Stor tjej

Publicerat: 2009-11-30 Kl: 12:46:33 | I kategori: Joline 0 - 6 månader | 2 kommentarer

Nu är jag 10 veckor gammal, väger 6670g och är 59cm lång.


Då var helgen slut

Publicerat: 2009-11-30 Kl: 11:25:50 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Fast denna helg gick inte så fort som de brukar göra.
Kanske för att gubben slutade lite tidigare i fredags. Han var uppe i övik och jobbade så när han var påväg hem så plockade han upp sin far som följde med hem och gjorde oss sällskap. Joline tyckte det var mysigt att farfar kom och hälsade på. Vi gjorde fläskfile och pasta till middag och såg på idol och nicke griljerade julskinkan, mysfredag helt enkelt. På lördagmorgon fick jag äntligen mina skinkmackor, mums vad gott! Sen fick jollan hoppa ner i badet, provade att lägga henne i baljan utan insattsen som vi har men det var inte poppis. Hon la huvudet åt sidan så hon fick vatten i munnen, då vart lillgumman jätterädd. Sen fick hon ligga i insattsen och det gillar hon, då kan jag tvätta överallt i alla veck, jättesmidigt.

Sen for vi iväg på leksaksloppis, hittade en gåstol men den rullade inte så bra så lillgumman lär få svårt att ta sig över trösklarna då, köper helldre en ny med bättre rull. Hon fick iallafall en tummen-väska, skitsöt.



Sen for vi upp till muséet på murberget och tittade på utställningarna där och köpte kolagodis, hehe. Klockan blev senare och niclas pappa fick lov att åka till bussen eftersom det går så dåligt med bussar på lördagar är det bara ta första bästa tur. Då åkte vi och handlade käk på coop + hårfärg till mig, har velat i 100 år om jag ska våga färga håret rött. Men nu köpte nicke färg till mig så då vare bara tacka och ta emot. Hyrde även Johan falk filmen nr 5, SKITKASS! Fytusan, helt värdelös.. Blev bjudna över till våra grannar så vi satt där ett tag och kikade på hockey, joline var helt inne i tvn :P hon är så söt lillgumman!

Igår tände vi första ljuset i vår adventsljusstake, åt gröt och skinkmackor såklart. Sen färgade nicke mitt hår, vi var ganska nervösa båda två. Såg rödare ut än vad det blev, men jag är nöjd nu. Ser inte lika blek ut i ansiktet så det är positivt iaf. Sen åkte vi ner på stan eftersom det var skyltsöndag såg lite på luciauppträdandet men det var så mycket folk och kallt så vi gick ner på inreda&sånt för att titta på soffor istället, vart sugen på en som våra grannar har med två divaner, myys! Ska invänta nån soffa med bra pris. Sen for vi ut till nickes mormor & morfar för att äta mat och nicke skulle hjälpa till med att köra ut skotern osvosv.. När vi kom hem så stod alla grannarna vid vår gemensamma grillplats, det var ju glöggfest så vi gick dit och fick glögg och pepparkakor. Joline verkade gilla det, hon blev kall om kinderna men kroppen var varm och gosig i hennes overall, hon hade stora ögon på elden, den verkade intressant. Sen sov hon gott hemma kan jag lova.

     

Älskar min lilla familj! Jag är verkligen lyckligaste mamman i världen.
♥ Ni är allt för mig ♥

Hände en grej..

Publicerat: 2009-11-30 Kl: 11:01:53 | I kategori: Vår vardag | 4 kommentarer

Äntligen slipper jag den gräsliga utväxten! Men till sommarn vill jag vara ljus i huvve igen :P

Längtar..

Publicerat: 2009-11-23 Kl: 12:56:07 | I kategori: Vår vardag | 2 kommentarer

Åhh, på fredag får jag äntligen julpynta!
Så himla underbart, vad mysigt det ska bli här hemma. Måste se till att köpa julskinka också, det ska vi äta hela december för det är ju så himla gott! Kanske lika bra att köpa två skinkor på samma gång, hah. Ska även göra knäck, lussebullar och pepparkakor. Igår köpte vi glögg som vi drack till filip och fredrik men det saknades ju pepparkakor. Julen måste ju vara bästa tiden på året, speciellt nu när vi är en familj, mysigt!

