Tapeter

Publicerat: 2010-10-21 Kl: 10:35:47 | I kategori: Vårt hem | 2 kommentarer

Nu har jag precis hämtat tapeterna till huset.
17 rullar blev 850 kr. Alltså 50kr/rulle. Fynda på MIO vettja ;) Skulle egentligen ha slutat på 5100kr så jag är nöjd!


Kommer bli perfekt i nya huset!!

Budgivning

Publicerat: 2010-10-21 Kl: 09:08:25 | I kategori: Vår vardag | 1 kommentarer

Idag så avslutas budgivningen på vårt radhus.
Vi är jättenöjda med buden och snart så kan vi flytta :) Idag ska jag sticka och köpa tapeter till huset. Har hittat några på REA ;) Jättefina och passar huset utmärkt. Lite äldre stuk på dem fast ändå moderna. En av tapeterna ska vara i gästrummet och en i hallen uppe.

Vi var ut till huset igår för att säga vad vi vill ha kvar och inte. Typ stora brädhögar under altanen = vill inte ha kvar! Fick samma känsla som alla andra gånger vi varit där. Känns så ombonat och mysigt där. Nu hade de tagit bort alla möbler men ändå så känner jag, här vill jag bo! och det ska jag ju :)

Snart är det dags för oss att börja packa med. Har redan rensat bort massa sängkläder,gardiner och dukar som inte har använts dessa 1,5 år. Det var skönt :) Mindre att packa sen.

Nu är lillan på dagis, det var fotografering idag så hon fick börja tidigare än vad hon skulle. Egentligen skulle jag lämna henne kl 11 eftersom jag börjar kl 12 på Media Markt. Men nu hinner jag ju uträtta mina ärenden ifred, det är ju skönt ;p fast det känns tokigt att vara hemma utan henne och jag saknar hon såå. När jag skulle lämna hon så klammrade hon sig fast vid mig och ville inte gå till fröken, sa bara "neeee" hela tiden :( Gógumman!

Vad hade jag gjort utan min dotter? Hon är verkligen mitt hjärta! Lillälsklingen <3

Visning nr 2

Publicerat: 2010-10-18 Kl: 12:22:57 | I kategori: Vårt hem | 2 kommentarer

Nu har jag precis städat klart inför visning nummer två som är imorgon.
Mamma min tog med skruttlisan ut på promenad så jag kunde passa på att städa ostört och gud vilken lyx ;)
Var enklare än någonsin att städa, haha. Blev klart på två röda istället för när man har en vilding som springer och drar fram grejer hela tiden.

Imorgon halv 5 är nästa visning och då kommer 4 familjer till och kikar så 29 familjer totalt, plus att en kollega till mig var här och kikade med hand fru, då blir det 30 st familjer, rekord eller? haha. Budgivningen pågår för fullt. Vi hade inte tänkt dra ut på det hela så lägne utan efter visningen ska uffe höra av sig och berätta om de var någon av dem som är intresserad annars gör vi klart affären.

Skönt att det gått så fort ändå. :) Kommer sakna att bo här, men man måste ju gå vidare i livet. Vi kommer trivas kanonbra där ute. Nicke kommer älska detdär garaget. Vi kan ha skotern på gården och bara sticka iväg. Skulle man aldrig kunna göra här. Vi har bara nå hundra meter till en jättefin badstrand med sand och klippor vid en sjö. Kommer kunna gå ner och visa joline hönorna som bor strax nedanför oss och korna. Blir kanoners! :D

En månad!

Publicerat: 2010-10-15 Kl: 10:39:58 | I kategori: Vårt hem | 1 kommentarer

En månad kvar tills vi har tillträde i storhuset=)
Då börjar vi måla och fixa på en gång. Tanken är att i vardagsrum ska det målas vitt, i kök/matsal så ska panelen som sitter där nu målas vit sen ska vi ha en mönstrad tapet ovanför.

Har sett denna tapet i ett annat hus som låg på hemnet för ett tag sen. (syns rätt dåligt på bilden men det är blomraknor i färgerna blå, röd och grön) De hade oxå panel och hade satt denna ovanför. Fick ett väldigt lantligt utséende då. Det som vi eftersträvar. Vill inte förstöra husets charm, den gamla stilen ska få vara kvar fast i lite fräschare tappning.

Tanken är att vi ska bo på nedre plan till en början för det är rätt mycket som ska göras uppe innan vi är klara. Finns varsitt sovrum till oss och Joline på nedre plan så det är perfekt. Jolines rum är och har varit ett lekrum/pysselrum så det är redan målat i en rosa nyans, perfekt. Hade nog inte valt rosa själv men nu när det är så får det vara.

