5 månader

Publicerat: 2010-02-17 Kl: 12:10:13 | I kategori: Månad för månad

Nu är det den 17 februari vilket betyder att joline blir 5 månader.
Var på bvc förra veckan och då var "lillan" 65cm lång och vägde 8480g, välmående tjej. Skulle ha tagit 5 månaders vaccinet då men eftersom jag hade fått bältros så kunde hon ha viruset i kroppen och då verkar inte vaccinet så det blir om 2 veckor istället. Undra hur hon reagerar då när hon är mer med och förstår mer? Hua.. Nu använder lillan mest storlek 68 i kläder, har inte börjat med 74 än, tycker det är jobbigt att "lämna kläder bakom sig".

Nu kan joline vända sig från rygg till mage och tillbaka till rygg. Händer inte speciellt ofta men hon kan och det är huvudsaken. Vi har haft mycket sitt-träning och nu sitter hon jättebra själv, ibland tippar hon och då måste man vara berädd. Hon sitter en hel del i sin gåstol med, än så länge kan hon bara ta sig bakåt och i sidled, dock gör hon inte det medvetet. Har man henne ståendes på golvet och håller henne i armarna så har hon börjat gå med benen. Förut har hon bara stått blixtstilla.

Smakisarna fortsätter vi med och vi har provat 4 olika sorters gröter, nu kör vi på vanlig havregrynsgröt, mixad med stavmixer såklart. Har även provat potatis, palesternacka, potatis+palsternacka, ärter och morötter. Snart är det dags att blanda olika smaker. Frukt börjar vi med när hon är van maten. Mitt mål är att hon inte ska amma längre i maj för då börjar jag kankse jobba ;) Blir svårt för pappa att amma då, haha.

Sovrutinerna går hyffsat bra, oftast så sover hon i sitt rum i spjälsängen fram till morgonkvisten nångång då pappsen hämtar in henne. Då får hon käk och somnar om. Ibland kan hon grina redan vid 3 och ibland sover hon ända till 9 i spjälsängen. Vi är inga aviga jäklar som låter henne ligga där inne och vara ledsen utan hon får komma när hon vill (provar själklart om nappen funkar först).




Här är Joline är så lik mig från när jag var liten.



Mammamys!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback