Milo Kurt August 29/9-2012

Publicerat: 2012-09-30 Kl: 08:26:22 | I kategori: Milo 0 - 6 månader | 1 kommentarer

Igår hade vi dop för vår Milo. Gick väldigt bra i kyrkan. Inget gnäll eller grin trots lite feber och mycket dregel och kliande pga tand. Han var så duktig och Frida sjöng som en ängel (som alltid). Väldigt mysigt var det i kyrkan iaf, lagomt stor kyrka och snabb präst som inte sölade på ;)

Fikat hade på på mammas jobb, ängecenter, lokalen var väldigt passande och vi dukade iordning väldigt fint med tema i ljusblått och vita prickar. Bjöd på smörgåstårta, marängtårta och bullar. Lagomt är bäst!

Gåvorna öppnade vi hemma för att ha lite koll på vad som var från vem osv. Väldigt fina grejer fick Milo han är supernöjd ;) tackar så hjärtligt till alla som kom <3

Stolt

Publicerat: 2012-09-17 Kl: 22:00:34 | I kategori: Milo 0 - 6 månader | 1 kommentarer

Måste även berätta att vid fyra inatt låg jag och tänkte vad stolt jag var över Milo som sov så himla bra (frågan är, varför sov inte jag?!). När man är inställd på att vakna och behöva vagga och greja så blir det lite knas :)

Iallafall så var det sjätte natten på vår försöka-sova-hela-natten-utan-mat metod. Berättade ju om första och andra natten va? Tredje natten var det vaggning som gällde och även fjärde. Femte natten var hemsk! Sov inte mycket! Men inatt, sjätte natten, hur duktig var han inte då? Gav nappen tre gånger och sen var det bra :-) 6 ville han ha mat! Jag är otroligt nöjd men bättre kan det ju alltid bli ;)

Det kan ha bidragit att han slapp hosta och vara täppt i näsan men sen märkte jag att han gärna vill sova på magen. Det gillar inte jag men jag gillar att ha lugn och ro på natten. Huvva, kluven som tusan..

Vi håller tummarna för en lugn natt igen!

Ehm.. Nu kom Joline in till oss! Bäddmadrassen funkade uppenbarligen inte.. Suck :)

Tre år!!

Publicerat: 2012-09-17 Kl: 21:28:08 | I kategori: Joline 2 - 3 år | 0 kommentarer

Världens underbaraste unge fyller år idag! Hela tre år!!

Hon är inte född förrän 10 i 11 så vid den här tiden var vi på förlossningen och jag hade riktigt ont :) Nicke masserade ryggen så jag fick skavsår, haha.

Imorse klev jag upp och gjorde iordning frukost på sängen med välling, mackor, tårta och ljus och Nicke såg till att joline inte vaknade medans. Sen sjöng vi tillsammans tills lillan vaknade :) hon tyckte det var mysigt men lite knasigt. Paket fick hon med och det var uppskattat som alltid, ingen kräsen unge direkt!

När vi sjöng började känslorna komma fram. Kan inte fatta vart tre år tagit vägen. Det var ju igår jag fick upp henne på bröstet?! Nähä inte det?! Vår älskade unge börjar bli stor!

Denna dag har hon fått styra helt :) hon ville åka på himlabadet med bara mamma & pappa, lillebror fick stanna hos farmor (det gick såklart toppenbra). Sen gick vi på lite affärer och joline fick en bäddmadrass till hennes säng så hon förhoppningsvis ska börja gilla den mer. Efter vi varit i Sundsvall hämtade vi Milo och for för att äta på Big Boy som Joline bestämt.

Sen hem för att åka fyrhjuling som hon fått av morfar i present! Den är väldigt populär :) så vi var ute i två timmar. Blev även massa gungande då Joline fick en gungställning av farmor :-)

Vår tjej har fått så otroligt mycket fina saker och kalasen har varit helt underbara! Hon är hur nöjd som helst och det värmer våra hjärtan.

Vi gör allt för dig Joline! Du är mammas och pappas kärlek <3 Älskar dig!

Kalas & tand

Publicerat: 2012-09-16 Kl: 10:31:07 | I kategori: Vår vardag | 1 kommentarer

Igår var det kalas med släkten för joline!
Joline var på sitt bästa humör och blev så glad för alla sina paket :)

Idag kommer våra och jolines kompisar hit på fika och Pippi-tårta! Ska bli kul,

Måste oxå informera att Milos första tand spruckit igenom idag eller inatt. Den syns inte så mycket men den känns desto mer <3 han har inte varit snabb på mycket men en tand ska han ha när han bara är 5 månader. Skitunge :) tur vi inte ammar så mycket längre.

Fem månader

Publicerat: 2012-09-13 Kl: 19:43:56 | I kategori: Månad för månad | 0 kommentarer

Tiden springer förbi! Världens finaste bebis är redan fem månader gammal. Stanna klockan, snälla..

Nu händer det saker hela tiden känns det som. Så fort man lägger ner honom så rullar han över till andra sidan för att sen rulla tillbaka. Han har även börjat dra sig runt (snurra) när han ligger på magen. Inte framåt än men det är nog inte långt bort. Han tränar att hitta tyngdpunkten när han sitter och ibland hittar han den rätt bra. Bättre och bättre iallafall ;) gåstolen älskar han. Börjar att ta gå-steg i den så framåt kommer han.

Herromdagen var Min mamma här och då höll hon Milo i händerna och provade "gå" med han och japp, det gjorde han. Blev helt chockad då vi provat med det men han har tvärvägrat ta några steg men med mormor gick det minsann bra. Så nu tränar vi det också.

I Turkiet hittade Milo fötterna så de är väldigt intressanta. Han är väldigt duktig på att greppa saker med och flytta mellan händerna. Det kliar fortfarande i tandköttet men han dreglar inte lika mycket. Slipper ha haklappar på han iallafall. För någon dag sen hade han feber troligtvis pga tänderna. Var lite konstig i magen med så snart kanske det dyker upp ett riskorn :)

Smakisarna går bra. Varje morgon äter Milo gröt med plommonpure och det blir bara godare och godare. Annars brukar vi mosa det vi äter till middag så han får smaka. Så han har provat potatis&lax, potatis&köttbulle, potatis&broccoli.. Ofta tjöjs han men vill ändå ha mer :P skräckblandad förtjusning. Efter maten idag fick han prova lite mango, det var mumma.

Milo har alltid ätit på natten sen han föddes och jag kan räkna på en hand de gånger som han sovit mer än tre timmar i sträck. Kände att ny får det vara nog så i förrgår bestämde jag att vi måste vänja bort det. Första natten gick hur bra som helst. In med nappen istället bara (varför har jag inte gjort det tidigare) han sov till halv 7 från kl 7. Det är jag supernöjd med! Inatt vaknade han vid 4 och jollrade, vände sig på mage och allmänt bara var vaken. Försökte stoppa om men det gick inte. Så fick kliva upp och vagga, tillslut så somnade herren. Vaknade halv 6 igen och då är det väl ändå morgon så då fick han sin slurk mat, nöjd som han blev somnade han om en timma :)

Hoppas verkligen på bra resultat i natt igen! Sen är det väl bara truga på. Vill att han ska sova sin säng hela nätterna då vi redan har en annan som gillar att ta plats i vår säng :)