Sjuka familjen

Publicerat: 2010-02-22 Kl: 13:41:10 | I kategori: Joline 0 - 6 månader | 3 kommentarer

Sen i torsdags har vi varit förkylda alla tre.
Men i helgen slog det till, gumman har varit supertäppt i näsan och jätterosslig i halsen, man blir så himla orolig, huvva, gillar inte när hon är sjuk. Jag har hållt mig lite småförkyld bara men nicke fick en superförkylning och öroninflammation så idag är han hemma från jobbet. Vi som ska åka bort på torsdag. Gubben till borga och jag+bebis till göteborg. MEn vi ska nog hinna kurera oss, det är bara så typiskt.

Just nu håller jag på att framkalla bilder, blev bara en ca 500 st och några förstoringar! Passar på innan datorn säckar ihop, ska även bränna på skiva för vi har massvis med filmsnuttar med.



Gummibjörnen piggar alltid upp!

Haha, goding!



Mammas & pappas underverk!

Mysigt

Publicerat: 2010-02-19 Kl: 10:25:39 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Här var vi nog i ca v 33 elr nåt.
Saknar den där mysmagen hur mycket som helst, som tur är kommer man förhoppningsvis vara med om det igen ;) Dock vill jag ha ett jobb hemma i härnösand innan och självklart ska lillgumman få växa sig lite större, hihi.

Varsegod älskling!

Publicerat: 2010-02-17 Kl: 15:12:09 | I kategori: Vår vardag | 1 kommentarer

Beställde ett smycke över internet till gubben,
tänkte ge han de till alla ♥ dag men det hann inte komma..

Vi bestämde oss att inte "fira" alla hjärtans dag i söndags då vi antog att de flesta restauranger har stängt. Så vi ska ta det på lördag istället, fixa barnvakt och åka till höga kusten hotellet för att käka. Hade tänkt ge smycket då istället för att visa min uppskattning till honom. Men så råkade jag avslöja att jag hade en hemlis och de gick ju inte att hålla hemligt längre då. NICKE NYFIKEN :) så han fick det igårkväll istället.






Inspiration till vardagsrummet

Publicerat: 2010-02-17 Kl: 12:47:02 | I kategori: Inköp och inspiration | 0 kommentarer

Vi vill bort med all EK!
Så otroligt less på allt om har med ek att göra, vi vill ha vitt och ljust (ja nicke håller med, det är han som fått in mig på 'bort-med-ek' spåret). Vårt vardagsrum ska bli vitt vitt vitt och ljuuust. Jag vill bort med fondväggen, har haft den i snart ett halvår, går ju inte ;) haha skämt åsido.Vill ha en ljus tapet, gärna med ett mönster som skiftar i silver. Sen kan man byta färg på rummet genom att lägga in en accentfärg på kuddar, filtar, gardiner och matta. Det blir kanoners! DÅ är jag nöjd, ett tag iaf!

5 månader

Publicerat: 2010-02-17 Kl: 12:10:13 | I kategori: Månad för månad | 0 kommentarer

Nu är det den 17 februari vilket betyder att joline blir 5 månader.
Var på bvc förra veckan och då var "lillan" 65cm lång och vägde 8480g, välmående tjej. Skulle ha tagit 5 månaders vaccinet då men eftersom jag hade fått bältros så kunde hon ha viruset i kroppen och då verkar inte vaccinet så det blir om 2 veckor istället. Undra hur hon reagerar då när hon är mer med och förstår mer? Hua.. Nu använder lillan mest storlek 68 i kläder, har inte börjat med 74 än, tycker det är jobbigt att "lämna kläder bakom sig".

Nu kan joline vända sig från rygg till mage och tillbaka till rygg. Händer inte speciellt ofta men hon kan och det är huvudsaken. Vi har haft mycket sitt-träning och nu sitter hon jättebra själv, ibland tippar hon och då måste man vara berädd. Hon sitter en hel del i sin gåstol med, än så länge kan hon bara ta sig bakåt och i sidled, dock gör hon inte det medvetet. Har man henne ståendes på golvet och håller henne i armarna så har hon börjat gå med benen. Förut har hon bara stått blixtstilla.

Smakisarna fortsätter vi med och vi har provat 4 olika sorters gröter, nu kör vi på vanlig havregrynsgröt, mixad med stavmixer såklart. Har även provat potatis, palesternacka, potatis+palsternacka, ärter och morötter. Snart är det dags att blanda olika smaker. Frukt börjar vi med när hon är van maten. Mitt mål är att hon inte ska amma längre i maj för då börjar jag kankse jobba ;) Blir svårt för pappa att amma då, haha.

Sovrutinerna går hyffsat bra, oftast så sover hon i sitt rum i spjälsängen fram till morgonkvisten nångång då pappsen hämtar in henne. Då får hon käk och somnar om. Ibland kan hon grina redan vid 3 och ibland sover hon ända till 9 i spjälsängen. Vi är inga aviga jäklar som låter henne ligga där inne och vara ledsen utan hon får komma när hon vill (provar själklart om nappen funkar först).




Här är Joline är så lik mig från när jag var liten.



Mammamys!

Skoterkort

Publicerat: 2010-02-17 Kl: 08:35:01 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Nu var man ägare till ett skoterkort också!
Känns skitbra att ha ett så jag också kan köra när vi är ute och åker. Kan tom ta egen skoter. Hur kul som helst ju. Då kan lillgumman åka med mig när hon blir större, så slipper det gå så fort;) haha.

Alla i gruppen klarade teorin så GRATTIS till oss!

Styleroom

Publicerat: 2010-02-15 Kl: 15:47:15 | I kategori: Vårt hem | 3 kommentarer

Har ju visat några bilder på vårt hem men ni som vill se mer har nu chansen..
Är medlem på www.styleroom.se där folk lägger ut bilder på sina hem, tipsar om inredning, styling osv. Har precis laddat upp några egna bilder i hopp om att få lite inredningstips. Klicka på bilden under så kommer ni dit.

Så fin tjej

Publicerat: 2010-02-15 Kl: 14:31:43 | I kategori: Joline 0 - 6 månader | 2 kommentarer



Joline dyker

Publicerat: 2010-02-15 Kl: 09:33:50 | I kategori: Filmsnuttar | 2 kommentarer

Lillgummans första dyk på babysimmet! Så duktig så <3

Dyk

Publicerat: 2010-02-12 Kl: 14:24:36 | I kategori: Joline 0 - 6 månader | 1 kommentarer

Igår var det ju babysim som alltid på torsdagar!
Typiskt nog kunde jag inte vara med pga bältrosen jag fått, grr.. Men som tur var kunde jolines faster Julia följa med. Lillgumman hade kommit på att man kan plaska, skitkul såg det ut, hon är för gó.  Efter ett tag så skulle bebisarna dyka, så tråkigt att man missar första dyket. Hon som håller i babysimmet hjälpte till att dyka med Joline och hon var så duktig, stolt mamma. Jag som varit så nervös över det där men det såg ju ut att gå superbra så nästa gång ska jag bannemig prova, spännande. Fick dyket på film så det var jättekulm ska försöka ladda upp klippet här men vill inte använda mig av Youtube då det är så många som kollar där så jag måste hitta en annan sida att använda mig av.





Smakis nummer 4

Publicerat: 2010-02-09 Kl: 19:45:33 | I kategori: Joline 0 - 6 månader | 1 kommentarer

Nu är vi inne på vår 4de smakis!

Ärtpuré, verkar lovande tycker gumman. Det var inte mycket som åkte ut men peppar peppar. Palsternacka gick ner i början med men hua vad äckligt hon tycker det är nu.. Potatis funkar också tycker Joline. Men det är bara gröt som är MUMS! Det går alltid ner, vilken gröt det än är. Ska börja göra egen havregrynsgröt snart med, då får vi se om det är lika gott. Nästa vecka blir det morötternas tur. Just nu känns det: hur tusan kommer hon kunna vara mätt på 'vanlig' mat och bara äta 'vanlig' mat?

Såhär ser det ut när jag ätit!

Bältros

Publicerat: 2010-02-09 Kl: 12:31:00 | I kategori: Vår vardag | 3 kommentarer

Jag lyckas då alltid..

Nu har jag gått och fått bältros, vaknade i lördagsmorgon och såg att jag hade som ett brännmärke på armen som var uppsvällt, tänkte inte mer på det eftersom jag hade solat dagen innan, trodde jag brännt mig. Senare blev det små blåsor på "brännskadan" tänkte att så blir det ju om man bränner sig. Min pappa fick bältros strax innan han åkte till thailand, alltså 3 veckor sen, han visste dock inte heller att det var bältros då. Han var hos oss och hälsade på dagen innan han for och nicke skjutsade han till tåget samma dag han for. Han visade nicke att han hade skitont vid höften och att han blivit röd men hur ska man veta att det är bältros. Aja, han hörde av sig efter några dagar och sa att det var bältros och vi hade ju inte fått några symtom så vi tänkte att det var lugnt.

TRE veckor efter bryter det ut på mig, irriterande. Dock så är det inte speciellt mycket. Var till läkarn nyss och behövde inget botemedel eftersom det varken gör ont, kliar eller svider på mig och jag har knappt några blåsor, kankse 7-8 st. Skippar öppna förskolan idag för säkerhetsskull men läkarn sa att bara jag har god hygien och täcker över blåsorna är det ingen fara.

Så nu behöver jag nån som kan bada med lillgumman på torsdag, vill inte missa en lektion till för hennes skull. Någon som är ledig och vill ställa upp? Vore så snällt!

För lillans skull så är det bara bra att jag har bältros tydligen, ju tidigare de får vattkoppor desto bättre klarar de av de tydligen, knasigt menmen.



Bältros!

Angel Care blöjhink

Publicerat: 2010-02-09 Kl: 12:12:44 | I kategori: Mina tips | 1 kommentarer

Ett tips till alla er som har Angel Cares blöjhink (den man får i babyboxen från babyproffsen) hemma.

Ni vet nog lika väl som jag att refillerna är ganska dyra. 3 st för 299 kr. Nu har jag hittat en hemsida, Mammashop, där refillerna går på 59kr/st alltså 177kr för 3. Det är nästan hälften av vad babyproffsen tar. Jag slog till på ett storpack 12 st för 708kr och nu bjuder de även på frakten. En refill för oss har räckt ungefär en månad och jag tycker dem är superbra, det stora minuset är ju priset. Vi har haft en vanlig COOP-påse i nu medans vi har haft slut på refiller och det märks skillnad på lukten.

Underbar natt & dag

Publicerat: 2010-02-04 Kl: 15:41:24 | I kategori: Joline 0 - 6 månader | 0 kommentarer

Mös på som vanligt igår kväll och när vi skulle lägga oss så var det ett litet bustroll som inte alls var någe trött.

Testade att mata henne men nepp, mamma jag tänker inte sova. Nehee, men då tog jag lillan till spjälsängen varav gubben sägen "det kommer aldrig gå, hon kommer inte somna". ÄH, vi provar iaf, vore ju skönt. Sjöng "blääp sa den lilla söta grodan" (som hennes farmor har sjungit för henne sen hon var nyfödd) ex antal gånger. Efter ett tag så somnade hon, skööönt! Gick och la min men kunde inte somna, tittade till gumman som då hade spottat ut nappen och låg med armarna över huvudet. Hon såg ut att må så gott så då kunde jag äntligen somna. När gubben skulle på jobbet så vaknade jag till och frågade efter joline. Tankarna snurrar runt i huvudet och inom loppet av 1,5 minut har jag hunnit tänka "hoppas verkligen hon lever, att hon inte slutat andas i sömnen" "varför säger inte gubben nåt?! lever hon?" hatar att behöva känna sådär.. Såklart så levde hon och fick komma och sova med mammsen. Fick väcka henne vid halv 10 eftersom vi skulle på babysimmet. Det är så otroligt skönt att ha henne i eget rum och hon är så duktig att sova, vi är så stolta. MEn man är ju så himla harig och orolig. När ska den känslan lämna kroppen? Jag grubblar ju ihjäl mig, haha. Eller är det såhär föräldrar känner varje dag? En ständig oro i kroppen. Förut var det någon som sa "att skaffa barn är som att ha hjärtat utanför kroppen".

Babysimmet var hur mysigt som helst. Tränade kommandon och lite sånt. Hörde att det snart är dags för dyket, jag är orolig!! Ahh, de kommer ju gå bra men shit, läskigt. Tror vi ska ha en avslutningssöndag den veckan jag är i göteborg och gubben i borga. Så typiskt. Hoppas de blir en annan söndag.

   

Föräldragruppsmammor, om ni vill kan jag lägga ut bilder på er och barna här men isåfall vill jag ha eran tillåtelse ;)

Dove Visible Care

Publicerat: 2010-02-04 Kl: 14:59:51 | I kategori: Buzzador | 0 kommentarer

Nu har jag blivit med i en kampanj igen genom Buzzador. Ska få prova en ny återfuktande duschcreme från Dove. Har inga direkta förhoppnigar eller så men oftast brukar doves duschcremer lukta väldigt gott. Har sån tur som får vara med och prova produkter, helt gratis.

Vill du oxå bli buzzador? Klicka här
Vill du veta mer om buzzador kan du klicka på fliken "blandat" ovanför min header och sen "buzzador".


Nutrium Moisture är ett genombrott på duschtvålsmarknaden då det är en unik kombination av skonsam rengöring och återfuktare som är identiska med hudens naturliga ämnen. Dove VisibleCare innehåller betydligt mer av hudens naturliga återfuktare än vanliga duschtvålar.

Dove Visible Care med Nutrium Moisture kombinerar två av hudens egna fuktighetsbevarande ämnen. Huden blir mjukare och smidigare efter sju dagars användning och efter bara tre veckor är resultatet märkbart med en synligt vackrare hud.

Peppar peppar

Publicerat: 2010-02-03 Kl: 10:24:36 | I kategori: Vår vardag | 2 kommentarer

Att sova i eget rum blev ingen rutin!
I förrgår var krullan här och lillgumman var som vanligt, när krullan skulle åka hem så la jag lillgumman i spjälvängen eftersom hon redan somnat i min famn som vanligt. Dock så vaknade hon nästan direkt och var jättegnällig och kräktes som en tok. Man såg hur rädd hon blev av all kräka och de som fastnade i halsen så hon lät alldeles rosslig. Gubben fick ringa till sjukvårdsupplysningen och han trodde att hon kunde fått magsjuka? Lillgumman fick självklart sova med oss!! Aldrig att jag har hon i spjälsängen om hon kräks, men det gick bra, hon somnade gott i vår säng. Dock blev gubben dålig också så han blev hemma från jobbet igår. Samma sak igårkväll, joline var jättegnällig hela dagen igår och fortsatte in på kvällen. Stackars vännen hade feber, inte så mkt men ändå.. Så det blev en natt till i våran säng!

Just nu ligger hon och sussar och hoppas verkligen febern är borta så vi kan babysimma imorgon, vill verkligen det! Är ju så himmelens mysigt ju :)

Varför är det alltid så att när man får panik för att barnet kanske inte riktigt får upp kräkan, att man blir irriterade på varann? "Gör nåt då?" "Men vad ska jag göra?!" också börjar man småtjaffsa.. Det är nog för att man är så jäkla osäker. Jag har ingen aning vad jag ska göra om Joline sätter nåt i halsen, skulle gärna gå nån slags hjälpräddnings kurs så man har lite mer kött på benen.. Älskar ju min familj mest av allt! Vet inte vad jag gjort utan Niclas, min älskling!



Gubben, jag älskar dig så mycket <3

Mysig helg

Publicerat: 2010-02-01 Kl: 14:49:20 | I kategori: Joline 0 - 6 månader | 0 kommentarer

Dagarna har verkligen sprungit förbi.
I fredags var vi som sagt bjudna på mammafika hos emilia, var skitmysigt att träffas som vanligt och barna är mer med när man är hemma hos någon och inte på öppna förskolan. De pratar, grinar, leker med leksaker, tar den andres leksak osv på öppna sitter de mest bara och tittar, de är så reserverade, vet inte riktigt vad det beror på? På lördagen var vi ut till nickes mormor och morfar, fick mat och en jättegod paj till efterrätt, sen åkte vi hem och hade myskväll. På söndagen åkte vi upp till kramfors och badade med lisa, stefan och wilmer. Var skitmysigt att lillan kunde få bada med pappsen med. Wilmer visade att han minsann kunde dyka, häftigt :) är jättenervös inför dyket jag, haha fjant.

Över till nåt annat, jag är så stolt över min lilla snuffsa!
Hon är så duktig på att äta sin kvällsgröt och för 4 dagar sen började vi provsmaka potatis med. I början var det inte vidare gott men nu går det ner iallafall. Tänkte köra med potatis i 7 dagar och sen ska hon få morot i en vecka och veckan efter det blir det nåt nytt :) Spännande som tusan!

Joline har även sovit i sin säng i sitt rum i 3 nätter nu. Började med att hon somnade i min famn en kväll och vi bestämde att lägga ner henne i sitt rum, fick gå in och stoppa in nappen 3-4 gånger men tillsist sov hon så djupt att den inte behövdes. Hade inte alls tänkt ha henne i eget rum redan men vi gick och la oss och hade huvuden i fotändan för att höra henne ifall hon vaknade, gick upp 3 gånger för att titta till henne under natten men hon sov så himla gott. Vid 6 vaknade hon till och då hämtade pappsen henne. Sen sov hon vidare till 9 och så har det varit 3 nätter nu. Det är rätt jobbigt för oss att inte höra henne men hon sover så himla bra i sitt rum. Känns läskigt att hon ligger så långt från oss, men man vänjer väl sig? Hoppas detta håller i sig nu och att detta kan bli en rutin!



Sover så gott i spjälsängen

Babysim

Publicerat: 2010-02-01 Kl: 10:00:25 | I kategori: Joline 0 - 6 månader | 1 kommentarer







Vi gillar´t