Det bästa..

Publicerat: 2009-09-26 Kl: 10:37:43 | I kategori: Gravid med Joline | 8 kommentarer

..som någonsin hänt mig!

Kan verkligen inte förstå dem som inte vill ha barn, Joline är det underbaraste jag någonsin sett! Och att vara gravid, hur mysigt är inte det? Saknar magen så innerligt mycket. Saknar att känna gumman därinne, men att ha hon i famnen är ändå tusen gånger bättre. Allt är så underbart!!

Att vara en familj, det är livet. Älskar Niclas så himla mycket, jag gör allt för honom.Fråga gärna massvis om graviditeten, förlossningen och föräldraskap, jag har inte riktigt inspiration att blogga så att svara på frågor blir lättare. Förlossningsberättelse kommer senare. Just nu ska jag bara njuta av att vara mamma till vår älskade Joline.

JOLINE Julia Wiktoria Åberg

Publicerat: 2009-09-23 Kl: 12:19:38 | I kategori: Joline 0 - 6 månader | 12 kommentarerVi älskar dig!

Magen vecka 40

Publicerat: 2009-09-17 Kl: 10:57:03 | I kategori: Gravid med Joline | 12 kommentarerFärdigbakad!

svenskanamn.se

Publicerat: 2009-09-17 Kl: 09:05:44 | I kategori: Gravid med Joline | 0 kommentarer

Namn som är påväg upp! Vi klurar redan på några av dem;p


Beställt!

Publicerat: 2009-09-15 Kl: 18:12:02 | I kategori: Gravid med Joline | 2 kommentarer

Bård och..Stickers till bebisrummet..

Har även köpt en matchande taklampa! Så fint så, eller vad tycker ni? =)

Vecka 40

Publicerat: 2009-09-15 Kl: 10:57:41 | I kategori: Gravid med Joline | 0 kommentarer

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 15 sep 2009.
Din graviditet startade Tis 16 dec 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 30 dec 2008 (ägglossningen).
Du är på dag 274 av 280. (97,9%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 0 fulla dagar (v39+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 21 sep 2009
Du har 6 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

KOM NUNUNUNUNU!! skitongen våran ;) Du ska lyssna på din mor och far. Du är ju klar nu, tänk att få ligga och mysa hemma med oss i soffan istället för att ligga i magen och plaska. Nädå, vi väntar tills du är redo. Jag är dock över-redo, vill ha dig här. Allting är ju klart för din ankomst. Pappa har hunnit bli fri förkylningen, dina kläder är tvättade, ditt rum är klart, alla blöjor/tvättlappar m.m. är inhandlade, ditt skötbord står och väntar på dig. Förstår du inte hur mycket vi längtar efter dig? Nu är den längsta väntan här, dagarna går så himla segt bara för att man vet att det är nära.

   

 

Babyshower!

Publicerat: 2009-09-13 Kl: 12:13:46 | I kategori: Gravid med Joline | 3 kommentarer

Måste bara säga TACKTACKTACKTACK och åter TAAAACK!
Mina underbara vänner hade anordnat en babyshower till mig igår och gubben var väl lite inblandad med. Han hade sagt att hans mormor och morfar skulle komma och hälsa på och sen när det börja tokknacka på dörren och alla tjejer stod där blev jag så himla överraskad. Så gulliga så! Fick massa fina presenter och dem gjorde gipsmage på mig, tänkte ju ta mig tid själv nångång att göra gipsmage men det blir ju aldrig av om man inte tar sig i kragen så jag blev så himla glad när jag äntligen fick min avgjutning. Ska sätta den på en ram och kanske måla nån fin färg, vet inte vart jag ska ha den än bara, i vardagsrummet eller bebisrummet?

Ska lägga upp bilder på sakerna jag fick, vi är så himla tacksamma! Kunde inte fått bättre babyshower, jag som inte ens räknade med nåt sånt! TACK igen! Så jävla söta ni är.


       

En korg med massa smått och gott, babygym tummen, coola nikedojjor, väggord att ha i lillens rum och en söt dress.

I baby-korgen

     

Groda att ha nappen i, 7 små söta bodys, badhandduk med luva och 2 nappar.

Vi är så tacksamma!

Lite bilder på huset.

Publicerat: 2009-09-10 Kl: 10:49:02 | I kategori: Vårt hem | 9 kommentarer

               

Vecka 39

Publicerat: 2009-09-10 Kl: 10:31:37 | I kategori: Gravid med Joline | 0 kommentarer

Uträkning utgår från dagens datum: Tors 10 sep 2009.
Din graviditet startade Tis 16 dec 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 30 dec 2008 (ägglossningen).
Du är på dag 269 av 280. (96,1%).
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 2 fulla dagar (v38+2).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 21 sep 2009
Du har 11 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Jag har varit klar länge att föda mitt barn, men verkar som lillen måste gro lite till. Vi som hade en överenskommelse om att ligga på BB 9/9-09. Envis liten rackare där inne. Vi har kommit på att den måste ha ärvt mitt lokalsinne, för om man vill ut ska man ju neråt, den här lilla parveln försöker verkligen ta sig ut genom magen. Tokungen våran. Tycker det är konstigt att det inte händer nåt snart, har ju haft förvärkar hur länge som helst känns det som. Så fort jag är ute och går/rör mig får jag så himla ont och sen avtar det hemma. Är så trött och slut nu så jag orkar knappt göra något, lite frustrerande. Undra hur stor parveln kommer vara? Vilken färg på håret? Åhh, vi är så nyfikna nu!!

Haha, lite kul :D

Publicerat: 2009-09-03 Kl: 15:38:24 | I kategori: Vår vardag | 2 kommentarer

En barnmorska frågade den höggravida kvinnan om slemproppen gått.
Lite förvirrad svarar hon: Ja, han är och parkerar bilen.

Hjääälp

Publicerat: 2009-09-03 Kl: 10:39:00 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Vem vill hjälpa mig att slinga mitt hår?!?

Akut behov av det nu.

Vecka 38

Publicerat: 2009-09-01 Kl: 08:00:26 | I kategori: Gravid med Joline | 0 kommentarer

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 1 sep 2009.
Din graviditet startade Tis 16 dec 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 30 dec 2008 (ägglossningen).
Du är på dag 260 av 280. (92,9%).
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 21 sep 2009
Du har 20 dagar kvar till beräknad förlossning.


Kroppen: Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
 
Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.
Sällan alla säger att man får efter beräknat med första barnet, det är inte kul att höra! Jag har så ont nu och vill bara ut med min skitunge ;) Kan inte vända mig i sängen längre, får väcka gubben.. Är som att jag fått tillbaka den värsta foglossningen och just på natten, mysko. Förvärkarna sitter i men har avtagit lite eftersom jag blev tillsagd att tare lite lungt hemma just för att inte föda alldeles för tidigt. Ska nog börja ut och gå snart. Vill ha med mig gubben bara och vi har ju lite grejs kvar i huset att göra. Han var iväg och köpte alla lister igår så idag får vi hjälp med det. Har äntligen fått tid hos soc för att skriva på faderskapspapprena, rekommenderades av barnmorskan att man tydligen skulle göra det innan ifall nåt skulle hända under förlossningen tex. Skulle jag avlida så går vårdnaden till mina föräldrar, hmm.. Det vill man ju verkligen inte! Mycket man inte tänker på som ogravid som måste göras som gravid, haha. Sen tycker jag du kan komma den 9onde lillskrutten! Då vräker jag minsann dig.

Mardröm :(

Publicerat: 2009-09-01 Kl: 07:42:49 | I kategori: Vår vardag | 1 kommentarer

Vaknade imorse av världens mardröm.
Gubben hade träffat en annan, hua, hela världen gick under. Grinade när jag vaknade, kan inte minnas att jag gjort det tidigare? USSH! Hemska dröm!! Skönt att få ligga och krama och pussa på han sen och berätta hur mycket han verkligen betyder för mig, mitt allt. Älskar dig så otroligt.


Från en sak till en annan, jag har hittat ett killnamn som jag är helt förälskad i. Gubben är inte lika förtjust men det skare bli ändring på, haha. Vill dock inte avslöja namnet om det skulle bli att vi tar det! Vet ju inte ens om det är en pojk där inne? Kom ut snart!!! :) Så nyfiken på dig lillhjärtat.