Framsidan

Publicerat: 2010-05-31 Kl: 16:45:14 | I kategori: Vårt hem | 3 kommentarer





Lyckat

Publicerat: 2010-05-31 Kl: 10:56:48 | I kategori: Vår vardag | 2 kommentarer

Igår firade vi ju som sagt gubben min i efterskott på födelsedagen!
Det blev väldigt lyckat och gubben var nöjd så då är jag nöjd. Vi åt som jag skrev förut, kallskuren fläskfilé, potatisgratäng och sallad med vattenmelon i. Var jättegott. Gjorde även en tårta med 4 lager så det vart rätt hög, men god som tusan blev den.



Där har ni tårtan, nu ser den inte speciellt stor ut men vi fick ut 20 bitar av den iallafall, haha. Bad nicke knäppa kort på den innan alla tog för sig. Det gjorde han, men med mobilen.. Blir inte alls lika bra bilder då :P Fy gubben!

Synd att det inte var något vidare väder, emellanåt var det blått på himlen och emellanåt regnade det, tråkigt. Så vi satt inne, synd nu när vi har en stor fin uteplats men men vädret rår man inte för.

Nu är vi snart klar på framsidan med, skönt, undrar om vi kommer hitta på nåt nytt projekt då eller om vi kommer njuta av sommaren? haha. Det visar sig.



Hade inge mera virke till staketet, ska köpas och det ska även målas vitt, sen är det klart.

Framsidan just nu

Publicerat: 2010-05-27 Kl: 14:12:03 | I kategori: Vårt hem | 1 kommentarer



Grått foder ska upp runt lillfönstret och en liten lucka ska täcka elskåpet brevid ytterdörren. Ny belysning, nya siffor till huset, nytt staket och ny trall ska också dit.



Blir lite fräshare såhär..



Framsidan innan. Brunt och fult, ej fungerande belysning, två fula dörrar och helt utsliten trall och staket.

Skitväder

Publicerat: 2010-05-27 Kl: 14:05:03 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Jag som hade hoppats på finväder, icke sa nicke.
Vill få klart på framsidan men det är svårt när det regnar. Jag kan heller inte göra så mycket själv under dagarna när gubben jobbar. Det jag kan göra är att måla. Snickra är väl lite väl överkurs för mig.

Igår var vi ner till birsta, skulle köpa arbetsbyxor och ett nytt bakhjul till min cykel så jag kan cykla i sommar. Vi skulle även hjälpa niclas mormor & morfar att köpa ny tv. De hade hittat en på siba men jag föreslog att vi skulle kika in på jobbet en sväng ändå. Slutade med att de köpte på jobbet för nere på siba fick man sjukt dålig service.. Vart samma pris ändå, eftersom Media markt kör en TVkampanj som ger 20kr i presentkort per Tum på tvn.

Pratade lite med min avdelningschef där nere och den 15onde börjar jag jobba. Varje tisdag och onsdag, spännande.. Sjukt mycket som är nytt och jag kommer inte ens kunna hälften. Förhoppningsvis kommer man in i det ganska fort. Ska även jobba på LIDL här i stan sammtidigt, har fått ett sommarvikariat men sen hoppas jag även på lite till hösten, man kan alltid hålla tummarna :) Annars så har jag ivf fått lite mer erfarenhet på vägen..

Medans jag jobbar så kommer niclas vara hemma med joline, behöver jag säga att han längtar? haha. Det ska bli skönt att jobba men ändå kommer man bli lite avis dom där dagarna det är varmt och skönt ute. Förhoppningsvis har vi några lediga dagar tillsammans.

I tisdags fyllde gubben år men vi flyttade kalaset tills nu på söndag så då hoppas vi på bra väder så vi kan använda vår altan! Så moder jord, fixa det nu!! Vi ska nog bjuda på kallskuren fläskfilé, potatisgratäng och nån god sallad. Det är bra mat ifall att det blir så att man måste sitta inne, skulle vi grilla så måste det ju vara bra väder?!:) Sen blir det självklart nån slags tårta med. Han hade redan fått en högtryckstvätt av mig i förskott så på sängen så fick han en hink med bilschampoo, tvättsvampar, fönsterputsdukar osv..

Ska ta och avrunda nu, lillan sover en sväng så jag ska väl passa på att göra sånt man inte hinner annars.
Haré bra! Kram!

Altanen är klar

Publicerat: 2010-05-19 Kl: 12:47:24 | I kategori: Vårt hem | 2 kommentarer

Ja, nu har det varit fullt upp nästan varje dag.
Det är inte helt fel, jag älskar sommaren, det finns så himla mycket mer att göra. Nu är vi iallafall klar med altanen, eller det är lite staket kvar att måla och sen så ska vi hitta en markis som passar ovanför vardagsrumsfönstret. Sen så ska vi ha ett 'segel' över matplatsen på altanen. Vi behöver även en utemöbel, haha.




Förra året i juni.



IDAG, en regnig dag i maj. Lite skillnad eller?

Seeeen ska vi börja med framsidan.. Brädslå om huset så vi får bort den gammla förrådsdörren som inte används och entrédörren ska bytas. Sen ska det målas i samma färg som baksidan.



Det ska alltså inte se ut såhär någe mera. Kommer bli i samma stuk som baksidan.
Kommer bli naaajs.

8 månader

Publicerat: 2010-05-19 Kl: 08:48:56 | I kategori: Månad för månad | 2 kommentarer

Nu är lillan 8 månader gammal, om 4 månader är hon 1 år!! Jag kan inte förstå det, kan ni?
Igår var vi på BVC för en vanlig koll, det var ju 3 månader sen så det var kul. Nu är Joline 71cm lång och väger 9190gram. Viktkurvan har planat ut men det är inte för att hon äter mindre utan för att hon rör sig mer så det är bara normalt. Allt såg fint ut och vår sköterska berömmer alltid Joline.

Hon frågade även vad Joline kan nu. Då bad jag Joline vinka; ja minsann vinkade hon. Men kan du dansa då?; Jaa, det kunde hon också. Och klappa händerna?; Japp, lätt som en plätt. Men vart är lampan?; "Dää" också pekar hon på lampan. Hon frågade även om Joline säger nånting och det gör hon ju: Tutte har hon sagt ett tag nu, sen är det ju "dää" (där), mamma och pappa. Nu kan hon även gå runt med lära-gå-vagnen själv, hon brukar gå mellan mig och niclas. Vi har lagt en tungd i vagnen för annars så lyfter hon den och trillar. Men med tygnden i så kan hon släppa taget och sätta sig ner på rumpan själv.

Vi har fått besked om att Joline har fått dagisplats till hösten. Hon kommer gå på sörgårdensförskola och det kommer bli superbra. Hoppas hon får många snälla kompisar.

Hon har sovit oroligt ett tag nu, vi märker att det är närhet av oss hon behöver. Så vår bvc-sköterska tyckte att vi skulle ta in hennes spjälsäng till vårt rum och det har vi ju funderat på själva med men det har inte blivit av direkt så hon har fått sovit med oss i vår säng ett tag nu. Men igår kväll tog vi in hennes säng och hon har sovit i den hela natten. Gick superbra så jag hoppas på att det fortsätter så. 

Maten går fortfarande jättebra, hon är inte kräsen direkt! Vår lillstumpa ♥



Veckorna som gått..

Publicerat: 2010-05-11 Kl: 11:03:52 | I kategori: Vår vardag | 2 kommentarer

Har inte blivit så många uppdateringar här på sistånde.
Tänkte sammanfatta de veckor som gått med lite bilder.



Gjorde en cheescake till mig och gubben, mums. 



Nakenfisen med pop-up-lådan som hon älskar.



Påväg upp till övik. Mysigt i bilen.



Gummsan somnade hos morsan



Träffade nå tokar på stan i övik :D



Lillan kryper





"Är det nån där inne som tittar på mig?"



Pappa matar.



Haha, våran lilla rumpnisse.



Sover ute medans mamma och pappa grejar med altanen



En bra bit påväg, idag ska stolparna till räcket upp.



Nu imorse, ganska lika va?

Fanå!

Publicerat: 2010-05-06 Kl: 17:27:25 | I kategori: Vår vardag | 1 kommentarer

Spelade precis in en film på joline när hon vinkade!
Men det var tydligen fel filformat så det gick inte att ladda upp den. Får prova igen sen. Nu ska vi iväg till min farmor som fyller år idag! Ska bli mysigt. Älskar min farmor!!



Här vinkas det för fullt



Glada tjejer



Mamma får en gópuss!! MYS :)