Ett år äldre

Publicerat: 2012-10-30 Kl: 19:36:05 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Igår blev jag äntligen (?) 24 år! Wie!

Hade lite kalas på söndagen. Åt smörgåstårta och tårta :) fick mycket fina presenter med fast man blivit så gammal. Tycker verkligen inte att det behövs. Köp till barnen istället :) men visst är det kul.

Fick äntligen gummistövlar och fleecejacka. Det har fattats mig. Fick oxå en bakmaskin/hushållsassistent som jag tänkte prova imorgon :) måste bara komma på hur den funkar. Vart en parfym rikare och även presentkort, handväska, pengar, blommor, lotter och en skitfin tvättbräda!!

Tack så mycket världens finaste familj och släkt! Älskar er!

Fina underbara barn <3

Publicerat: 2012-10-24 Kl: 19:59:34 | I kategori: Vår vardag | 2 kommentarer

La Milo strax efter kl 18 och har precis lagt Joline. Har ofta så mysigt tillsammans på kvällarna nu. Joline får istf välling nu kvällsmacka och mjölk. Det sitter vi och fikar tillsammans vid bordet i lugn och ro. Sen så lägger vi oss och läser saga och Joline somnar efter några sidor. Rutiner är verkligen det bästa. Ångrar bittert att vi inte hade det på Joline förut. Det har ju blivit som bäst när vi fick Milo.

Våra veckor rullar på och snart har Joline varit på dagis i en månad efter sommarlovet. På måndagar är vi ofta hemma eftersom Joline är ledig då, helt underbart är det. Som en förlängning på helgen. Tisdag, då är det dagis för jäntan, jag och Milo passar på att gå på öppna förskolan medans. Onsdagar är det dagis igen och vi passar på att göra ärenden eller träffar några kompisar. Torsdag är sista dagisdagen för veckan och då brukar jag och Milo gå på erikshjälpen ;) fredagar är vi lediga och då handlar vi fredagsmys och fixar gomiddag tills pappsen kommer hem.

Försöker alltid vara kvar i stan när gumman är på dagis så det inte blir så mycket åkande fram och tillbaka. Idag fick vi äran att umgås med Sara och Axel, gick en repa på stan och lunchade gott, grabbarna var så duktiga!

Imorgon blir det erikshjälpen en sväng, skulle vara kul om nån ville hänga med :) men är väl bara jag av mina vänner som har sånna tokiga intressen. Mamma och syrran är trogna följeslagare iaf.

6 månader, ett halvt år! <3

Publicerat: 2012-10-16 Kl: 21:58:24 | I kategori: Månad för månad | 2 kommentarer

Ett halvår har gått sen vår älskade lilla prins kom till världen.

Idag fick vi äntligen komma till BVC och nu väger han 8060g och är 67cm. 5kg och 18cm längre än när han föddes. Vår goklimp.

Nu äter Milo bara fast föda sen en månad tillbaka. Välling morgon och kväll, gröt till frukost och burkmat till lunch och middag. Och gott är det :-) inte alls kräsen och det är jag glad för. Det blir så mycket lättare då.

Nätterna går mycket bättre sen vi fick börja med penicillin mot hostan. Nu sover Milo från 7 på kvällen till 6 på morgon, får peta in nappen nån enstaka gång. Duktig pojke.

Ålar fortfarande, mest bakåt och runt runt, men har en himla fart i gåstolen. I den tar han sig dit han vill. Har börjat rycka tag i gardinen och lite sånt. Sitter jättestadigt och har börjat hoppa väldigt mycket när man håller i honom. Så hoppgungan är uppskattad med. När man ska lägga ner han försöker han ofta sätta sig upp igen men det är lite kämpigt. Han har börjat röra sig lite smått när han hör musik eller när man sjunger och lite då och då "headbangar" han med huvudet. Verkar vara det nya, för det är superkul(?) haha! Och han börjar lystna till sitt namn!!!! :))

Annars så tränar vi på att klappa händerna och titta efter mamma, pappa, joline, lampan. Det går trögt ;) men ingen brådska för oss.

Penicillin

Publicerat: 2012-10-14 Kl: 09:59:00 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Nu går Lillgubben på penicillin i 10 dagar för han hade nån bakterie i näsan. Kul att få reda på det 2 veckor efter vi tagit näsprovet. Verkligen kul.

Sen vi började med kuren har han tom blivit värre i hostan och snoret, förvirrande. Sen kräks han upp penicillinet om han inte tar det i maten och det skulle man helst inte. Konstig i magen har han blivit med.

Igår var han väldigt svårsövd som han inte har varit på över 1 månad och vid 3 inatt hade han bajsat, det händer liksom aldrig annars. Sen hade vi en kamp för att få han att sova igen och vaknade igen vid halv 7 och då var det blöjbyte igen. Antingen är det penicillinet som gör att han får kass mage eller så är det tänder på G. Minns att joline vart superkonstig i magen när hon fick sina tänder.

Är så leds på alla sjukdomar nu! Kan vi få bli frisk och kry?! Inväntar magsjukan nu när joline börjat dagis igen! Uuääk.,

Jul

Publicerat: 2012-10-10 Kl: 20:03:09 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Både längtar och inte till jul. Månaden innan med allt pyssel och mys är underbart men själva julafton ger mig ångest!

Alla som man ska anpassa sig för.. Alltid kommer nån i kläm.



Halvårspojken

Publicerat: 2012-10-10 Kl: 07:42:12 | I kategori: Milo 0 - 6 månader | 0 kommentarer

Idag blir älsklings Milo ett halvår gammal! Tiden bara springer iväg.

Det går för fort! Mammas bebis får inte bli stor :(

Duktig bebbe

Publicerat: 2012-10-09 Kl: 19:49:35 | I kategori: Milo 0 - 6 månader | 0 kommentarer

Sov som en prinsessa inatt då Milo bara ville ha tutten tre gånger och annars var det knäpptyst :) riktigt skönt och behövligt! Håller tummarna för en till sån. Han är bättre i hostan så kan ju vara det.

Ringde till BVC igår eftersom ingen av barnen fått tid efter att vi vart avbokade. Vi hade hamnat mellan stolarna, undra hur många andra som har gjort det? Skärpning!! Iaf så jobbade hon inte idag och skulle höra av sig imorgon. Annars ringer jag igen.

Frågade vad svaret blev om näsprovet vi gjorde för 2 veckor sen på samma gång och det visade sig att han har en bakterie men ingen har hört av sig?! Inte idag heller fast hon lämnade labsvaret på doktorns bord igår.. Leds man blir?

Rutiner

Publicerat: 2012-10-08 Kl: 20:22:00 | I kategori: Milo 0 - 6 månader | 3 kommentarer

Sen Milo började med fast föda känns det som att våra rutiner blivit sjukt bra. Han är tusen gånger bättre i magen också :)

När jag slutade amma så gick vi direkt på riktig mat till Milo, ingen ersättning eller liknande. Vi hade självklart hållt på med smakisar innan. Så nu äter han välling när han vaknar kl 6. Sen blir det gröt vid 9, lunch (halv burk + frukt) vid 12, middag (halv burk + frukt eller gröt) vid 3, sen är det nattinatti vid kl 7! Då är det välling som gäller.


Mellis äter han mellan lunchen och middagen och då blir det frukt och smörgåsrån. Väldigt glad i maten är han och det ända han inte gillar är potatis vi stampat. Men "burk"potatis går bra?!:-)

Sover gör han fortf två gånger om dagen. Efter morgongröten och vid 2 tiden. Märks så tydligt när han vill sova, gnuggas mycket väl i ögonen då och dras i örat :-)

Vår Sötnos!

Sjukt trött

Publicerat: 2012-10-08 Kl: 09:51:53 | I kategori: Milo 0 - 6 månader | 0 kommentarer

Förra veckan gick helt okej att kliva upp när Nicke klev upp men nu har det varit några dagar med lite sömn.

Milo vaknade kl 4 igen. Han skriker och stoppar man in nappen somnar han i några sekunder för att sen slita ut nappen själv och då blir det grin igen. Och så gör vi tusen gånger.. Oftast brukar han somna efter 30min men inte inatt. Och varje natt tappar han nappen hundra gånger och det resulterar i smågrin direkt! Den där j..la nappen! Så sjukt less på det där. Han verkar inte vilja sova hela natten igenom.

Så sjukt irriterande att läsa om alla duktiga bebisar som somnar själv och sover hela natten OCH väcker mamma och pappa med lite gulligt joller. Guld och gröna skogar.. Helt tvärt emot våra nätter. Vad gör man för fel tro :)

Är stenhård på att han ska sova i spjälis iallafall, den står mot vår fotända och jag ligger med huvudet mot den och oftast med armen mellan spjälorna för att vara beredd på napp-tappning. Kanske blir bättre när han får eget rum för han är superkänslig för ljud och skvätten. Märker stor skillnad på dagarna när han ska sova. Sova inne = vakna efter 15-30min. Sova ute i vagnen = 1-2 timmar ibland mer tom.

Lillagubben vore underbart om du kunde sova hela natten en gång i veckan iaf så man får vila upp sig <3

Hoppas på att BVC ska höra av sig med så vi får ta 5 mån vaccinet nu när han är 6 mån. Har inte varit där sen han var 3 månader. Vet inte vad han väger eller nåt. Irritationsmoment nr 2!

Sovning

Publicerat: 2012-10-04 Kl: 14:43:44 | I kategori: Milo 0 - 6 månader | 1 kommentarer

Nu är det snart en månad sen (11/9) sen jag bestämde att det fick vara nog med mat på natten för Milo. Googlade mycket innan och tittade på alla dess metoder som finns för att få sova hela nätterna. Inget passade oss riktigt men överallt stod det att han iaf inte ska behöva ha mat på natten.

Det stod att det kunde ta 2-3 veckor innan han blev van. Han sover fortf inte hela nätter. När vi var i övik för två helger sen sov han hela natten torsdag-fredag och även fredag-lördag och det var underbart! Har bytt till en Godnatt-välling och hade höga förväntningar men första natten stoppade jag in nappen ca 10 ggr och vid 4 grinades det i 45min. Men inatt då grinade han till en gång för att han hade lagt sig på tvären i sängen och en gång för nappen :-)

De flesta läggningar går relativt smärtfritt. Det går bättre och bättre allting känns det som! Hoppas det håller på att vända :) det är mycket den förbaskade hostans fel att han har svårt att sova.

Försöker göra kvällsrutinerna till en mysig stund för båda barnen. Byta blöja, ta på pyjamas, borsta tänderna och äta välling i sin säng för att sen sova. Ibland tar vi kvällsbad och joline vill alltid läsa bok, Milo brukar lystna på en gosedjurs mus som spelar musik.