Fem månader

Publicerat: 2012-09-13 Kl: 19:43:56 | I kategori: Månad för månad

Tiden springer förbi! Världens finaste bebis är redan fem månader gammal. Stanna klockan, snälla..

Nu händer det saker hela tiden känns det som. Så fort man lägger ner honom så rullar han över till andra sidan för att sen rulla tillbaka. Han har även börjat dra sig runt (snurra) när han ligger på magen. Inte framåt än men det är nog inte långt bort. Han tränar att hitta tyngdpunkten när han sitter och ibland hittar han den rätt bra. Bättre och bättre iallafall ;) gåstolen älskar han. Börjar att ta gå-steg i den så framåt kommer han.

Herromdagen var Min mamma här och då höll hon Milo i händerna och provade "gå" med han och japp, det gjorde han. Blev helt chockad då vi provat med det men han har tvärvägrat ta några steg men med mormor gick det minsann bra. Så nu tränar vi det också.

I Turkiet hittade Milo fötterna så de är väldigt intressanta. Han är väldigt duktig på att greppa saker med och flytta mellan händerna. Det kliar fortfarande i tandköttet men han dreglar inte lika mycket. Slipper ha haklappar på han iallafall. För någon dag sen hade han feber troligtvis pga tänderna. Var lite konstig i magen med så snart kanske det dyker upp ett riskorn :)

Smakisarna går bra. Varje morgon äter Milo gröt med plommonpure och det blir bara godare och godare. Annars brukar vi mosa det vi äter till middag så han får smaka. Så han har provat potatis&lax, potatis&köttbulle, potatis&broccoli.. Ofta tjöjs han men vill ändå ha mer :P skräckblandad förtjusning. Efter maten idag fick han prova lite mango, det var mumma.

Milo har alltid ätit på natten sen han föddes och jag kan räkna på en hand de gånger som han sovit mer än tre timmar i sträck. Kände att ny får det vara nog så i förrgår bestämde jag att vi måste vänja bort det. Första natten gick hur bra som helst. In med nappen istället bara (varför har jag inte gjort det tidigare) han sov till halv 7 från kl 7. Det är jag supernöjd med! Inatt vaknade han vid 4 och jollrade, vände sig på mage och allmänt bara var vaken. Försökte stoppa om men det gick inte. Så fick kliva upp och vagga, tillslut så somnade herren. Vaknade halv 6 igen och då är det väl ändå morgon så då fick han sin slurk mat, nöjd som han blev somnade han om en timma :)

Hoppas verkligen på bra resultat i natt igen! Sen är det väl bara truga på. Vill att han ska sova sin säng hela nätterna då vi redan har en annan som gillar att ta plats i vår säng :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback