Min bikini

Publicerat: 2010-03-31 Kl: 08:11:26 | I kategori: Min shopping | 0 kommentarer

Rösta på min bikini som jag designat via nelly.com
Man kan bland annat vinna en solresa, hawaiian tropic-kit, presentkort på nelly.com och vinnarbikinin.

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!

Egen barnmat, risotto!

Publicerat: 2010-03-30 Kl: 12:41:23 | I kategori: Recept | 0 kommentarer

Gjorde nyss risotto till lillan som var väldigt uppskattad!
Tycker det är kul att prova och plus att det blir mycket billigare än att handla massa barnmatsburkar..

Här har ni receptet:

Ingredienser 
2 dl ris
4 dl vatten
Fint hackad kokt kyckling
1 dl gröna ärtor
1 banan
2 dl kokosmjölk

Koka upp riset i ca 10 in, sen kan du tillsätta ärtorna, bananerna(skivade) och kokosmjölken. Skär upp kycklingen i små bitar och koka upp den på sidan om. När kycklingen är helt genomkokt kan du hälla i det i risotton. Koka ihop allt i ca 10 minuter till. Mixa tills du känner dig nöjd med konsistensen.

MUMS, tyckte joline!

Ny vecka

Publicerat: 2010-03-29 Kl: 14:23:52 | I kategori: Joline 6 månader - 1 år | 1 kommentarer

Ja hörrni, nu är det ny vecka igen!
Dagarna går fruktansvärt fort nu för tiden, snart jobbar man igen och jag längtar! Få tillbaka vardagen! Men först ska joline få ha sin allseles egna dag, hon ska döpas. Det blir kul, lite pirrigt att stå framför alla i kyrkan men som tur är så tittar ju alla på joline :)

Helgen var sådär, gubben gjorde sig illa och joline är fortf krasslig. Nästa helg blir betydligt bättre. Jolines kusin med familj kommer och hälsar på. Gubben jobbar bara kortvecka med, så härligt! Synd äre dock att det inte blir nåt babysim i veckan men vi åker kanske upp och badar ändå, det är ju så myysigt.

Jag vill så gärna ha vår nu, döleds snön!



Jag har humör jag också!!



Haha, mamma, det här var kul.



Världens sötaste onge!



Två tandsebissingar. Syns dåligt på bilden :/



Dansar lite..



Hur hamnade jag här?!



Älskar att bada, det blir vatten överallt.



Mamma, jag kan själv

Oj, vart en del bilder.. så kan det gå.. :)

Det fick bli såhär tills vidare..

Publicerat: 2010-03-29 Kl: 13:38:24 | I kategori: Vårt hem | 4 kommentarer





Märks det att jag älskar att pyssla?

Efterlyser!!

Publicerat: 2010-03-25 Kl: 14:09:03 | I kategori: Vårt hem | 1 kommentarer

Är ute efter ett nytt vitrinskåp, ett smidigare som inte tar upp så mkt plats!
Gärna nåt i stil med IKEAs "bertby", färg spelar ingen roll ska ändå måla vitt;


Såå, är det nån som har nåt liknande eller kanske just detta skåper till övers? Jag vill köpa!

Borsta tänderna

Publicerat: 2010-03-25 Kl: 09:07:38 | I kategori: Filmsnuttar | 1 kommentarer



Så duktig liten tjej! Hon älskar att borsta tänderna.

Min älskling

Publicerat: 2010-03-24 Kl: 14:49:02 | I kategori: Vår vardag | 3 kommentarer



Är så fruktansvärt glad att jag har min niclas.
Han stöttar mig till 100%, finns alltid för oss, ger oss så himla mycket kärlek och värme. Jag är lyckligt lottad, min karl är helt enkelt bäst. Älskar dig hur mycket som helst gubben.

Sjuk igen!

Publicerat: 2010-03-24 Kl: 13:19:54 | I kategori: Joline 6 månader - 1 år | 0 kommentarer

Har inte haft nån ork att uppdatera seriöst!
Joline är väldigt besvärlig nu om man får säga så. Ska egentligen inte klaga för jag vet att andra har det tuusen gånger värre. Men ett litet leénde från lillgumman så är allt grin glömt :) Har haft några dagar när jag trott jag skulle bli tokig av allt skrik men det har väl gått bra, haha. Hon har varit sjuk över en vecka med hosta och massa snor. Självklart är hon less och slut, dumma förkylning som inte vill ge sig. Har varit på vårdcentralen idag och fått slemlösande hostmedicin så de borde göra susen.

Det som är så himla roligt eller vad man ska säga, det är att om vi är borta, t.ex. på gymmet, där är hon världens ängel och sitter och leker själv. Det går inte hemma, då måste jag vara med mamma hela hela tiden, eller pappa på kvällen då. Nu när nicke var hemma på lunch var hon hur lugn och gó som helst, skitglad, såfort nicke slog igen dörren började hon gnälla ;) haha. Men nu har vi busat som tokar och just nu står hon i sin gåstol och drar i gardinerna, det var tydligen jätte kul. Det är underbart att ha barn vilket som! Klart hon måste få gnälla hon med, i lagoma mängder, haha.

Imorgon är det babysim igen, förra veckan missade vi ju pga hostan. Är egentligen kluven om vi skulle gå denna vecka men vatusan, har redan missat massvis av gånger. Får ta det försiktigt med dyken..













Bildbomb!
Nu när hon varit sjuk har hon somnat mot mitt bröst hur många ggr som helst, finns inte mysigare än det asså, gosjänta.

Joline är suris

Publicerat: 2010-03-23 Kl: 07:51:31 | I kategori: Filmsnuttar | 3 kommentarer



Jag tror filmen säger det mesta!

Igår var det en grina-för-allt-dag. Men sen när pappa kom hem, ja då var allt bra igen.

Vardagsrummet

Publicerat: 2010-03-19 Kl: 12:39:57 | I kategori: Vårt hem | 4 kommentarer



ser ni joline?







Vitt vitt vitt, jag älskar vitt. Jag hatar fondväggen, vad tänkte jag? Är jag dum om jag målar vitt?

Joline säger tutte

Publicerat: 2010-03-18 Kl: 12:45:41 | I kategori: Filmsnuttar | 2 kommentarer



Visst sjutton säger hon tutte?;)

6 månader, ett halvår <3

Publicerat: 2010-03-17 Kl: 09:30:58 | I kategori: Månad för månad | 1 kommentarer



Hej allihopa, nu är jag minsann ett halvår gammal!
Lite synd att vi inte varit på BVC på ett bra tag för nu vet jag inte riktigt vad hon väger eller hur lång hon är, men växt det har hon gjort. Nu använder vi nästan bara 74 i kläder och vi har hur mycket som helst som inte ens är använt i strlk 62/68, det går för fooort. Nu har hon tagit 5-månaders vaccinet och hon grinade till några sekunder men sen var det bra, skönt. Hon vart inte dålig mot kvällen heller så det var toppen, enligt distriktssköterskan beror det på hennes knubbiga lår ;)

Nu är det full fart på denna donna, hon kan nu sitta själv och leka med sina leksaker, åla runt på golvet ett bra tag innan hon blir leds, hon kan ta sig upp på knä men vet inte hur man kryper iväg.. När hon sitter brukar hon dansa (gungar fram och tillbaka), ser jätteroligt ut :) Ända sen hon var bara nån månad så har vi spelat med munnen på henne så hon låter som en indian, nu kan hon göra så själv. Hon älskar när man sjunger imse vimse spindel och bä bä vita lamm, då blir hon tyst, även om hon skulle gallskrika.

3/3 kännde mamma första tanden för första gången, den var tokvass och efter en vecka kom nästa. Små risgrynen, så himla söta små tänder. Har köpt tandborste nu så när vi borstar våra ska lillan borsta sina.

Maten går det superbra med, hon älskar mat och nu har vi börjat prova kött. Kyckling och köttfärs, ska nu i dagarna testa att göra nån fiskgryta så får vi se om hon gillar det med. Vi har fått in bra rutiner och jag ammar bara på morgonen nu för tiden, det är mest för att jag tycker att det är mysigt och för att andra tider på dagen så har hon inte ro att ligga och amma. Så småning om när jag börjar jobba så blir det välling istället för ammning. Det var längesen hon åt på natten nu, så himla skönt. Skulle hon vakna på natten så vaggar vi ner henne igen, jag är tjurig, ingen mat på natten.

Sovrutiner går det sådär med, jag vågar inte ropa hej innan jag kommer över bäcken om ni förstår.. Ett par dagar nu har hon somnat innan 8 och sovit till 7-8 på morgonen så det är ju perfekt men det kan ju rubbas när som helst känns det som. Mamma och pappa behöver ensamtid på kvällen, det är så himla viktigt!

Såhär vart det

Publicerat: 2010-03-16 Kl: 12:32:53 | I kategori: Vårt hem | 0 kommentarer

Nu är vi något sånär klara i vardagsrummet.
Blev en vit tvbänk eller rättare sagt två vita köksstommar som sitter brevid varann på väggen. Man får inte vara dum inte. En vägghängd tvbänk kostar multum, två vita köksstommar kostar lagomt:)



Nu när joline börjat åla och när hon börjar krypa är detdär toppen. Inga sladdar som går att komma åt och dra i och inga knappar som går att trycka på. Hon får aldrig upp skåpluckorna, det är omöjligt. Så detta är perfekt. Sen blev det supersnyggt med är himmulens nöjd. Nu vill jag bara ha bort vitrinskåpet som är i ek. Istället vill jag ha ett i vitt såklart, för vitrinskåp är bra. 

Sugen på ny TV/media möbel?

Publicerat: 2010-03-11 Kl: 16:27:26 | I kategori: Vårt hem | 1 kommentarer



Till salu: Jättesnygg tv/media möbel i EK! (se bild)

Nypris 4500:-, NU: Bud?

Helt mör

Publicerat: 2010-03-11 Kl: 14:10:35 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Mör i hela jäkla kroppen, need some rest nooow.
Tränade en sväng igår med My och linnea och det var ju hundra år sen de hände sist.. Shit, och idag så har vi varit på babysim så jag har konkat runt på joline i babyskyddet, pust.. Så nu är jag helt död. Tur lillgumman sover för jag behöver vila.

Ikväll kommer några tjejer hit och äter onyttigt och tjattrar så snart måste jag sätta igång att dammsuga och röja upp lite här. Orkar egentligen inte men aah.. drar en liten repa med snabeldraken iaf.

På återseénde!

Bildbomb på sötnosen!

Publicerat: 2010-03-08 Kl: 13:51:39 | I kategori: Joline 0 - 6 månader | 5 kommentarer













Hon är så himla fin, vår tjej!

Bland de största misstagen jag gjort är att sälja min systemkamera.. Tycker det är tokakul att fota och det blir ju så himla mycket bättre bilder än en kompaktkamera. Nu har jag ju turen att jag fick en riktigt bra kamera av gubben i födelsedagspresent, men hade inte varit fel med en systemkamera med! DOH! tänkte att jag aldrig skulle orka släpa på en systemkamera men vid närmare eftertanke, jooo det hade jag orkat..

Godkänt!

Publicerat: 2010-03-08 Kl: 12:10:09 | I kategori: Joline 0 - 6 månader | 0 kommentarer

Jag lagade nyss pasta med broccoli och majs till joline och jag fick helt klart godkänt!
Det känns bra ;) nämen, jag ska göra egen barnmat sålänge jag har tid och orkar. Dock ska vi köpa efterrättsburkar, är ganska dyrt med bär osv så det blir bättre. Banan, äpple, päron kan hon ju äta :)

Ska börja med nya matrutiner med. Purée brukar hon äta vid 4 men hon ska få äta det redan vid 12.

Såhär vill jag att våra dagar ska se ut:

(amma på natten om det behövs, helst inte)
08.00 - vaknar och ammar.
11.00 - (mellanmål) sitter med oss när vi äter lunch, får majskrokar/smörgåsrån.
12.00 - äter purée + efterrätt
nånstans emellan - (mellanmål)
16.00 - äter gröt
20.00 - välling i sängen

ammar emellan om det behövs! vore ju underbart om hon somnade i tid nångång. Nu somnar hon oftast vid 10 halv 11 nångång ochdet är alldeles för sent. Vi har gett gröten vid 19 och så blir det så tätt inpå vällingen..

(såhär vill jag alltså att dagarna ska se ut, de gör inte de ÄN)

Vad har ni för rutiner på era barn?

Vår?

Publicerat: 2010-03-06 Kl: 14:08:38 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Man får verkligen vårkänslor när det är såhär soligt och varmt ute.
Kom precis in efter en prommis på ca 45min. Hälsade på pappa niclas en stund med, han jobbar och sliter han. Stackars gubben, men han hade ju lovat att göra det där i helgen, hur skulle han veta att det skulle bli toppenväder :(

Jag får sån gó lust att skotta fram altanen för det blir supervarmt mot väggen där. Imorgon ska vi skotta av taket iallafall innan snön blir för tung nu när det smälter.

Nu visar de alla avsnitt av 16 and pregnant på MTV, hade sett 2 avsnitt redan men de andra hade jag missat. Har hört om när ett par bestämmer sig för att adoptera bort sitt barn och nu fick jag se det. Gud vad moget beslut men fytusan vad jag känner med dem. Vilken smärta, ångest och huuuaaa.. jag grinade en skvätt!



Längtar tills man hittar sånna hära..

Härligt väder!

Publicerat: 2010-03-06 Kl: 10:31:19 | I kategori: Joline 0 - 6 månader | 2 kommentarer

Ja, vilket underbart väder, tänk att gå en prommis med vagnen hela familjen..
Men nee, niclas åkte nyss och jobbade lite "extra";) tråkigt men det behövs. Dessa månader har det varit mycket utgifter. Dock får man ju prioritera! Jag badade nyss gumman, hon hade ätit majskrokar och det var gegga överallt, haha. Hon plaskade på som ett tok. Var längesen vi babysimmade nu, 3 veckor sen, hon skulle behöva en stor pool nu faktiskt så mycket som hon sprattlar och plaskar. För ett tag sen åkte vi ner till svärmor för att låna deras bubbelbadkar, var hur mysigt som helst. Hela familjen fick plats! Sånt blir det i nästa hus ;)

I torsdags tog vi ju sprutan, gick hur bra som helst och hon fick ingen feber eller nåt. Hon var snarare gladare än vanligt, vi skrattade och busade som tokar och på kvällen så åkte vi ju till birsta, där hade hon så mycket att kolla på så.. Alltså, inget gnäll, grin eller feber, tjoo :) Det gillar mamma! Men vet ni vad mamma märkte istället? En tand!! Den är påväg upp och den är jättevass.



Stortjejen! Vart är min bebbe?:)

Föresten, kan en soffa vara för skön?
Nu har vi somnat i soffan tre kvällar i rad, första kvällen somnade nicke och joline, andra kvällen jag och joline och igår somnade alla tren..

Förändring i vardagrummet

Publicerat: 2010-03-05 Kl: 14:47:56 | I kategori: Vårt hem | 4 kommentarer







Jag gillar't! Köpte även en mediabänk, den också i vitt för nu ska eken bort!
Blev ett fyrkantigt bord ändå, fanns inget runt bord i den storleken vi behöver Ø 90! Hade lite bråttom då vi skulle iväg på babykvällen på barnenshus med. Blev en bilbarnstol till gumman där för halva priset så jag hoppas den kommer bli bra.

Soffan har kommit!!

Publicerat: 2010-03-04 Kl: 12:07:29 | I kategori: Vårt hem | 0 kommentarer

I tisdags när jag var på öppna förskolan fick jag beskedet att soffan kommit, äntligen!!
Vi hade beställt hemkörning på den så nicke ringde direkt och tänkte boka hemkörningen och tänkte att det skulle gå direkt nrä han slutar då vi bor typ 500 meter från mio. Men nepps, gick bara idag torsdag så då hämtade vi soffan själv. Jävla dålig service! För det första har vi väntat en vecka mer än vad som var sagt. Men men, that's life.

Har inte knäppt några bilder än då vi inte har nåt passande vardagsrumsbord. Vi ska ner till birsta efter nickes jobb och fixa det. Är även babykväll på barnenshus så vi hoppas på att komma hem med en ny bilbarnsstol till gumman.

Bilder på soffan kommer imorn..

Stolt

Publicerat: 2010-03-04 Kl: 12:00:41 | I kategori: Joline 0 - 6 månader | 0 kommentarer

Nu har vi nyss varit och tagit 5-månaders vaccinet.
Joline var så himla duktig, hon fick sitta i pappas knä och när de stack henne så grinade hon till men det var över på minndre än 1 minut. Jag får en klump i halsen direkt när jag ser sprutorna, gillar det inte. Fytusan! Allt som har med sprutor och blodprov att göra är bara för hemskt enligt mig.

Har köpt hem alvedon-suppar ifall hon blir dålig ikväll men jag hoppas hon klarar sig!

Joline sitter

Publicerat: 2010-03-03 Kl: 15:18:35 | I kategori: Filmsnuttar | 2 kommentarer



Nu är joline tokduktig på att sitta, dock kan hon fortf tippa så man får vara berädd. 
Vår gójänta ♥

Vad tycker ni, vill ni se mer filmsnuttar? Vi har ju en hel del på lager och mer blir det för varje dag ;)

Utvilade & friska

Publicerat: 2010-03-02 Kl: 10:55:04 | I kategori: Joline 0 - 6 månader | 2 kommentarer

Nu är vi hemma i Härnta igen, har dock varit det sen i söndagskväll.
Har varit alldeles för utmattad för att logga in här och skriva. Men nu imorse tog vi en rejäl sovmorgon, det behövdes. Har sovit alldeles för lite i helgen. Har insett att vi behöver införa rutiner för lillgumman. Vad har ni för ät/sov rutiner för era 6månaders? Vi åkte iallafall till syrran i GBG vid 1 i torsdags, framme halv 3 nångång, var världens snöstorm där nere och hemma lämnade vi ett soligt härnta. Var jättetrött efter flygningen, satt ju som på spänn ifall lillgumman skulle bli ledsen men det gick jättebra. Hon sa inte ett knyst och strax innan landningen somnade hon.

Väl framme så placerade vi oss i soffan, mamma och syster fick gå och handla på affärn medans vi vilade, helt jäkla matt. Gumman somnade vid 10, skulle helst se att hon sover redan 7-8 nångång. Halv 9 vaknade hon och sen gjorde vi oss iordning för att gå på frölunda torg. Sen åkte vi hem, tina och jag for iväg på K-Rauta och köpte färg m.m. sen hem igen för att måla om tinas kök.

På lördagen så gick vi först på erikshjälpen, sjukt mycket folk och sjukt mycket grejer, kul faktiskt. Hittade 2 dixie ljuslyktor som jag redan har fast i en annan färg, en ikea vas som jag oxå har några av och hör och häpna, en dop-klänning för 75KR. Fin faktiskt! Sen åkte vi till media markt, barnenshus osv.. Hem igen och käkade oxfile, bakpotatis med en klick vitlökssmör, sås och sallad, MUMS! Sen tapetserade jag och tina köket, vart superfint! Det är inte så ofta man kan hjälpa till hos henne då hon bor så långt bort. Var 3-4 år sen jag var där sist.



Fiint

Söndagen kom, dags för hemresa. Gick väl helt ok med flygningen då. Har ju hört ungar som varit värre om man säger så, haha. Hon hade jättesvårt för att sova men var övertrött så det vart en hel del grin och självklart skulle vi tydligen mellanlanda i borlänge, typiskt när hon var på de humöret. Matade hon men de hjälpte inte, lekte men det hjälpte inte. Tillslut matade jag igen och då somnade hon, skönt för henne. Sen kom gubben och hämtade oss på midlanda! Saknade han som en tok hela tiden, men det är bra att vara ifrån varann oxå.



Med mormor på midlanda



Flyga flygplan



Äntligen framme



Cool ;)



Hälsa på kissemissen smilla



Äter majskrokar i vagnen



Morgonmys med moster