Dagarna har gått jättefort sen jag skrev sist. I fredags mötte jag upp linnéa och tindra med vagnen och sen gick vi till öppna förskolan där det var "ungföräldraträff" var massa nya människor där som jag aldrig ens sett och många söta barn. Kul att träffa andra i samma ålder, var inte lika mycket folk som det brukar vara på tisdagarna och det tycker jag var mysigt. När de flesta gått så satt vi kvar och pratade lite till med 2 mammor.. jättemysigt, vi lär gå nästa gång igen ;P

Lördagen kom och jag tog med mig krullan ner till birsta, självklart fanns inte det jag var ute efter, var runt på 3 affärer och det var slut överallt. Fick iaf med mig två ljuslyktor från IKEA som vi ska ha ute på bron. Gubben skulle vara med sina grabbar och köra femkamp på nöjeshallen i sundsvall så när jag väl var hemma var han fortf borta. Såg inte han på hela dagen, var himla jobbigt måste jag erkänna. Saknade han så himla mycket. Iallafall, mina vänner skulle ut så jag åkte till Anne-li där det var 7 andra mammor med barn, var jättetrevligt =) Var dock jättetrött efter en hel dag i birsta så blev tidig hemgång och gumman var helt utslagen efter att varit vaken hela dagen.

På söndagen, igår alltså, så fick vi äntligen vara med favvopappan :) låg och drog oss i sängen tills gummsan blev less och ville upp. Då gjorde vi frukost, en ganska fattig sådan då man aldrig lär sig att handla inför helgen! När man äntligen får äta frukost tillsammans ja då har man inget, så tråkigt, ändrig på det från och med nu. Sen fick jag ta en lång skön dusch, sånna blir det inte många av på vardagarna direkt då hinner man i princip bara in och ut. Sen tog vi och städade tillsammans, går så himla mycket fortare då och sen är det mycket roligare med. Diskade, tvättade, plockade undan massa och dammsugade, känns så himla fräscht direkt när man gjort det lilla. Sen åkte vi och handlade och till middag blev det våfflor med sylt och glass, mums!!

Nu idag vet jag inte riktigt vad som händer.. Har precis läst reklamen och min "lönespec" märkte att det är nåt som inte står rätt till där. Tre semesterdagar dragna fast inga cash! drygt, alltid ska det vara nåt. Imorn är det iallafall öppna förskolan. Det uppskattas att det finns en plats för oss mammor där vi kan träffas och disskutera blöjor osv ;)

             

♥Vi har världens sötaste jänta!♥

2 månader

Publicerat: 2009-11-18 Kl: 12:13:40 | I kategori: Månad för månad | 7 kommentarer

Igår vart gójäntan hela 2 månader gammal.
Nu väger hon 5940g och är 56 centimeter. Vi använder mest storlek 56 nu, byxor kan hon fortfarande ha 50 i. Längtar tills hon börjar använda storlek 62 för då har vi massa söta klänningar, leggins och koftor, ska bli jättekul.

Hon gör framsteg hela tiden, nu är hon jättestark i nacken och vi behöver knappt hålla i huvudet på henne. Hon vill gärna sitta och titta omkring och ännu hellre stå, hon ser så himla stolt ut över sig själv när hon orkar stå helt själv. Vi håller bara i hon så hon inte trillar, vi håller inte upp hon eller något.

Vi har även märkt att det börjat klia i tandköttet på henne, hon biter på handen sin och dregglar en hel del. Det har hon aldrig gjort innan. Tydligen så kan det klia ett par månader innan tänderna kommer. Får nog ta och köpa en bitring till henne.

Gumman är även jätteduktig på att sova, det har hon iofs alltid varit men nu sover hon hela nätterna i sin egen vagga. Vi lägger oss alla tre vid 10-11 tiden varje dag och då har hon oftast somnat på nån av oss i soffan så då lägger vi bara ner henne i vaggan, lägger handduken över ögonen och pappas tröja brevid henne så hon kan lukta på den. Sen sover hon fram till 7 när pappsen ska på jobbet, ibland kan hon vakna innan också, då lyfter han upp henne till mig så får hon käka och sen somnar båda om. Ibland får jag väcka henne när klockan närmar sig halv 12, det är lite väl länge, halv 11 sover vi gärna till båda två. Då är man riktigt utvilad och gumman orkar med nästan hela dagen, hon sover några svängar mitt på dagen.

Man blir så himla stolt över allt nytt hon gör. Nu väntar vi bara på att hon ska skratta med ljud också, hon kan redan flina åt oss och gör ett roligt läte, som att hon drar in luft och skriker till sammtidigt, när man pratar med henne eller kittlar henne.



På 2-månadersdagen!

Liten..

Publicerat: 2009-11-16 Kl: 16:11:26 | I kategori: Vår vardag | 3 kommentarer

Kom precis hem från Maria, bosse & emil.
Guuuud vad liten prinsen var! Så liten har aldrig ens Joline varit. Världens pyttelilligaste huvud och så himla söööt. Längtar tills han blir lite större så maria kan följa med på öppna förskolan med oss :) Ska bli jättekul!

Igår var vi på kalas hos lisa och stefan eftersom stefan fyllde år. Var en himla massa folk och massa söta bebbar och Joline var enda tjejen, som hon kommer kunna välja och vraka bland killarna sen ;) Haha ne huva, de vill man inte ens tänka på. Det var iaf jättetrevligt som vanligt när man är ute hos dem.

Joline och jag ser framemot morgondagen för då ska vi vara med krullan :) Vi ska en sväng på öppna förskolan, det blir nog jätteskojsigt! Hoppas man träffar några av föräldragruppsmammorna där.

Nu äre en liten tjej som vill ha käk, pappsen borde komma strax oxå =)

     

Bilder till mommo & moffa som är i thailand!

Pyssel

Publicerat: 2009-11-12 Kl: 18:07:35 | I kategori: Inköp och inspiration | 6 kommentarer

Detta pysslade vi med herromdagen!



Insynsskydd uppsatta,
inte för att vi har så mycket snokande grannar utan mer för att när man går upp med gumman på natten så har man ju inte så mkt kläder på sig och ifall att nån stackars krake är där utanför just då så slipper de se en ;) kostar 89kr för 2 meter på bauhaus, ränderna klippte vi till själva.

och ljusslingor i blomlådorna! fint tycker jag! 99kr/st på jula!

Dagarna rullar på

Publicerat: 2009-11-12 Kl: 15:28:25 | I kategori: Joline 0 - 6 månader | 1 kommentarer

Idag är lillgummsan hela 8 veckor gammal.
På tisdag är hon 2 månader. Det går så himla fort och hon gör framsteg hela tiden. Nu är hon vaken mer på dagarna och det har resulterat i riktigt bra nätter. Tre nätter i rad har hon sovit från 11 till 9 - 10 på morgonen, utan att vakna och vilja ha mat. Så himla duktig tjej, det är enormt skönt för oss att få sova hela natten och känna sig utvilad när man vaknar.

I tidsags var vi som sagt på öppna förskolan med Linnéa och Tindra, det var jättetrevligt. Vi träffade även 2 andra från vår föräldragrupp, tråkigt att inte de andra kom :( Alltid kul att ses och se hur stora alla andra bebisar blivit. Linnéa och jag la barna brevid varandra och man kan inte tro att Tindra är äldre än Joline direkt, haha. Skulle ha knäppt kort, får göra det nästa gång linnea :D

Igår ville vi umgås med mormor en sista gång innan de for mot thailand, så vi var hos henne och mös lite på morgonen. Vid 12 mötte vi upp krullan och gick en sväng på stan. Sen vek mamma av och vi kramades hejdå. Krullan och jag gick på wirströms och tog varsinn macka och snackade lite. Pratade om hur kul vi skulle kunna ha i framtiden bara om.. Joline vill ha en lekkamrat! Så äre bara ;) Tjejer börja avla nångång!! :D

Nu har precis anna åkt från oss, vi tog oss en prommenix på 45 minuter sen drack vi The och fikade. Alltid kul att träffa anna, går inte att ha tråkigt med henne!

Så nu ligger lillan och sover och jag väntar på min man!
Saknar honom <3



Pappsen hemma på lunch, det gillar vi!

Framme

Publicerat: 2009-11-12 Kl: 11:39:05 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Nu har jag fått meddelande om att jolines mormor och morfar är framme i thailand.
Skönt att allt gått bra men vi kommer ju sakna dom, nästan 1 månad tänkte de vara borta. Så nu är jag beordrad att lägga upp extra mycket bilder så de slipper sakna lillskruttan allt för mycket.



Joline & mormor



Joline i pyjamasen & morfar

   

Gullunge ♥

Öppna förskolan

Publicerat: 2009-11-10 Kl: 11:51:47 | I kategori: Vår vardag | 2 kommentarer

Ja, nu väntar jag på att klockan ska ticka lite fortare.
Kvart i 1 ska jag möta upp linnea för att gå vidare mot öppna förskolan. Hoppas fler tjejer från vår föräldragrupp är där, träffas så himla sällan nu. Vore kulatt träffas åtminstonde en gång i veckan, men svårt att få det att passa för alla.

Igår passade snuffsan och jag på att umgås med mormor eftersom de åker till thailand imorgon och är borta nästan en hel månad, fatta hur mycket framsteg gumman kommer ha gjort då när de är tillbaka. Slår vad om att de kommer sakna henne masvis och att de kommer ha med sig massa grejer med sig hem till henne.

Längtar tills vi kan åka till thailand, lilla familjen på äventyr =) Vi funderar på att åka över jul nästa år. Ska börja kolla runt på resor redan nu. Vilka flygbolag som är bäst att resa med när man har bebis, måste självklart ta ett som flyger raka vägen. Så kanske sas/thai air, kankse finnair funkar med. Då mellanlandar man bara en timma i finland. Menjag funderar på, vad tusan äter en ettåring i thailand? Är inte thaimat för starkt? hmm, måste höra med vår barnmorska.


Mamman & Pappan

   
Gó & glad tjej busar med faster

I tidningen

Publicerat: 2009-11-09 Kl: 10:02:29 | I kategori: Joline 0 - 6 månader | 2 kommentarer

Jolines första snö

Publicerat: 2009-11-06 Kl: 14:39:57 | I kategori: Joline 0 - 6 månader | 0 kommentarer

Igår såg joline snö för första gången.
Hon fick även lite i ansiktet men det var inte populärt så hon grinade litegranna, lillgumman :)



Så lite som möjligt

Publicerat: 2009-11-04 Kl: 15:02:12 | I kategori: Joline 0 - 6 månader | 6 kommentarer

Idag har vi gjort så lite som möjligt.
Klev upp när pappa kom hem på lunch vid halv 12, busade lite med han tills jobbet kallade igen. Då gjorde vi oss iordning och nu sover gumman. Upptäckte att hon hade massa gojs i ögat i förrgår när jag var hos elin. Läste lite på internet och hörde med våra föräldrar och de verkade vara ögoninflammation. Baddade rent med ljummet vatten och efteråt baddade jag med bröstmjölk eftersom det är bra till allt tydligen, haha. Vart inge bättre alls så igår var mormor och köpte kompresser och natriumklorid efter råd av dem på apoteket. Baddade med det igår och idag verkar det vara bättre. Har baddat en gång idag för det började gojsa sig litegranna men nu är det torrt och fint.

Vågade inte gå på öppna igår ifall att det skulle smitta och avstod en fika idag. Så typiskt att lillgumman ska drabbas :( man blir så himla ledsen, skulle helldre ta inflammationen själv. Vill inte se gummsan sjuker, det gör ont i mitt hjärta. Fast hon verkade inte alls irritera sig på ögat eller så, hon var gó och glad ändå. Men hon var mktmtk tröttare än vanligt.

Nu väntar jag på att gubben ska sluta, då ska vi åka på nån skoteraffär och sen kanske ut till hans mormor och morfar, får se hur det blir.



Gumman har badat =)



Mina älsklingar!
Upp och stå hela tiden. Vill gärna inte sitta, duktig tjej. Mamma är så stolt över dig!

Höstmys

Publicerat: 2009-11-03 Kl: 12:33:02 | I kategori: Joline 0 - 6 månader | 6 kommentarer





Vi blev fotade av niclas kusin sara när vi var uppe i övik! Jättefina bilder, tack:)

Hemma igen

Publicerat: 2009-11-02 Kl: 12:36:44 | I kategori: Vår vardag | 1 kommentarer

Nu är vi hemma från övik!
Har varit jätteskönt att åka bort och bara vara, borta bra men hemma bäst ;)
Så skönt att vara hemma igen och jag tror gumman haft på känn att vi inte varit hemma för det har varit lite bökigt att få henne att sova och hon har varit lite bökig på morgonen. Men nu när vi kom hem igår så somnade hon på mig vid tio och då la vi hon i vaggan och där sov hon tills halv 5 imorse när hon blev hungrig. Så himla duktig tjej! Man blir så otroligt stolt över varje liten grej hon gör.

Igår när vi var hos gubbens farmor så ville hon stå hela tiden. Hon är jättestark i nacken nu och även i benen. Hon vill absolut inte ligga ner nu. Nu ska det sittas och stå hela tiden. Tokjänta, du är så liten än.

Såå.. vad händer denna vecka? Har absolut inget planerat! Kanske ska på öppna förskolan imorgon, det beror lite på om nån jag känner ska dit. Hmm .. de som vill får gärna umgås med oss:)


En prins

Publicerat: 2009-11-02 Kl: 11:13:42 | I kategori: Vår vardag | 1 kommentarer

GRATTIS maria och bosse till er prins!
Äntligen fick ni träffa ert lilla pyre med, lycka till med allt!
KRAMAR från vår familj