Fredag

Publicerat: 2010-01-29 Kl: 12:26:46 | I kategori: Vår vardag | 2 kommentarer

Hej å håå

Just nu håller jag och lillgumman på att ladda för fika med mammagruppen hos emilia. Ska bli skitmysigt som vanligt. Barna får leka av sig och vi får snacka lite skit ;) alltid trevligt.

Har precis dragit iväg ett mail till skoterklubben angående skoterkortet. Vi är 4 st som tänkte ta det nu i vinter. Längtar nå fruktansvärt tills jag har kortet så jag får köra och nicke sitta bakpå.

Ne, nu ska vi ta och åka strax, tänkte åka förbi pappa min och ta in posten eftersom han är i thailand. Ovanligt va?! haha.

På återseende. (det kommer snart upp bilder från babysimmet)

Hihi

Publicerat: 2010-01-27 Kl: 11:58:52 | I kategori: Vår vardag | 4 kommentarer

Nu var det snart en vecka sen jag publicerade ett inlägg..
Händer så oootroligt mycket i våra liv så jag har inte alls tid för bloggen ;) haha.. Eller så är jag bara lat och orkar inte logga in för att skriva ett inlägg.

Babysimmet var iallafall helt undernbart! Joline trivdes som fisken i vattnet och det är ju huvudsaken. Imorgon är det dags igen. Längtar redan, var så himla mysigt med det varma vattnet och massa små söta bebbar. Sist fick vi vara i ca 10 minuter tillslut ska vi kunna vara i 30 minuter och bebisarna ska få dyka, känns lite nervöst men det går nog bra. Det var ett helt projekt att duscha med bebis och byta om osv.. Det var verkligen inte som förr i tiden, nu var det bara att ha tålamod och inte stressa;)

Annars så har vi hunnit renoverat klart i lillgummans rum och gästrummet, blev tokbra i båda rummen. Jag och lillgumman tycker det blev så mysigt i gästrummet så vi har sovit lunch där två gånger i veckan. I lördags åkte vi skoter och lillgumman var hos farmor en stund, har fortfarande träningsvärk, haha. Tycker det är skitkul att åka och jag och krullan kommer nog ta skoterkortet denna vinter, jag vill ju oxå kunna köra fast det är förjäävla jobbigt. Får tok ont i armarna och tummen, haha så går det när man har "slöat" i ett år..

Nu sover joline lunch och jag vägrar ta mig ut i detta busvädret, får se om krullan ville komma förbi en sväng och hälsa på oss. Hon var ju här en sväng igår med, mysigt att hon vill vara med oss. Både jag och joline gillar henne skitmkt!

Ska ta och göra sånt man inte hinner när busonga är vaken! ;)

PUSS på min nicke! Älskar dig <3

Babysim

Publicerat: 2010-01-21 Kl: 08:58:26 | I kategori: Joline 0 - 6 månader | 5 kommentarer

Idag ska vi på babysim för första gången.
Ska bli hur mysigt som helst att få bada med lillgumman även om det bara blir en kortis. Så nu blir det en utflykt upp till kramfors med några av föräldragrupps mammorna. Blir skitkul. Måste packa grejer och göra osss iordning nu.

På återseénde

Gröt är BRA!

Publicerat: 2010-01-18 Kl: 10:54:41 | I kategori: Joline 0 - 6 månader | 0 kommentarer

Vi är så himla nöjda alla tre med introduceringen av gröten!
Gumman älskar verkligen gröten, hon mumsar och attakerar skeden och får sova så himla mycket bättre när magen är full. Igår somnade hon klockan 21 och hon sover fortfarande den lilla sjusovaren (nu är kl 11 på morgon). Ioförsig så lyfte jag upp hon i vår säng vid halv 9 och matade henne från mitt överfyllda bröst, det är inte kul alls att inte amma på länge. Fick pumpa igårkväll innan vi la oss med för annars hade det varit ännu värre imorse. Är skiträdd att mjölken ska sina när det går så många timmar mellan amningarna. Vill inte sluta amma än. Ska amma sålänge som vi båda trivs med det.. Hon mår bäst av bröstmjölk, så är det bara.. Det ser vi ju bara på hennes kurvor, hon är så perfekt säger vår sköterska och det har hon rätt i.



Nu borde pappsen komma hem på lunch snart så jag tänkte ta och väcka våran gullrumpa. Vi är så lyckligt lottade som har en pappa som kommer hem till oss varje dag på lunch. Inte alla som gör det inte. Det känns som att nicke inte missar lika mycket som andra pappor gör. Sånna som jobbar kvällar, helger och har bestämda lunchtider så de inte hinner hem. Gumman brukar ju vakna kring 11 och då kommer pappsen hem och är hemma en 40-45 minuter sen slutar han kl 4 och då har han bara missat 4 timmar av hennes vakna tid. Det är inte farligt alls.. Jag tycker det är underbart! Älskar att se joline och niclas tillsammans, det är nåt speciellt, far och dotter..

Mina älsklingar ♥

4 månader

Publicerat: 2010-01-17 Kl: 12:18:53 | I kategori: Månad för månad | 1 kommentarer

Idag blir gumman 4 månader gammal.
Nu är hon 64cm lång och väger 7770gram, vi använder mest strlk 62 i kläder men 68 går bra med. Nu har det hänt en massa i utveckligen, på bara en ynka månad. Hon kan rulla runt från mage till rygg, bara hon vill så kan hon. Hon visade oss senast imorse, har hon oftare på mage nu också och hon verkar gilla det mer och mer. Hon "kryper" med benen med, ser ut som hon ska krypa iväg men det går inte riktigt ännu. Hon greppar saker hur bra som helst nu, hon kan även flytta nappen från ena handen till den andra. Fötterna har hon hittat så strumporna åker ofta av, på skötbordet är det jättekul att pilla på tårna när mamma tagit av alla jobbiga kläder.

Hon har för två dagar sen fått smaka gröt och igår åt hon hyffsat mycket vilket resulterade i en underbar natt för alla tre. Hon sov hur gott som helst och vi kände oss riktigt utvilad när vi vaknade. Hon vaknade första gången vid 7 men då var det bara stoppa i nappen och hålla handen en stund sen så somnade hon om och vi sov till halv 11.

Nu har det börjat klia riktigt i tänderna med, nån gång har vi lagt på lite flytande alvedon på tandköttet och det har väl hjälpt litegrann. Bäst är det med bitleksaken man kan stoppa in i frysen så den blir kall. Det verkar bedöva lite i tandköttet. Inga tänder än så länge.



På 4månadersdagen, mysig morgonbebis :)

YUMMIE!

Publicerat: 2010-01-16 Kl: 10:58:58 | I kategori: Joline 0 - 6 månader | 0 kommentarer

Banangröt var mummsigt tyckte gumman.
Gjorde en liten portion gröt igår vid 20oo, trodde att hon skulle spotta ut de mesta och tycka det var helknasigtmed gröt men inte då. Hon mummsade som aldrig förr, verkade som de var jättegott. Vår sköterska på bhv rekommenderade att inte göra lika fast gröt som står på baksidan på förpackningen så gjorde den lite lösare.  Tänkte ge kvällsgröt hela veckan nu, bara smakisar såklart och lösare än angivet. Sen nästa vecka kan jag göra den efter förpackningen och ge lite mer och mer..



Märkte ingen skillnad på sömnen iallafall, hon sov från 11 till 5 i vaggan sen började hon böka och hålla på. Hon fäktar med armarna och sparkar med benen, och grinar såfort hon tappar nappen jättesvårt att sova då. Tänkte att hon ska bannemig inte få äta något så jag skumpade lite i rumpan tills hon somnade men resten av vårt sovande fram till 10 var det nappinstoppnignar och skump i rumpan som gällde. Vill att hon ska sova tills hon verkligen till vakna i vaggan, sover inge bra med henne brevid. Visst är det skitmysigt men jag sover så oroligt, rädd att rulla på henne..



Morgonmys <3

Gógumman

Publicerat: 2010-01-15 Kl: 12:44:16 | I kategori: Joline 0 - 6 månader | 2 kommentarer

Här växer vi så det knakar!
Var nyss på sjukhuset för att ta ett litet blodprov, väga och mäta lillan. Nu väger hon 7770gram och är 64cm lång. Hon växer perfekt och är perfekt säger vår sköterska och det har hon så rätt i. Fick lite råd och tips också. Eftersom hon är så pass stor nu ska hon inte behöva äta på natten som hon har börjat med igen, så istället ska hon få ett mål gröt på kvällen. Det tycker mamma ska bli skitkul att prova :D Ska fortsätta amma lika mycket som jag gör och bara ha gröten som tillägg och se om det blir bättre. Såfort gubben slutar ska vi sticka på COOP och handla. Vi hade tänkt att hon skulle få lite potatis på söndag när hon fyller 4 månader men sköterskan tyckte vi skulle börja med gröten och vänta och se. Beror på hur magen reagerar om vi kan ge smakisar på annat.



Gullgumman!! Du börjar bli så himla stor. Mamma blir helt tokig på dig. Du får inte växa så snabbt, vi hinner inte med. Våran lillbäbis, älskar dig mest av allt.

Myskväll eller renoveringskväll?

Publicerat: 2010-01-14 Kl: 16:34:55 | I kategori: Vår vardag | 2 kommentarer

Sitter i soffan just nu och har lillgumman brevid lekandes med hennes leksak.
Har ingen lust att laga nån mat så det lär ju bli nå mackor eller nudlar om jag inte ringer jolines morfar och hör om han vill komma över så vi kan beställa något tillsammans kankse. Då kan han passa lillgumman så kan jag fortsätta renoveringen i gästrummet medans. Går inte att renovera utan hjälp, det tänker jag inte ens prova på. Blir hon ledsen så är jag helst skitig av allt klister och damm osv, nä hua..

Eller så blir det en myskväll för prinsessan och mig, vi får se vad som faller oss i smaken. Pappsen har precis varit hem en sväng, duschat och gjort sig iordnign och sen vips så var han borta igen. TRÅK :( men nyttigt att vara ifrån varann ibland med och inte bara ta varann för givet. Får mysa med gubben imorgon!

     

Bildbomb

Publicerat: 2010-01-14 Kl: 12:42:30 | I kategori: Vår vardag | 1 kommentarer

1.  2.

3. 4. 5. 
6. 7. 8.

9. 10. 11.


1. Gumman har upptäckt fötterna, så himla gulligt. 
2. Sötaste prinsessan
3. Sitter gör jag nu för tiden, inte så stabilt men jag sitter iaf.
4. Joline har duschat med pappa och efter får mammsen torka :)
5. Inte alla som har det så bra som vi!
6. Gosar med pappa i nya pyjamasen 
7. Sötnosa i mammas favvoklänning
8. Sömntutan
9. Gummans första docka, fått av farmor
10. TOK :D
11. Mysit att vara naken

Ett tag sen

Publicerat: 2010-01-14 Kl: 12:15:58 | I kategori: Inköp och inspiration | 0 kommentarer

Nu var det ett tag sen igen..
Har som ingen inspiration alls egentligen. Våra dagar bara flyger förbi och jag hinner inte bloggen direkt, eller jag prioriterar inte den. Men iallafall, idag ska vi vara själv hela dagen. Eller jolines mormor kommer förbi en liten stund strax innan hon åker och jobbar och gubben har varit hemma på lunch men efter jobbet ska han bli bjuden på middag och se på hockey med nån leverantör. Så vi får en tjejkväll själva. Det blir mysigt det med men mysigare när gubben är hemma.

Vi har ju beställt soffa och sålt iväg skinnsofforna så nu har vi fått låna en soffa från mio och det är jag väldigt tacksamför men fytusan vilken soffa, haha. Hård och jävlig. Känns i ryggen kan jag lova :P Vi är redan less efter en vecka, illa. Hoppas verkligen vår soffa kommer hem nångång, skulle ta extra tid för vi ville ha den spegelvänd plus att vi vill ha vanliga plymåer istället för kuvertkuddar, jag vet hur dem kommer se ut efter ett tag. De kommer ligga lite här och var och de tappar alltid formen efter ett tag, plymåer är mucho bättre.

Men iallafall, nu måste vi köpa nytt soffbord med eftersom det vi har är för stort. Skulle vilja ha ett i ek eftersom vi har ek i vardagsrummet och sen skulle jag vilja ha en hylla under bordsskivan där man kan ha datorn, korgar med alla prylar som annars ligger bordet.

Hittade ett på EM nyss.


Nåt sånt här vore inte fel.. Måste vara fyrkantigt eller runt för annars får det inte plats mellan divanen och schäslongen.
Någon som har något tips på liknande bord? :)

Just de..

Publicerat: 2010-01-04 Kl: 13:22:05 | I kategori: Inköp och inspiration | 4 kommentarer

TaaDaaa..
Vi har beställt en ny soffa!

Hoppas vi bliv av med skinnsofforna bara, har dem ute på blocket nu och på lördag kommer nån snubbe och kikar på dem. Är ju i jättefint skick oså men vi vill ha en "fläkarsoffa" haha. Denna blir skitbra och fick suveränt pris plus att vi får låna en soffa medans vi är sofflös (om vi blir det) eftersom det är 8 veckors leveranstid!

Nytt år!