"Vårat" sovrum som egentligen ska vara gästrum ska tapetseras om, har hittat en turkos tapet med vita medaljonger som ser lagomt lantlig ut. Kommer bli superfint!:)

Köket ska light-renoveras, ska inte riva några stommar eller så. Bara möblera om litegranna, byta kakel och bänkskivor. Sen kommer de bli tipptopp.

Toan är inte så mycket att fundera på. Kakelplattor har spruckit och losstnat så det måste göras om. Toan står och rinner så den måste bytas. Tur vi har en toa till uppe :)


Gudiiis vad jag längtar nu! Vill börja pyssla och måla, tapetsera och göra allt till vårt egna. Vår stil.

Väntar

Publicerat: 2010-10-14 Kl: 10:32:51 | I kategori: Vårt hem | 1 kommentarer

Sitter och väntar på att få höra nåt från mäklaren om gårdagen.
Vi fick ett sms igår att det hade gått bra men vi vill veta lite mer ordagrannt. Kom iallafall 25 familjer så han fick ringa och säga åt folk att komma lite senare för annars hade inte alla fått plats, haha. Det är ju jättekul att det var så många intresserade :) Hoppas bara någon av dem vill flytta in också!

Hann precis koppla in ytterbelysningen innan alla kom. Vart superfint! Så fint så man undrar lite varför vi ska flytta men sen tänker man på nya huset, ooh så fint!! :D

Visning

Publicerat: 2010-10-12 Kl: 10:12:32 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Nu har jag städat en del här på morgonen inför visningen imorgon.
Har en gullig mor som hjälpt till att putsa fönster och när hon slutar idag så kommer hon hit igen och hjälper till, jättesnällt=) uppskattas till tusen. Efter jobbet imorgon så bjuder hon även på middag eftersom vi inte kan åka hem då det är visning.

Snart ska jag och joline sticka iväg till jobb/dagis. Skönt att allt rullar på så bra. Hon trivs på dagis med alla kompisarna. Lillgumman min är inte så liten längre :) Stora och bestämda ettåringen.CharmtrollPratar i telefonen :)

Längtar

Publicerat: 2010-10-08 Kl: 11:11:19 | I kategori: Vår vardag | 1 kommentarer

Längtar så fruktansvärt tills vi har tillträde i huset!
Kommer bli så himla skönt att få större. Och hur kul kommer det bli att inreda alla rum? Så jäkla kul!!

Längtar även tills man kommer in sig mer i jobbet på MIO, just nu känner jag mig helt lost. Det är sjukt mycket att kunna, det trodde jag inte innan. Detta är en stooor utmaning för mig och jag ska fan greja det!

Inatt sov gumman hela natten i sitt rum igen, kännde mig superutvilad när vi vaknade vid 7. Gumman hon sov vidare till halv 8 hon. :) Gulljänta.

Ikväll blir det myskväll med familjen och imorgonbitti är det jobb på LIDL som gäller, kul. :) Var ett tag sen och jag trivs verkligen där med all personal och uppgifterna. Inte alla som har tre jobb direkt, haha.Mammas hjärta <3

Mysmorgon!

Publicerat: 2010-10-07 Kl: 08:57:20 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Börjar ju inte förrän halv tio så jag och joline har hunnit med lite mysmorgon.
Men gubben saknas enormt mycket. :(Såfort jag satt på webcamen så började hon vinka!:D.. och skratta :DLillstrumpan för några (?) månader sen

Nytt nytt nytt!

Publicerat: 2010-10-05 Kl: 13:59:14 | I kategori: Vår vardag | 3 kommentarer

Känns som ett helt nytt liv jag lever just nu!
Förra fredagen så sålde vi vår saab 9-5 kombi som vi haft i 1,5 år. Bilen som tog oss hem från BB för ett år sen, bilen som jag alltid älskat. En annan barnfamilj är nu lyckligt lottad som äger den.

Eftersom vi ska flytta ut på landet så behöver vi en bil som är fyrhjulsdriven, har även bestämt oss för en diesel eftersom den är starkare i motorn men den drar även mindre. Så just nu är nicke och provkör en ny bil åt oss. Blir någon Jeep-aktig bil som är lite högre ifrån marken. Man behöver inte ha en kombi för att man är en barnfamilj;) Vad det blir får ni se senare.

Har även jobbat min första dag på MIO, var mest utbildning, inga kundmöten. Imorgon ska vi titta lite på kassan och hoppas på kundmöten med, de är mest givande. Sen kommer det rulla på. Har 1 månads uppsägningstid på MM så blir kvar där oktober ut. Ska bli så himla SKÖNT att jobba hemma i min hemstad!! Rena rama lyxen för mig som pendlat i 3 år. Detta behövde jag!! :D Och jobba inom inredning, hur kul?! :D:D

Sist men absolut inte minst, 15 november är huset vårt! Tre nya grejer, samma månad!Utsikten från "vår" inglasade veranda!Inbjudande ;)