Gott Nytt År!

Publicerat: 2011-12-31 Kl: 13:21:00 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Nyårsafton idag. Förra året hade vi magsjuka och jag var så himla deprimerad pga det men det vart en bra nyår ändå :-) vi åt gott och gick ut och kikade på raketerna.

Blir en liknande nyår iår dock utan magsjuka :-) min syster och Nea kommer ut hit och om min bror och Malin får komma hem från sjukan kommer de också.

Ska käka trerätters! Oxfilé till varmrätt ;) blir nog väldans fint de. Sen får vi se hur länge barna orkar med. Vi ska smälla lite raketer och skicka iväg den obligatoriska ufo-ballongen. Blir väldigt lugnt och skönt, helt i min smak!

Imorgon på nyårsdagen är vi bjuden på middag hos mamma. Ska också bli mysigt! Helt underbart att vara ledig två helger i rad med min familj <3

Ska även åka och slänga massa kläder som vi rensat ut idag. Alla tre har fått massa kläder över men Jolines kläder kan jag bannemig inte slänga, det går bara inte. Nån annan som känner likadant?!:) ska be mamma hjälpa mig rensa bland alla jolines kläder från bebistiden tills nu så kanske vi kan sortera ut lite som jag kan använda till lillen! Sen måste jag slänga/sälja en hel del, har ingenstans att ha allt :(

V 25

Publicerat: 2011-12-31 Kl: 12:37:45 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Vecka 25 idag :-) tiden bara rusar förbi!
15 veckor kvar förhoppningsvis. Ska bli så mysigt med en till liten, lääängtar <3

Känner mig piggare än någonsin. Skulle kunna åka Vasaloppet ;) typ, haha. Har inte ont i fogarna, har inte ont i fötterna, har inte ont i ryggen, ÄN :) och tack gode Gud för det. Lillgubben sprattlar omkring där inne mest hela dagarna. Nu kan jag känna han på båda sidorna av magen sammtidigt så ny börjar han bli stor. Jag har gått upp 6 kilo än så länge, ganska lagomt tycker jag.

På onsdag ska vi till BM, det ska bli kul. Ska be och få jornalen med joline så jag kan jämföra lite. Hoppas vi får höra på lillhjärtat, jolines hjärtslag låg alltid kring 150slag!

Men halsbrännan gör sig påminnd även denna gång, kan det betyda ännu ert barn med långt hår på huvudet :-) de sägs ju så!

Hensvik

Publicerat: 2011-12-30 Kl: 09:17:37 | I kategori: Gravid med Milo | 1 kommentarer

Vet inte vad som hände med detta inlägg.
Hade skrivit en lång text men sen så såg jag att det bara var en bild som hade laddats upp.

Iallafall så är jag ute efter en Hensvik spjälsäng till bebbe, nån som har att sälja? Gillar designen och att det går att ta av ena sidan när lillen blir stor. Vi äger redan en spjälis efter Joline men den har min syster för tillfället. Till hennes dotter alltså =) haha Vill börja pyssla med bebissakerna nu, vill göra iordning rummet och boa lite ;)

Självklart ska Joline få vara med och fixa och dona. Så hon förstår vad som komma skall. Hon verkar längta lika mycket som oss, igår vid nattningen sa hon att "sen ska lillebror också sova i min säng", gulljänta. Försökte förklara att han ska ha ett eget rum han också och egen säng men det är lättare att förstå sen när hon får se sängen och hjälpa till att bädda m.m.

Till veckan åker vi nog och kikar på vagn i birsta. Har hittat ännu en modell som skulle passa oss. Britax B-Dual. Dock såg däcken väldigt mycke sämre ut men fördelen är att vi kan klicka på vårt babyskydd på den. :)

Inspiration

Publicerat: 2011-12-28 Kl: 21:47:35 | I kategori: Vårt hem | 3 kommentarer

Har så mycket idéer och tankar som far runt i mitt huvud men jag har svårt att få ut dem i bilder för att visa er! Vi ska ju börja med badrummet efter nyår.

Är mycket rivning först men sen börjar det roliga ;-) tänk er vitt kakel, vitmålade träplank, kommod med två hoar, duschhörna, bubbelbad för två, en helvägg med tvättbänk och skötbord för lillen. Med kromade detaljer och fina speglar i gammalt stuk! Gröna växter och fina ljuslyktor i fattigmanssilver vid badkar och handfat för äkta mysstämning. Gud vad jag längtar tills uppbyggnaden sker!

Har massa planer på blivande bebisrummet med! Har en bild i huvudet där tre väggar är vita och en fondvägg med tapeter som ett lapptäcke i olika blå färger och mönster men alla sånna tapeter jag hittar på internet är i tjejigt-stuk med rosa och blommigt. Tips någon?! Sen blir det vitmålat tak och golvet byts ut mot samma som joline har, vitlaserat trägolv, så underbart fint! Troligtvis blir det golvvärme där då vi saknar vattenburet element just i det rummet, finns ett el-element men det är onödiga pengar att ha igång det.

God jul

Publicerat: 2011-12-24 Kl: 13:52:58 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Har ätit mysig julfrukost och nu har vi precis tänt ljus på farmors gran! Första året utan farmor iår. Känns tomt men vi vet att hon har det bättre nu.

Nu ska vi åka med lite paket till släktingar och sen hem för grötlunch, mumsigt!

Dan före dan före dopparedan!

Publicerat: 2011-12-22 Kl: 08:06:07 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Nu är det ynka två dagar till jul :-)

Igår var vi och handlade julmaten när jag slutat jobba. Sen var kylskåpet fullt om man säger så ;-)

Joline la sig vid halv nio tiden och när hon somnat så la gubben in sillen och jag gjorde skumtomtefudge.

Imorn blir det till att göra vanlig fudge och en pepparkaks cheeskake! Så vi har nåt att mumsa på uppersittarkvällen.

Sövande julklapp

Publicerat: 2011-12-20 Kl: 21:16:18 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Idag beställde jag & älsklingen en julklapp till oss själva!

En julklapp vi verkligen är värda efter allt slit i radhuset och även detta hus. Vi ska äntligen få sova som kungar :-) en ny säng är på väg och är väldigt behövligt. En 180 kontinentalsäng! Helt underbar, känns som att ligga på moln.

Nu kanske vi orkar ta tag i badrummet efter nyår ;-)

Dagarna innan jul

Publicerat: 2011-12-19 Kl: 20:08:49 | I kategori: Vår vardag | 2 kommentarer

Jag är helt slut i hela kroppen! Bygger om lite på jobbet inför mellandagskampanjen som kommer. Jag tycker att jag mest står och kollar när de andra flyttar soffor och donar. Känner mig värdelös som inte kan hjälpa till men jag gör det jag kan så nu är jag dyngtrött. Skulle kunna lägga mig för natten nu.

Men kul är det! Trivs så bra på jobbet!

Lillgubben i magen sparkas och lever rövare mest hela dagarna :-) igår låg jag och älsklingen och tittade på magen och kände alla starka sparkar. Riktigt mysigt :-) längtar tills vi får börja gå hos barnmorskan så det händer nåt mera! Just nu så tickar veckorna men man vill ju ha bekräftelse så som att mäta SF-mått och höra hjärtljud.

Igår hade vi bakdag här hemma, hann dock inte med allt men pepparkakor och väldigt goda lussekatter vart det iaf och en början till mozartkulor, ska bara doppa dem i choklad. Men det får bli imorgon. På kvällen ordnade jag och gubben med lite annonser på blocket. Ska sälja båda jolines vagnar, vårt hörnbubbel badkar och nån tvbänk vi haft stående hur länge som helst.

Imorn kommer det en och hämtar badkaret och en som vill titta på stora vagnen :-) kul!!

Vi ska kolla på en syskonvagn som heter Phil&Ted explorer. Som lätt går att göra om till en singelvagn! Verkar supersmidig men vi får åka och kika på hur kvalitén är. Annars blir det en ny liggvagn till bäsen och en smidigare sulky till joline.

Hallå

Publicerat: 2011-12-16 Kl: 10:24:17 | I kategori: Vår vardag | 2 kommentarer

Ledig för andra gången denna vecka :-) sjukt härligt att få mysa med joline!

Sista lugna dagen innan jul. Nu i helgen jobbar jag och sen ska vi pyssla på hemma. På söndag blir det en bakdag med mamma/mormor. Gubben ska vara ute och hänga upp stuprör som lossnat, alltid kul med hus ;-)

Sen i veckan blir det städning och handling och förberedelser inför jul! Ska bli så mysigt med julafton.

På söndag går vi in i v 23. Jag hinner inte med, kan nån stoppa tiden? Med joline hade jag all tid i världen att skriva allt som händer vecka efter vecka. Förstår inte att det ska vara sån skillnad på första och andra barnet. Vi ska inte till BM förrän vi är i v 25 och med joline var vi där hela tiden. Vi får heller inte gå nån föräldragrupp, så himla dåligt!

Men jag måste säga det att med denna lilla kuse mår jag hundra gånger bättre än med joline. Det är nåt konstigt om det inte blir en pojk för allt är annorlunda. Jag har inte kräkts så som jag gjorde med joline, jag har inte alls lika ont i fogarna, jag känner mig så himla mycket piggare. Men det är ju många veckor kvar iofs men än så länge så känns det som jag kommer jobba fram till 2v innan BF!

Har börjat tänka mer på förlossningen nu. Med joline tänkte jag inte så mycket på den! Vet att jag har hög smärttröskel men jag har ju redan gjort det där en gång och jag vet hur kämpigt det var fast det gick fort och bra. Och de säger ju att andra gången är lättare :-) är lite nervös om man får erkänna det.

Längtar tills vi är fyra! Ska bli underbart och jag ska njuta varje minut:-) joline längtar så mycket hon också. Det är så underbart att se!

Julklappar!

Publicerat: 2011-12-14 Kl: 08:14:33 | I kategori: Vår vardag | 0 kommentarer

Äntligen ledig!

Idag blir det att försöka hitta de sista julklapparna :-) säger som så många andra, såhär tidig har vi aldrig varit med julklapparna! Oftast står man där nån dag innan jul utan några klappar.

Väntar på att lillan ska vakna nu! Hon har sovit hela natten i sitt rum, mammas duktiga jänta <3 har haft jätte stora problem med jolines sömn ett tag nu. Svår att lägga, vaknar stup i kvarten, ska bara vara nära oss, då går det bra. På dagis har de haft lite bekymmer att få hon att somna med! Är väl en sån där period igen. Men nu hoppas jag vi brutit mönstret för hon behöver sin sömn mer än vad hon vill tro.

Sen ska vi möta upp Krullan på stan och hennes systerdotter. Det tycker gumman ska bli kul :-) busa lite!

Ska försöka handla lite till julbak som vi ska ha på söndag! Blir pepparkakor, lussebullar, knäck, fudge och skumtomtefudge :-) på uppersittar kvällen tänkte jag göra en pepparkaks cheeskake! Såg receptet i en kokbok när vi var på julmarknad. Lät gudomligt gott.

Julafton blir hemma på bergknallen i år igen! Ska bli mysigt! Får se vilka som behagar att komma bara.

Ingen stress blir det och ett slags knytis så det inte bara är en som får stå vid spisen. Och bara det godaste gott från julbordet ;-)

Längtar tills jag får se joline slita i alla paket :-)