Publicerat: 2010-01-04 Kl: 12:50:42 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Ja hörrni! Nu är det nytt år igen.
Tyckte det nyss vart 2009, vad fort detta år gått, inte så konstigt kanske. 12 januari 2009 fick vi reda på att det växte en liten filur i min mage och sen den dagen vände livet, till det bättre såklart. 2 veckor efter så var vi på tidigt samtal/hälsosamtal och månaden efter blev vi inskrivna på MVC. I april fick vi tid för ultraljud och det var verkligen det underbaraste jag varit med om, bekräftelsen på att bebisen verkligen fanns i magen, åh det är obeskrivligt. I juni köpte vi radhus och började totalrenoverade, vi bodde i källaren hos min pappa medans och efter 3 månaders hårt slit så var det äntligen beboligt. Två veckor efter så valde Joline att titta ut och nu är hon snart fyra månader gammal. Tiden har gått så sjukt fort och 2009 har varit det bästa året i mitt liv.

Nu har julen och nyåret svept förbi och igår kastade vi ut granen och jag plockade bort alla julgrejer. Har ju inte skrivit något här sen dagen innan jul så ni är kankse intresserad av vad vi pysslat med dessa dagar?

Niclas pappa kom ner till oss dagen innan julafton och min familj kom förbi och tillsammans bakade vi, griljerade julskinkan och gjorde janssons, lite förberedelser inf julafton. Vi hade även varsinna bingolotter och myste på, en perfekt dagen före dopparedan. Julaftonsmorgon kom och vi myste på, åt några skinkmackor och gjorde oss iordning. Åkte först till min farmor där min familj också var. Åt grötlunch och fler skinksmörgåsar och hade en liten julklapps utdelning. Så mysigt att se hur glad farmor blir nu när Joline finns. Det är hennes ögonsten!

Efter vi varit där en stund så åkte vi hem och där väntade niclas pappa, lillasyster och storasyster med sambo och barn. Då hade vi en liten julklappsutdelning till med kalle anka på tv i bakgrunden. Jättemysigt :) Sen fick jag och niclas börja med maten eftersom vi minsann tänkte äta hemma, orkade verkligen inte åka runt på massa ställen med lillgumman. Vi hade ett litet julbord med bara det godaste gott, lax, skinka, janssons, potatis, ägg, leverpastej, blana, köttbullar, prinskorv m.m..

Sen slog vi oss ner i soffan för att få smälta maten innan vi dukade fram julfika, glögg och kaffe. Min familj kom efter de varit hos min mormor för att äta julbord med hela tjocka släkten. Vi fikade och hade den största julklappsutdelningen genom tiderna. Gissa vem som hade störst hög? Japp, Joline såklart!

             

Hon fick bland annat en gåstol, ny vagn(ha ni ju redan sett), lära-gå-vagn, hoppgunga, kläder, spargris, gosedjur, mjuk bok, portionsburkar för barnmat, ett set med tallrik, mugg, sked osv, en gungsnigel med mera.. listan kan göras lång om man säger så, haha. Nästa jul blir nog ännu roligare när hon kan öppna paketen själv och när det kommer tomte, myys!

Dagarna flöt på och nyåret var ett faktum, vi åkte upp till övik precis som förra året. Var även bjuden ut till kragom och det hade säkert varit skitskoj men vi tycker gumman är för liten för massa ståhej, hon behöver sina rutiner just nu.. Vi bodde iallafall i niclas systers sambos föräldrars hus som är nån mil innan övik, jättemysigt och lugnt precis som vi gillar. Åt trerätters middag tillsammans och killarna sköt raketer. Var snö- och molnfritt så man såg raketerna jättetydligt, det har inte jag gjort på flera år. De skickades även upp massa ufoballonger och det såg så himla häftigt ut, hur många ballonger som helst i luften och kyrkklockorna spelade, ja det var iaf hur mysigt som helst. Vi skålade på 12slaget och jag fick pussa mina älsklingar, det viktigaste.

     

1. prommenix 2. jag&gumman på nyår, helt alkoholfri drink!! 3. mina älsklingar på nyår 4. gómaten

Åkte hem på fredagen för att få helgen tillsammans innan niclas börjar jobba igen och nu är det måndag igen, jag sitter här, gubben jobbar och lillgumman ligger i sin spjälsäng och sover. Hon har fått ett nytt rum, har börjat renovera hennes gammla och det blir gästrum istället. Hon sover tusen gånger bättre i sitt nya och det är toppen. Nu väntar jag på att min far ska hämta upp oss och bege oss en sväng till min farmor.

Ikväll blir det storhandling, det behövs verkligen, tomt tomt tomt ..