerat: 2012-05-11 Kl: 19:36:29 | I kategori: Vår vardag | 2 kommentarer

Som alltid på fredag så är vi bara hemma med familjen och har fredagsmys, äter gott och ser på tvn.

Vi åker alltid och handlar med Joline så hon får köpa nåt gott att ha i helgen. Eftersom jag inte hinner ha lika mycket egentid med Joline som med Milo försöker jag åka själv med henne så vi får lite kvalitetstid :-) riktigt mysigt!

Imorgon ska vi åka på lite loppisar som är mitt stora intresse och sen på kvällen ska vi käka ihop med goda vänner. Ska bli mysigt!

1 månad

Publicerat: 2012-05-10 Kl: 13:05:11 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Ja nu är det en månad sen jag funderade på när bebisen tänkte komma! Inte förrän halv 6 på kvällen så gick ju vattnet och vi började packa ihop oss för att åka till förlossningen :-)

Tänk att vi haft vår lilla kille hos oss i en hel månad, tiden har gått så himla fort. Vi har inte direkt fått in några rutiner än utan vi provar oss fram och det funkar ju det med.

Idag var vi på BVC och Milo har gått upp till 4155g och är 52cm lång. Verkar som att han får mat så det räcker iallafall, var skönt att få det bekräftat.

Han har följt med blicken sen han var 3 veckor ungefär, han skelar fortfarande väldigt mycket :-) så gulligt!

Nätterna börjar ordna upp sig nu, känner mig utvilad när jag vaknar och det är ju huvudsaken. Nu sover han 3 timmar innan han vill äta igen. Ger han ett mål ersättning på natten eftersom han har haft svårt att bli mätt då. Helst skulle jag skippa ersättningen för det är ju bökigt om man jämför med att amma. Han sölar så mycket när han äter flaska och det tar sån tid. Sen ska maten vara rätt temperatur och flaskor ska rengöras.


Babybjörn

Publicerat: 2012-05-10 Kl: 10:09:18 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Tur vi inte gjorde oss av med Babybjörnen vi köpte till Joline för nu kommer den komma till användning.

Joline var så lugn så vi behövde aldrig använda den med henne. Hon låg mycket i sin babysitter istället. Men den här mannen är rätt sällskapssjuk så han vill ligga i famnen eller bli buren. Så nu på morgon har vi provat Babybjörnen så jag kunde få städa undan all disk från igår och det gick bra, han somnade som en stock. Tummen upp för den :-)

Nu ska vi till BVC!

BVC

Publicerat: 2012-05-09 Kl: 21:48:40 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Har funderat när BVC ska höra av sig ang vägning och mätning av Milo. Hon var här på Hembesök när Milo var 16 dagar då vägde han 3380g. Är så nyfiken på vad han kan väga nu. Känns att han blivit tyngre.

Så imorgon, på hans 1-månadsdag, ska vi dit för första gången. Det ser vi fram emot :-)


Pappa på papper

Publicerat: 2012-05-07 Kl: 14:59:34 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Nu är älsklingen pappa på papper till Milo med. Det känns skönt :-)

Och Milos nya efternamn är inskickat till Skatteverket, han blir självklart en Åberg han med. Nån gång i framtiden hoppas jag att jag får heta samma som mina familjemedlemmar, hihi.

Igår köpte jag hem ersättning i hopp om att Milo ska sova bättre på natten. Han har vaknat från 30min upp till 1 och en halv timma i två hela nätter så jag har varit lite slut. På dagarna håller han ut i 3 timmar som bäst. Provade ersättningen i natt och då höll han ut i 3 timmar. Hade gärna velat ha 4-5 timmar sömn men det blir i framtiden nån gång ;)

Kändes lite konstigt att flaskmata! Att han inte behöver mig. Grinade såklart lite mes som man är :-)

Fredagsmys

Publicerat: 2012-05-04 Kl: 18:04:23 | I kategori: Vår vardag | 1 kommentarer

Nu är det fredagsmys!! <3

Efterlyser

Publicerat: 2012-05-04 Kl: 11:19:45 | I kategori: Vår vardag | 3 kommentarer

Jag är ute efter en sekretär till vårt vardagsrum. Där jag ska ha datorn och räkningar oså :-) men den ska såklart se ut på ett speciellt vis, det är de som är det svåra.

Ska gå i samma stil som vår tv bänk med lite högre svängda ben. Den kan vara omålad eller målad, det spelar ingen roll!

Så om ni ser någon sån på en loppis eller om ni vet av nån som bara står och skräpar, tveka inte att höra av er!

Jag hoppas jag hittar en snart :-) det är det som är charmen med äldre möbler, det är inte alla som har dem hemma!

Här kommer bilder jag hittat på Google, så vill jag att sekretären ska se ut.

Tre veckor

Publicerat: 2012-05-02 Kl: 12:01:48 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Igår blev Milo hela tre veckor gammal! Vart tar tiden vägen? Det är hemskt vad fort det går!

Han har börjat vara mer vaken nu, mellan ca 20 och 22 på kvällarna är han helt vaken med oss :-) perfekt innan läggdags. Han äter med 3-4 timmars mellanrum och har börjat följa med blicken. Annars är det sova, äta och skita som gäller. Och mysa såklart ;-) det är de bästa.

Joline är så snäll med sin lillebror, hon vill gärna hålla i, va med och byta blöja, stoppa in nappen och kika när mamma matar. Berättar för alla att hon fått en lillebror :-) så söt!

Idag är storasyster på dagis till halv tre, få ska vi hämta henne för första gången :-) har varit så mycket sjukdomar hit och dit så Nicke har både hämtat och lämnat. Idag är hans andra arbetsdag sen Milo kom till världen med. Ska bli skönt att få lite rutiner! Iofs så jobbar Niclas bara maj ut och sen är han pappaledig tills oktober! Vi ska ha en underbar sommar tillsammans!

Innan vi hämtar Joline ska vi kika förbi mitt jobb. De har inte träffat Milo än, hoppas alla är där bara :-)

Milo min Milo <3

Publicerat: 2012-05-02 Kl: 09:13:20 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer