Vaken

Publicerat: 2009-04-30 Kl: 07:59:45 | I kategori: Vår vardag | 3 kommentarer

Precis vaknat, ligger och drar mig litegranna bara. ;P
Ska snart skutta upp ur sängen och åka bort till pappa för att umgås med sytra mi.
Ska göra storstan tillsammansoch sen hem, marinera kött tills ikväll knakse kratta lite på gården nu när det är så fint väder. Fick mig en fin bränna igår trots solfaktor när jag och mamma var ute och donade i trädgården.

Igår när vi var hos barnmorskan så fick vi ju som sagt lyssna på hjärtljuden, gudis vad mysigt. Men fort gick det, 150 slag per minut. Så himla kul att få höra. Gnällde lite on att vi bara får göra ETT ultraljud medans andra får göra TRE stycken, hon kunde inte göra nåt och sa att vi skulle vara glada för det vi fick göra och att vi skulle få lyssna på hjärtat varje gång vi ses istället, haha. Och nu har vi äntligen blivit inbjudna till föräldragrupper med, spännande! :) Hoppas man lär känna några, vore inte helt fel.

Annars var både jag och baby lite nere igår eftersom mäklaren aldrig hörde av sig som han lovat, "senast onsdag", hmpf. Vi vill veta hur det blir med radhuset, får vi komma på en till visning? ska vi buda mer? osvosv.. Vill verkligen bo där!

Ska ta och kila nu, ha det bra.


PUSS älskling! Du är allt för mig

Lillhjärtat ♥

Publicerat: 2009-04-29 Kl: 08:02:45 | I kategori: Gravid med Joline | 0 kommentarer

Halv nio idag ska vi åka och lyssna på bebis hjärta.
Lite smått nervöst faktiskt, så är det alltid inför en koll. Vet inte riktigt varför, kankse är man rädd att det är nåt som inte står rätt till. Inatt drömde jag om missfall, så hemskt.. Brukar aldrig drömma såhär konstiga drömmar som jag gör nu för tiden.

Måste göra mig iordning, lateer!

Vecka 20

Publicerat: 2009-04-28 Kl: 18:08:03 | I kategori: Gravid med Joline | 0 kommentarer

Kroppen: Nu har halva graviditeten gått och det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.
På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se några avvikelser i mammans hälsa. Vid vissa av besöken kontrollerar man vikten, blodtryck, blodvärdet, urinprov och blodsocker.

Fostret: Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 cm långt och väger runt 250 g. Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna. På flickor formas vagina och äggstockarna innehåller vid den här tidpunkten över sex miljoner ägg, men reduceras till 300-400 ägg innan hon blir fruktbar. Pungen är fortfarande tom på pojkar.

Ny header

Publicerat: 2009-04-28 Kl: 13:11:59 | I kategori: Mina designer | 0 kommentarer

Ni ser kanske att jag fifflat lite uppe i headern?
Satt in en sån nedräknare till bebis ankomst, visst det är ju bara på ett ungefär.
Vårt beräknade förlossnings datum. Eller bäst före datum som vissa kallar det, haha ;)

Så nu kan ni räkna ner med oss.

Ledig

Publicerat: 2009-04-27 Kl: 10:24:00 | I kategori: Vår vardag | 3 kommentarer

Nu är man ledig fram tills fredag, känns så himla skönt.
Efter att ha jobbat 12 dagar i rad känner jag att jag är värd att vara ledig ett långt tag. Kan lyfta på luren, ringa ett samtal och vips så har jag fler pass men jag orkar verkligen inte. Foglossningen är värre, har världens värk mot ljumskarna och in mot de privatare delarna, jättekul!! Hoppas verkligen de går över efter lite vila. Har även en hel del att göra i veckan, vi ska på en husvisning till (har föresten lagt bud på ett radhus), ska lyssna på lillhjärtat vårat, falangerna kommer hem från thai så då tänkte jag faktiskt umgås med min syster innan hon sticket till gbg igen. Jobbar alltid annars när hon är hemma. Sen har familjen planerat att gå ut och käka allihopa när vi alla finns i samma stad för en gångs skull.

Ja som sagt, det finns att göra. Sista juni ska vi vara ute ur lägenheten, nicke och köparen ska skriva nåt slags kontakt idag att det är besämt. Så vi känner oss liiite stressade över var vi ska bo. Men är iaf dökära i ett radhus som vi som sagt lagt ett bud på redan, mäklaren skulle återkomma på onsdag. Hoppas verkligen ingen annan är intresserade!!! :) Vi tycker egentligen priset är för högt då vi vet att grannen där betalat 110.000kr mindre för två månader sen, surt men så är ju livet.

Imorgon går vi in i vecka 20 också, det betyder halvtid och för mig betyder det även att vi måste börja handla för att inte alla utgifter ska komma de sista månaderna, kan bli jobbigt. Vagn har vi redan hunnit införskaffa. Herromdagen kom modellen vi tittat på ett tag. Emmaljunga cerox. Det var en -08 som bara var använd i 6 månader med skötväska, hårdlift och parasoll. Nypriset var 6800:- Han skulle ha 5500:- så vi bjöd 4000:-, självklart fick vi som vi ville eftersom vi är tjuriga båda tvån, haha. Nu ska de bara kompletteras med mjuklift och en fotsack. Sen nåt täcke eller kanske åkpåse, får se. Vagnen fick vi sedan av niclas mamma så än så länge har vi inte köpt nåt själva.


Fina pärlan, i färgen Elk, passar som handen i handsken eftersom vi inte vet kön än.

PUSSAR till min älskling. Vem, förutom jag, har en kille som kommer hem med en räkmacka och oboy till sängen för att han hörde att jag sov så dåligt inatt? älskar dig!!!

Vecka 19

Publicerat: 2009-04-24 Kl: 09:43:06 | I kategori: Gravid med Joline | 0 kommentarer

Kroppen: Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition. Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.

Fostret: Små ljusa hårstrån sk. lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Stämmer att magen börjar bli rundare, definitivt. Nu ser man även framifrån att det är bebismage på mig, så fint så. Tydligen ska jag simma mer så jag tycker sara kan slita tag i mig och släpa mig till simhallen genast. Är så slö när jag jobbar. Ändring på de nu framöver, allt för att slippa ha så himla ont. På onsdag ska vi lyssna på lillhjärtat, ska bli så kul!! Längtar som en dåre. Ska även höra om vi får göra nåt fler UL, skulle mer än gärna betala för att få se lillen igen. ♥

Rörde du på dig?

Publicerat: 2009-04-24 Kl: 07:16:48 | I kategori: Gravid med Joline | 2 kommentarer

Just ja! Får inte glömma att meddela att lillen kan ha rört sig.
Haha, känns så dumt att inte veta exakt om det är rörelser i magen eller vad det nu kan vara.
Blev iaf alldeles spänd/hård på vänstra sidan av magen och jag kände att det stramade, andra sidan var vid samma tillfälle jättemjuk och kändes helt normal. Nåt säger mig att det verkligen är bebisen som har gympa. ;)

Vad tror ni?

Mardrömmar

Publicerat: 2009-04-24 Kl: 07:11:45 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Har drömt mardrömmar två dagar i rad nu.
Är så rädd att det betyder nåt dåligt. Nu imorse drömde jag att alla anklagade mig för att ha druckit alokohol tom Niclas var emot mig. Vilken frustration. Jag var helt knäckt när jag vaknade. Inte kul alls, tur det bara var en dröm.

Längtar så sjukt tills jag loggar ut ikväll, då är man ledig nå dagar åtminstonde. Har jobbat 12 dagar i rad nu, kroppen är inte lite mörbultad och lite foglossning på det. Imorgon ska vi iallafall titta på radhuset, sen 28onde ska vi titta på ännu ett på samma område. Spännande :) Hoppas verkligen vi har lite tur nu då.

Undra om man ska vila ögonen en liten stund till, helt slut.

PUSS baby! Du och jag..

Kommentera mera

Publicerat: 2009-04-19 Kl: 10:51:59 | I kategori: Vår vardag | 3 kommentarer

Nu fungerar det att kommentera igen.
Blogg.se hade strulat bort massa kod från min kodmall, grr..

Så sätt igång att kommentera nu så drar jag på jobbet och avverkar några timmar där.

Ikväll kommer gubben hem och då äre mysning på hög nivå. Sen ska vi ta med oss lite grejer och flytta till pappa för vi ska vara kattvakt medans de är bortresta några dagar. Han har inget internet eller nåt så då får vi ägna oss åt varanda bara, blir myyys. ;)

PUSS gubben! Längtar efter dig!

Burk-Curt

Publicerat: 2009-04-18 Kl: 10:58:35 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer
Här har vi Curt. Han kan minsann mitt motto, varje femtioöring är början på miljonen.
Som mina kompisar skrattat när jag tagit upp femtioöringar/kronor från marken, och när jag tagit hand om pantburkar. Men schi fick ni ;) Här har ni Burk-Curt, milijonären från skellefteå som tyvärr dött nu.

Haha, nu är ju inte jag lika engagerad som Curt men ändå, var rätt komiskt.
Jobbe on nu och sen mys ikväll, blir kuul!

Adjö!

Hum

Publicerat: 2009-04-18 Kl: 09:57:13 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Tydligen går det inte att kommentera här hos mig.
Tråkigt, trodde ju att folk hade blivit för lata för sånt, haha.
Men man skriver ju hellre om man får kommentarer och sånt.

Natten var så sjukt jobbig. Kan börja med att jag åkte hem till pappa och käkade med han när jag slutat, sen såg vi på lite program tillsammans och mamma kom även. De är kattvakt till smilla, systers katt. Och hon har blivit en helt annan katt. Hon har aldrig varit nå vidare social eller nåt men nu hoppar hon upp brevid en i soffan och vill gärna bli klappad, gosen. Iallafall, åkte hem vid 11 och tog ny bilen eftersom pappa var klar med den. Vid halv 1 ligger jag i sängen med datorn på magen för jag har svårt att somna när inte baby är hemma. Då hör jag massa pipande.. Jaha, ut på balkongen och titta om det är bilhelvetet. Hör en himla massa röster och jovisst, det var vår bil!! På med nå kläder och ut och slå av larmet, och kuta tillbaka till lägenheten rädd som fasen, haha. Men nu till frågan! Varför vara framme och peta på andras bilar?! För jag vet att det var så det gick till för larmet har ju inte gått nå mer inatt. Tänkte att det kanske var så hård vind att nåt flög på bilen men näe..

Sen kunde jag inte somna för jag bara lyssnade efter det där larmet, tillslut hade jag ändå somnat, med kläderna på, mobilen i handen och datorn brevid mig. Gubben! Jag saknar dig sååååå.

Är på lite bättre humör idag då jag såg att ett radhus vi spanat på finns till salu nu, vill ha ;)
Ska boka tid för att komma och kika på det. 3 rum och kök och en hyffsat stor tomt ändå.

PUSSAR till min skoterdåre! vi vill ha hem dig hjärtat

Lilla björnen

Publicerat: 2009-04-17 Kl: 09:46:03 | I kategori: Gravid med Joline | 0 kommentarer

Så söt overall till bebis.
Minsta storleken för nyfödda bebisar upp till en månad.

 

Ensam

Publicerat: 2009-04-17 Kl: 09:00:01 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Imorse stack gubben till fjällen!
Han är påväg till borga med 5 grabbar och de ska åka skoter i två dagar. Kommer sakna honom jättemycket men hoppas han får skoj och är myssugen på söndag, haha. Kommer bli en låång helg med jobb. Ikväll har jag ingen aning om vad jag ska göra. Har lite disk att ta hand om men hur kul känns det då. Imorgon är det iaf myskväll hos elin, det blir kul att se hur hon fått det i lägenheten.

Nu börjar magen bli stor, tycker vi iallafall. Har fått tagit ut piercingen för den skavde så jag fick ont. Får ta ett nytt hål sen när bebis är ute, om man känner att det är nödvändigt. Kan lova att det finns annat man prioriterar då :) Längtar så mycket tills jag känner dig där inne imagen. Att få ännu en bekräfelse på att du finns där.

Sen tror jag det får bli ett foglossningsbälte snart, gör så fruktansvärt ont ibland. Gubben har tjatat länge om att vi måste köpa ett och jag måste nog börja hålla med. Så, vem vet var jag kan köpa det? :)PUSS älskling! Älskar dig och vårt lilla liv :)

Vecka 18, igen

Publicerat: 2009-04-14 Kl: 09:44:57 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Haha, nuså. Nu är vi inne på rätt vecka.
Kändes lite snopet att bli bakåtflyttad nio dagar. Men nu är vi äntligen inne på rätt vecka, känns som man missat en vecka av sitt liv ungefär, haha ne skojar bara.  Nu längtar vi tills nästa tisdag då vi går in i vecka 19 och får läsa lite ny info på familjeliv, alltid lika kul att läsa vecka för vecka tillsammans, så mysigt så.

Gubben är lite orolig att jag ska känna sparkar till helgen när han åker bort till fjällen med grabbarna, men jag skulle tycka det var underbart. Så jag slipper känna mig så ensammen här hemma ;) Tror dock inte det är nån risk för barnmorskan sa att det kommer nog dröja till v 20 minst innan jag får känna något eftersom jag har moderkakan i framvägg. För gubben kommer det dröja ännu längre sa hon. Lite tråkigt men den som väntar på nåt gott..

Nuuuuu ska jag kila! Adjö!

Härligt väder

Publicerat: 2009-04-14 Kl: 09:39:47 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Gud vad underbart väder, det slår säkerligen thailands väder med hästlängder ;)
Alldeles vindstilla och vår termometer visar 14 grader (dock i solen), men så underbart vårväder. Inge mera snö nu va? snälla. Då skulle man bli lite snopen minsann.

Igår var det jobb på schemat, lite tråkigt att gubben hade långledigt fredag, lördag, söndag och måndag så är jag dum och tar på mig pass både fredagen och måndagen. Det blir ju pengar, man får se det så. 100% OB det är inte illa det. Helgen hade jag ledigt fastän folk tjatade på mig att jag skulle jobba, men nepp, jag var stenhård och tyckte jag var värd en ledig helg för en gångs skull. På lördagen kom nickes syster + sambo ner för att vi skulle ta en repa i birsta. Innan vi for plockade vi upp mina syskon + mia för att skjutsa dem till tågstationen, de är dum nog att åka utan mig till thailand! :( Näe förlåt, jag vet att ni kommer ha det toppenbra, njut så mkt ni bara kan.

Sen blev vi tjejer smått hungriga så vi stannade på texas i sundsvall och käkade buffé, supergott. Efter det så blev det babyproffsen och barnenshus, kikade på barnvagnar. Var hur kul som helst, vi som inte ens var inne på trehjuingar tyckte att dem var smidigast att köra och skulle mer än gärna ha en sån. Men jag vet inte hur dem funkar på vintern? Jag fastnade iaf för en emmaljunga modell, tittade på den på både babyproffsen och barnenshus, blev kär men niclas sa ifrån. Den var för låg för honom och det förstår jag ju, inge kul att få ryggskott varje gång man ska ta upp lillen. Ska ner nån gång framöver igen för vi vill känna och klämma igen och sen beställa snart! :)

Nu ska jag ta och duscha och sen göra nån gó frukost, köpte massa gotta igår.
På tal om igår så drog vi även en storstädning, började med lite dammtorkning, sen dammsugning, golvtorkning, tvättning och byte av sängkläder. Vi möblerade om litegranna också, det är så sköönt att kliva upp och känna hur gott det luktar i hela lägenheten och inget damm som kittlar en i näsan.

KYSSAR till min góa sambo! Jag älskar dig

Vår bebis

Publicerat: 2009-04-09 Kl: 08:54:41 | I kategori: Gravid med Joline | 4 kommentarer

Jag ville bara visa bilderna för alla jag känner igår när vi kom hem från sundsvall.
Vi var på ikea efter ultraljudet och köpte två ramar som vi satt in två av korten i och gav till våra egna mammor. De blev jätteglada. Niclas mamma är så gó "den här ska jag ha på nattygsbordet". Vi har ramat in fyra av bilderna själv oxå men ska köpa två ramar till så vi kan rama in de sista bilderna med.

Bebis är så himla fin. Vi fick kika i ca 30minuter. Barnmorskan visade oss hjärtat, att bebis hade 10 fingrar och 10 tår, hon kikade efter fungerande njurar och kissblåsa. Först syndes inte kissblåsan alls men då kikade vi efter 10 minuter igen och då var den där, tydligen så fylls den på ca 45 minuter och då måste lillen kissa, hihi. Hon kikade även på ryggraden, den såg oxå bra ut och även hjärnan. Allt kan man ju inte se men det hon såg var jättebra. Hon berättade även att alla bebisar växer precis lika mycket så man kan mäta och då ser man exakt vilken vecka man är i. Och vi hade blivit snöpta på en vecka, trodde vi var i 17+3 men vi var bara i 16+1 men det gör ingenting.

Så nu är vi i vecka 17 inte 18 som vi trodde så nu måste vi vänta två veckor på att få läsa info om vecka 19 på familjeliv.

Nu ska jag ta och göra frulle, får se vad som händer idag, förslag?

KYSS och gos till älskling! så glad att vi ska ha en parvel tillsammans, du är mina andra hälft.

Underbart

Publicerat: 2009-04-08 Kl: 21:36:27 | I kategori: Gravid med Joline | 2 kommentarer

Ultraljudet var absolut det bästa vi någonsin varit med om.
Så roligt att se bebis ligga i magen, suga på tummen, sträcka på sig och slutligen hicka. Så söt liten krabat, vi vill ha dig här nuuu. Det är sant det dem säger att man lägtar mer efter ultraljudet. Nu har vi fått det bekräftat, det bor en parvel där inne!

Jag älskar dig redan. Vi älskar dig redan.. <3

Åttonde i fjärde

Publicerat: 2009-04-08 Kl: 08:35:02 | I kategori: Gravid med Joline | 3 kommentarer

Åh, nu är det nära!! Halv två idag är det dags.
Igår hade jag lika svårt att somna som när man var liten och fyllde år. Jag tror det var samma för gubben faktiskt, haha, han är sötast. Nu har jag precis vaknat och sen blir det en lång varm dusch, de har slagit på ventilationen här igen så det är iskallt i alla rum nu. Sen ska jag hoppa i mina nya mjukis jag köpte igår, så mysiga så. Köpte en hel del annat skräp med och åt mat på asiatiska på birsta city för 104kr!! svinigt, samma rätt äter jag för 16kr i thailand.

Blir himla ledsen på min släkt som är så inte ödmjuka! Mormor är den ända som sagt grattis och sagt att hon tycker det är jättekul att vi ska ha en liten, det är underbart att höra. Men min moster och kusin sa inte ett ord till mig om ´nyheten´ förrän vi var klar i birsta, var på rusta och jag gick före i kassan för min rygg och mina fötter värkte (konstigt efter 7 timmar i birsta va?!) Där står en massagefotölj och jag slår på demoprogrammet, mycket väl medveten om att man inte ska bli masserad i svanken och ska hålla sig från vibrationer. Så varje gång den vibrerar eller masserar neråt så lutar jag mig framåt och har ingen kontakt med ryggstödet, då får jag höra "sara, du vet att du inte ska sitta i sånna där stolar va?" Det kan man vräka ur sig, men inte ett litet jävla grattis??? Jag blir så jäkla ledsen, det gör så ont. Tur jag har min niclas och hans underbara släkt, alla där är jätteglada och har redan börjat köpa kläder, skor och erbjuder sig köpa vagn osv. Alla säger grattis, kramar, tar på magen, så som det ska vara. Boströms, ta och lär av dem!!

Min pappa är också gó, han fixar och donar med en bil för att vi ska kunna åka säkert i framtiden, en saab 9-5 kombi från -07 som bara gått 1500mil. Det blir nog våran inom en snart framtid. Tack pappa <3

Ska nog avrunda här, har fått ur mig några av mina känslor nu iaf.
Så jääävla glad att jag har min gubbe, vad hade jag gjort utan honom?
 Längtar till Ultraljudet så jäkla mycket nu!! Ska börja göra ig iordning nu så tiden går lite fortare, hihi.

KYSSAR och massa mys bara till dig älskling! Du äger mitt hjärta

Vecka 18

Publicerat: 2009-04-06 Kl: 08:28:44 | I kategori: Gravid med Joline | 1 kommentarer

Igår gick vi in i en ny vecka igen, tiden bara rusar förbi.. Om två veckor är det halvtid, tänka sig! :) Undra när man kan börja köpa grejer då, som kläder och alla barnartiklar? Det känns tidigt.

Kroppen: Vid den här perioden är det vanligt med det rutinmässiga ultraljudet. Barnmorskan visar ofta hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet som förkortas BF. Att man väljer just den här tidpunkten för ultraljud beror på att utvecklingstakten för foster är relativt lika under denna period, efter vecka 23 kan de sedan växa i snabbare eller långsammare takt och då är det svårare att avgöra hur många dagar fostret är.

Fostret: Huvudet är cirka 4 cm i diameter, medan fötterna är cirka 2 cm långa. Nu märker fostret om det är ljust eller mörkt utanför magen, även om ögonen är stängda. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

Två dagar kvar till ultraljudet, vi är jättenervösa.. Tänk om det är två stycken? Tänk om nåt inte står rätt till? Man vet ju inte. Men självklart är vi glad över att vi ska få se lillen, längtar så grymt mycket.. Dessa två dagar kommer gå så segt.

Glad!! :)

Publicerat: 2009-04-06 Kl: 08:23:52 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

För ikväll ska vi kika på lägenhet!
Har inte så mkt förhoppningar eftersom då blir man bara ledsen när man inte har råd eller om den inte passar oss osv. Men kika ska vi iallafall göra. Ska först jobba en snutt 12 - 18, sen så :) Våra nya scheman är kack!! Hua, kommer få vara mkt själv ute på golvet och säkert tappa massvis med kunder som inte orkar vänta. Aja, i dont care. Snart så slipper jag ju jobbai huvudtaget, då ska jag bara vara hemmafru och mamma ;) haha. Jag tänkte iallafall vara ledig så mkt jag känner för, sen så får jag komma in och jobba nån helg där och kvällar och sånt om jag vill.

Känns jätteskönt att ha någonstans att komma tillbaka till, iofs kan det ju hända mycket på den tid man är hemma. Media Markt kan ju gå i KK, de kan ju varsla folk utan anledning säkert oxå m.m. Men det ordnar sig.

Ska ta och avrunda här, men först vill jag barea säga grattis till min syster som fyller år idag! Snart ses vi, sen åker hon mia och peter till thailand. Inte alls avis, varför tror ni det?! :)

KYSSAR till min älskling! Vi är så bra tillsammans

Lillkaggen

Publicerat: 2009-04-03 Kl: 10:12:52 | I kategori: Gravid med Joline | 9 kommentarer

Mor & Far

Publicerat: 2009-04-01 Kl: 07:47:35 | I kategori: Vår vardag | 1 kommentarer

Äntligen är de hemma!!!! =)
Så glaaaad, dock så började de jobba 7 imorse och jag slutar inte förrän 20oo ikväll så hinner inte se dem på hela dagen, men sen ikväll så. Jobbigt när de ska envisas och vara borta så länge ju.

Igår hade jag och gubben myskväll för vi har inte haft tid för det senaste dagarna, vi har varit och satt upp lappar på kullen, hälsat på hans mor och även fått en till bok om bebisar :) Så igår passade vi på att mysa ner oss i sängen redan vid 21oo och slog på mio min mio, så mysigt att se på astrid lindgren filmer, de är så bra allihopa.

Har fått ett jättebra erbjudande på barnvagn av zandras mor, funderar starkt på den men vi vill ju självklart se den först och prova. Sen vill vi även vänta tills efter UL åtminstonde. Känns så långt kvar men om tre veckor är det halvtid.

Vi har iaf köpt en jättesöt overall som vi kikat på tidigare, jätteluddig och har öron och svans, ser ut som en björn. Skitsöt verkligen, det fanns dock bara en storlek, 0 - 1 månad får hoppas på en liten bebbe så han (vi tror på kille) kan ha den längre.

PUSS baby! love you the most.

Vecka 17

Publicerat: 2009-04-01 Kl: 07:38:15 | I kategori: Gravid med Joline | 2 kommentarer

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett.

Fostret: Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen.

Detdära med maten stämmer riktigt bra. När mia och peter bjöd på mat så åt jag bannemig upp lika mkt som de och niclas åt tillsammans, haha.. Helt sjukt vilken aptit ;p iofs var det grymt gott, fläskfile, potatisgratäng och skitgod sås! Fick med mig en matlåda oxå, toppen det ;)