Vilket humör

Publicerat: 2013-02-26 Kl: 20:32:15 | I kategori: Milo 6 mån - 1 år | 0 kommentarer

Över en natt har Milo fått världens humör. Han skriker rakt ut när han inte får som han vill. Och med skriker menar jag att det låter som två katter som har catfight. Helt sjukt vilken pipa den mannen fått.

Han slänger sig även på golvet och ligger och sparkar med armar och ben som värsta tvååringen. Fattar inte vad han fått det ifrån. Lilla gubben du kan göra oss tokiga men sen charmar du oss med en vinkning och ett härligt leende.

Har haft en jättemysig morgon på öppna förskolan med honom. Bara barn i hans ålder där och han kröp runt som en tornado. På sångstunden har han svårt att sitta still :)

Han börjar rata nappen mer och mer. Han har den inget förutom när han ska sova och oftast tar han ur den så fort han somnat. Får se om det är läge att vänja av den eller hur han känner.

Han har börjat att vakna på nätterna och gallskrika, han blundar och sover troligen så det är väl drömmar som härjar. Tar en stund att lugna han men efter ett tag så sover han vidare.

Premiärtur

Publicerat: 2013-02-22 Kl: 09:26:37 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Pappa har köpt en pulka till skotern så igår var vi ut på en liten Premiärtur. Det är så otroligt smidigt sätt att ta sig fram på när man har barn och mysigt är det att man kan sitta och prata och kolla på omgivningen. Blev helt såld när vi fick åka med Viktor och Carro för några helger sen i deras pulka.

Så igår kom pappa/morfar ut till oss och vi packade ner oss i pulkan för en tur, jag joline och Milo. Barnen älskar det :) inte ett ljud från Milo på hela tiden och joline höll på att somna ett par gånger för hon tyckte det var gonigt när det guppade på.

Åkte till macken och tankade och sen en sväng mot kullamark där det hände ett litet missöde så Nicke kom och mötte oss när vi var på väg hem men då hade allt redan ordnat upp sig ;)

När vi kom hem så var det första gången inte Milo var som en isbit hela han. Det är så svårt att hålla hand värme uppe när han bara sitter still. Blir bättre nästa år hoppas jag.

Ikväll ska vi ut på en tur igen. Är nån träff uppe i skoterstugan och där kan vi köpa hamburgare och varm choklad. Ska bli mysigt så nu längtar vi!

Äntligen

Publicerat: 2013-02-21 Kl: 10:49:07 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Vet inte hur länge jag varit sjuk nu. Är då sjukt leds på att inte ha någon ork till något. Men idag börjat jag känna mig lite bättre. Har inte ont i bihålorna och har orkat dammsuga hallen och trappen som såg ut som ett bombnedslag. Är det bara jag som får världens ångest när jag inte orkar städa hemma?

Hade influensa med hög feber för två veckor sen och orkade bara ligga i soffan/sängen. Såg hur tvätt/disk högen växte, alla leksaker, dammtussarna.. Och nu har jag haft bihåleinflammation som gjort att jag tappat ork och inte kunnat böja mig framåt och plocka upp saker. Det är hemskt!!

Men snart är vi på banan igen allihopa :) idag ska jag och Joline lyxa till det och gå på bio, vi ska se på lilla Anna och långa farbrorn. Ska bli jättemysigt :) och joline ska få sluts tidigare på dagis så vi hinner i tid.

Har varit i kontakt med förskola här ute i Älandsbro så nästa vecka ska vi göra ett besök där, träffa personal och se hur lokalerna och så är. Joline är kluven om hon vill byta. Helst vill hon vara med sina kompisar och det förstår jag men kika kan vi alltid göra :)

10 månader

Publicerat: 2013-02-13 Kl: 21:03:23 | I kategori: Månad för månad | 0 kommentarer

Underbara unge! Tiden rusar förbi. Två månader kvar till din första födelsedag. Det går inte ihop i mitt huvud för det kan inte vara 10 månader sen jag låg på förlossningen. ;)

Det känns ungefär som att Milo varit hos oss jämt, han är så självklar. Men ändå så är han nyfödd, svårt att förklara men vi kan bara konstatera att tiden går för fort.

Vikt och längd på pojken vet jag inte då vi inte varit på BVC på ett tag men jag tänkte idag att Shit, vad tung han blivit över en natt så han är nog vid 10kg nu. Ska till Barnmottagningen i slutet av månaden så få får vi nog veta.

Milo har börjat visa att han också har humör. Får han inte som han vill så slänger han sig bakåt utan att veta om nån tar emot. Får han inte den maten han vill så kastar han sig bakåt i matstolen. Ja han är bra go :) han vill ha mer och mer av vår mat och mindre burkmat så oftast äter han bara burkar till lunch nu.

Försöker träna att stå själv och prova gå lite men Milo är inte med på banan än. Och dramaqueen utan dess like. Så fort han sätter sig på rumpan lite fortare än han tänkt så snyftats det. Han är så skvätten Lillgubben, han får gaska på sig senare ;)

Nåt som värmer mammahjärtat är när pappsen kommer hem från jobbet och Milo kryper i världens fart ut i hallen och möter och ropar på honom.

Vi har denna månad drabbats av influensa jag och barnen, vilket resulterat i värre astma för Milo. Han har superjobbigt med hostan men vi kör på med medicin och hoppas det ger med sig.

Sovandet går fortf jättebra. Han är så duktig och jag är så glad att vi tog tag i hans sömn redan när han var 4 mån.

Han är superlätt att ha och göra med vår lille pojk. Charmig, mysig och busig som få. Älskar den lille mannen så otroligt mycket.