Vecka 36

Publicerat: 2009-08-18 Kl: 12:51:24 | I kategori: Gravid med Joline

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 18 aug 2009.
Din graviditet startade Tis 16 dec 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 30 dec 2008 (ägglossningen).
 Du är på dag 246 av 280. (87,9%).
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 0 fulla dagar (v35+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 21 sep 2009
Du har 34 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Har fått höra att magen börjat sjunka på mig, har tittat efter själv och ja det har den ju. Känns skönt, trycker inte lika mycket när man sitter ner. Igår hade jag 'mensvärk' (förvärkar) i princip hela kvällen, kände även av i ryggslutet och i svanken. Det gjorde inte ont direkt, utan mer som en molande känsla. Lillen börjar väl göra sig redo för avfart, vår lillskrutt. På torsdag ska vi till BM igen och då äre dags att skriva förlossningsbrevet, pirrigt. Sen ska jag hem och börja packa iordning BB-väskan, eller väskorna lär det bli, haha. Känns som det är dags nu. Någon som har nåt bra tips på vad man kan ta med sig?! Förutom det som står här ovanför.. ;p
Kommentarer
Postat av: Frida W

I en mammatidning jag köpte för ett bra tag sen fanns det färdiga listor som exempel på vad man kan ta med sig, både bb-väska och en till dig. Jag ska leta fram den tidningen så kan jag skriva av och skicka till dig så får vi se om det är något som passar damen ;)

2009-08-20 @ 21:31:22
Postat av: Sara

Gör det snälla :) Jag har kikat runt efter lite tips oså, har hittat en hyffsad lista iaf! Man lär väl packa för mkt som alltid ;p

2009-08-22 @ 16:37:32
URL: http://sawja.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback